SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Eaton ger fyra råd hur industrin ska undvika ett error 404

Operational Technology ställer nya och högre krav på cybersäkerheten
Industrin blir alltmer uppkopplad genom Operational Technology (OT), vilket ställer nya och högre krav på cybersäkerheten. Men att kombinera IT:s fokus på snabba agila lösningar och OT:s statiska system och utrustning kan föranleda stora säkerhetsluckor. Eaton ger här fyra steg hur industrin ska få till ett holistiskt cybersäkerhetstänk.

I över ett decennium har företag försökt att digitalisera sin verksamhet för att få till en bättre flexibilitet och snabbhet. När nu industrin på allvar är på väg att ta steget in i den digitala världen med ambitionen att bli mer uppkopplad, agil, få till effektivare logistikprocesser och affärsmodeller, skapar det nya hotbilder och attackytor. Cyberattacker mot produktionslinjer och kritisk infrastruktur såsom energi och elektricitet, transportnätverk och vattenreningsanläggningar är oundvikliga.

Den största utmaningen för att få till ett säkert system är krocken som uppstår mellan IT- och OT-systemen. IT har utvecklat ett tankesätt som prioriterar agilitet genom att hitta nya sätt att skydda och använda data. I OT är tillgänglighet, kontinuitet och tillförlitlighet av största vikt. Om de fysiska processerna står stilla kan det bli kostsamma (och potentiellt farliga) konsekvenser.

Så här måste industrin göra för att få till en sammanhållen och holistisk säkerhetsstrategi:

1. OT-cybersäkerhet ska inte enbart förlita sig på teknik. Verktyg, såsom brandväggar och övervakningslösningar, för OT-system är inte ensamt tillräcklig för att skydda systemen. Tekniken tillhandahåller en effektiv uppsättning av verktyg som måste tillämpas och användas av utbildade personer och bli en integrerad del i säkerhetsprocessen.

2. Samverkan mellan professionerna IT och OT. I och med konvergensen mellan IT och OT behöver yrkesverksamma på båda sidor förstå varandras system, exempelvis genom en säkerhetsutbildning. Det behövs ett gemensamt språk, implementering av säkerhetsstandarder och bästa praxis för att diskutera den nya hotbilden men även hur lösningarna ser ut.

3. Noggrant undersöka vilka förändringar i processen som kan krävas. Ledningssystem, övervakning och tillsyn kommer sannolikt att vara ganska distinkta mellan OT och IT – att samla in olika data, observera olika mätvärden och följa olika svars- och återhämtningsplaner. Erfarenheten visar att organisatoriska åtgärder mot cyberattacker måste vara sammanhållna för att vara effektiva. Detta måste även omfatta partners och underleverantörer: enhetliga inloggningsprocedurer, standarder för åtkomsthantering och andra organisatoriska rutiner är väsentliga.

4. Granska den uppkopplade enhetsarkitekturen. Organisationen måste i detalj förstå vad som kommer att ansluta till organisationens nätverk. Med en tydlig bild av den nya infrastrukturen kan lämpliga behörighetsnivåer och cyberförsvar implementeras. Denna utrustning bör också hämtas från leverantörer som integrerar säkerhetsstandarder som är specifika för ditt verksamhetsområde, såsom IEC 62443 för industriella kontrollsystem.

Digital transformation ses ofta som en övning i ”trial and error”, olika pilotprojekt och rulla ut det som fungerar bäst, vilket har blivit ett centralt bekymmer för IT-professionella. För OT är insatserna annorlunda. Företag behöver ta med erfarenheter och kunskapar – särskilt när det gäller säkerhet – för att etablera bästa praxis från dag ett. Till skillnad från IT har OT inga alternativ för säkerhetskopiering, så att säkerställa kontinuitet är av största vikt.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-26
De investerar för fler lasertimmarPremiär för MVS energi­lagringslösning på eCar Expo på Svenska MässanVetlanda får högteknologisk biltvätt med abonnemangBranschöverskridande storsatsning på spårbarhet för hållbar industriNya Alfa Laval PlusClean-rengöringsmunstyckeABS Wheels tilldelas utmärkelsen Årets Superföretag 2021Utsetts till Årets Super­företag
2021-11-25
Steglös tryck- och vakuumkontroll med IO-Link9 av 10 arkitekter blir nöjda med slutresultatet när de väljer byggnadsplåtFem myter kring snabb­laddning av elfordonÖver 5000 nya snabb­laddningspunkter till 2025Webers storsatsning – återvunnet material minimerar spillGARO lanserar IP65 kapslingarDATRON CNC-verktyg för bearbetning i många olika materialE.ON-bolaget Avacon beställer Gomeros kontrollutrustning SIPPI Uppsala blir spik till ark – vi flyttar!
2021-11-24
Det handlar om både bekvämlighet och lönsamhetSanco väljer en motpart som kan erbjuda allt inom tryckluft och kvävgasOCS hjälper Ljusgårda med automatiserad salladsodlingLär dig mer om nivåteknik Underhålls- och rengörings­kit för bästa prestanda och lång livslängdCM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
2021-11-23
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
2021-11-22
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
2021-11-19
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNode