SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DynaMate – Din helhets­leverantör

Inom industriell robotik
Tillverkningsindustrins specifikationer ställer allt högre krav. Vill du vara leverantör till svensk industri behöver du automatisera din produktion och kunna garantera högsta leveranssäkerhet. Det är hög tid att robotisera din produktion – Vi hjälper dig hela vägen!

Vi erbjuder allt från programmering och reparation till simulering, omprogrammering, och nyproduktion. Utifrån dina specifika behov levererar vi en skräddarsydd lösning för att effektivisera din produktion – En investering som i snitt är betald inom ett år.

Framtidssäkra din produktion med robotik


Vi är certifierade integratörer och arbetar med robotar från alla stora leverantörer. Vårt främsta fokus är att effektivisera din produktion på ett hållbart och ekonomiskt sätt. Det kan exempelvis gälla modernisering av befintlig robotcell eller kvalitetssäkring med hjälp av kollaborativ robot. Dina problem är våra lösningar.

Som industriserviceföretag är vi unika på marknaden med programmeringslösningar som får dina fräsar och svarvar att kommunicera och samarbeta med robot. Vår specialitet ligger i lösningar som effektiviserar samarbetet mellan maskin, människa och robot. Tillsammans utvecklar vi framtidens industri!

En komplett lösning – från början till slut


Är du i behov av att effektivisera din industri är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi besöker dig gärna för att göra en initialt analys på plats. Därefter gör vi en layout och med hjälp av simulering tar vi fram en färdig lösning. Du som kund är med under hela processen och inspektera lösningen innan den tas i bruk.

“Vi erbjuder en helhetslösning och är med från början till slut. Vi arbetar med alla sorter maskiner och syften. Vi tillser även tillverkning av specialmaskiner. Vi arbetar lösningsfokuserat för att ta fram ett unikt koncept som möter komplexiteten i just din produktion. Alltid med produktionsoptimering och kostnadseffektivisering i främsta fokus – Du som kund ska känna dig trygg med att du gör en investering som snabbt lönar sig” Magnus Hagman, Projektledare DynaMate Värnamo.

Vi använder de senaste lösningarna för att säkerställa optimal funktionalitet. Exempelvis kan vi bygga robotcellen digitalt och simulera hela flödet med robot och maskiner för att säkerställa hela processen, redan innan tillverkning och programmering startar.

Vi utgår från dina behov i produktionen och har hela tjänsteportföljen som behövs:
• Produktion av mekaniska konstruktioner
• Produktion av mekaniska komponenter
• Montering
• Programmering
• Elkonstruktion
• CE-märkning
• Säkerhetsanalys
• Service och garanti

Allt i nära samarbete med dig som kund och tillsammans med dina operatörer. Så att du kan känna dig trygg med att du bara behöver anlita en leverantör.

Robotik för varje behov


Vi arbetar löpande med att effektivisera produktionen för en rad aktörer inom Svensk industri. Vi kan tillse en lösning för varje typ av produktion.
Exempelvis:
• Robotsvetsning
• Verktygshantering
• Montering
• Plock och paketering
• Maskinbetjäning
• Vision-kontroll / Kvalitetskontroll
Kontaktinformation
Postadress
Industri­vägen 21, Box 3
15121 Södertälje
Besöksadress
Tall­vägen 2
15138 Södertälje
Region
Södertälje
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556528-9286
Grundat: 1996
Anställda: 300
Tillsammans utvecklar vi framtidens industri.
Systematik – Effektivisering – Modernisering

Med skräddarsydda helhetslösningar eller punktinsatser levererar vi hållbara tjänster inom underhåll, service och utveckling för industriföretag. Alltid med långsiktighet, helhetsperspektiv och din verksamhets bästa i fokus.

Vi har lång erfarenhet av att tillsammans med våra kunder utveckla och förbättra produktivitet, lönsamhet, säkerhet och arbetsmiljö.

Vi stöttar företag inom en rad olika branscher:

Verkstadsindustri
Papper/massa/sågverk
Livsmedelsindustri
Stålindustri
Energisektorn
Byggsektorn
Fastighetssektorn
Offentlig sektor
Vår historia
Verksamheten startade 2010 genom en sammanslagning av två dotterbolag och delar ur ett tredje bolag inom Scaniakoncernen. Motivet från Scanias sida var att all verksamhet som inte hade en strategisk koppling till lastbilen skulle placeras i bolaget DynaMate Industrial Services AB. Uppdraget var att skapa ett bolag som skulle bidra till att utveckla branschen runt produktions- och underhållsrelaterade tjänster.

Vid inledningen hade bolaget en stark koppling till Scania som stod för 85% av verksamheten. Idag är tjänsteportföljen bred och kan erbjudas till ett brett spektrum av kunder inom olika branscher.

Under de första åren skedde en konsolidering med syfte att renodla verksamheten utifrån rådande marknadsförutsättningar. Ett flertal förvärv genomfördes under åren 2012 till 2016 med syfte att öka attraktionsvärdet och specialisera tjänsteutbudet. En renodling och specialisering har varit centralt i bolaget för att kunna genomföra en förflyttning uppåt i värdekedjan. Under åren 2017 till 2019 har ytterligare renodling genomförts som inneburit att verksamheter sålts till kollegor i branschen.

Den nya inriktningen för DynaMate växte fram under hösten 2019 och kom då att innehålla verksamheterna Produktion & Underhåll, Automation samt Maskinservice.

Verksamheten inom DynaMate ska framåt kapitalisera på industrins redan genomförda investeringar genom att erbjuda tjänster som tar fasta på producenternas förmåga till leverans av kvalitativa produkter och som påverkar deras slutprodukt. Centralt är utveckling av specialiserade tjänster med ett hållbarhets- och digitaliseringsperspektiv utifrån varje kunds förutsättningar.

Nästa kapitel i DynaMates historia inleddes 2021 när bolaget blev en del av Enerco Group. Enerco har sedan starten 2015 etablerat sig som en innovativ partner för svensk industri och erbjuder tjänster inom teknik- och underhåll. Enercos ägarroll möjliggör för DynaMate att fortsätta utveckla verksamheten med fokus på främst Industri 4.0 och Smart Maintenance.

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – SS-EN 1090-1 – SS-EN ISO 3834-2

Vill du arbeta hos DynaMate AB?

Företaget har för tillfället 2 platsannonser: SmidesmekanikerVi söker Underhållsingenjör till Gävle/Dalaregionen

Kontakter

Jan Andersson
Verksamhetschef Produktion & Underhåll
0736 22 63 15
Kenneth Glennemo
Verksamhetschef Automation, Maskinservice
070-585 15 44
Pernilla Renman
Platschef Falun
023-661 36 46
David Almér
Platschef Eskilstuna
070-683 09 04
Lars Davidsson
Platschef Värnamo
070-595 38 25
Anders Frost
Platschef Mora
072 570 61 11
Håkan Johnsson
Platschef Södertälje
08-522 933 44
Anna-Lena Magnusson
070 766 13 48
Jobb
073 622 63 15

Filmer

Maximera din produktion med MUR I DynaMate

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VDNordens största kollegiumPolestar och Zaptec ingår samarbetsavtalSchneider Electric lanserar ny kanalskena
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity