Effektivare högtemperaturfiltrering med nya fibermaterialet P84 HT. - industritorget.se
MÅNDAG 25 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Effektivare högtemperaturfiltrering med nya fibermaterialet P84 HT.

Kemikoncernen Evonik är en av världens ledande tillverkare av syntetfiber för tekniska applikationer.
En av deras unika produkter är P84 - en fiber med unika egenskaper som ger stora fördelar vid filtrering - trilobal fiberprofil som ger stor aktiv area och därigenom högre avskiljning, god kemisk resistens och låg energiförbrukning tack vare lågt tryckfall.

Nordifa har ett nära samarbete med Evonik - både när det gäller att hitta nya applikationer och att återföra erfarenheter från fältet.

Nu har kemisterna hos Evonik fortsatt sitt utvecklingsarbete. Detta har resulterat i det nya fibermaterialetP84 HT, som förutom alla välbekanta fördelar som P84 redan har, nu klarar kontinuerlig drift ända upp till 280°C med bibehållen flexibilitet och utan påvisbara dimensionsförändringar.

Nordifa är den enda tillverkaren i Norden som har en komplett produktionskedja, hela vägen från fiber till funktion. Och vi har stor erfarenhet av att tillverka filterslangar och filterpåsar i det traditionella P84-materialet för applikationer med hög driftstemperatur.

Vilka fördelar i din drift kan du uppnå med nya P84 HT? Hör av dig till oss så tar vi en pratstund om driftsförutsättningar och materialval.

Välkommen!

Nordifa AB har anor inom området tekniska textilier sedan början av 1900-talet.

I vår fabrik i Halmstad har vi full kontroll och produktion från fiber till färdig produkt/funktion, vilket vi är ensamma om i Norden.

För att ligga i framkant av utvecklingen samarbetar vår utvecklingsavdelning ständigt med världens fibertillverkare.

Dock är det även viktigt att vi har en kontinuerlig dialog med våra kunder och kan följa de olika enskilda processerna för att tillverka det mest optimala filtermaterialet.

Inom vårt produktområde Filtrering finns ett brett sortiment av högteknologiska produkter för kvalificerad filtrering av rökgaser, stoft, vätskor samt ventilation.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-15
Redan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledareVehco byter namn till AddSecureMischa Moszkowicz ny marknadschef på XL-BYGGHär är årets Drömjobbare!Ingen extra kostnad att gå över till elfärjorSpecial-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår​Renault största elbilsmärket i aprilLindab lanserar TEKNOsim 6.0Gaser centrala i världens största polarexpedition
2020-05-12
Kompakt lösning för kantpressrobotiseringSträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitetProducera mer konkurrens­kraftigt med en CobotPrima Power presenterar Prima@HomeSwecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premiumFörsta vindkraftstornet i trä står klartParker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionernaUponor lanserar nytt värme- och kabelskyddsrörFörsta spadtaget för Örebro läns största markförlagda solparkGyproc Monteringshandbok i ny upplagaNorconsult samarbetar internationellt i nytt uppdrag för Svenska KraftnätViktiga standarder för ångturbiner under omarbetningRobotar kan hjälpa företag i regionenNya krav när litiumjonbatterierna tar över50% mer utrymme i distributionsboxar med Siemens nya RCBO-switcharFörarlösa transportsystem (AGV) vilka är möjligheterna? Tillväxten fortsätter för Dachser NordicEitech installerar elteknik i nytt badhus i TimråLansa Fastigheter och Wästbygg uppför unikt trähus i Lund
2020-05-11
Kantpress med intelligent verktygsväxling från SafanDarleyDamaskus Maskinskydd lanserar nytt Roll-Up-skydd EXACT och SkyMap Innovations i samarbete för att ytterligare digitalisera byggbranschen. Finja Prefab firar att den första klimatpositiva betongstommen är restTvå driftsäkra gasolpumpar med VapourView till Preem.Toppsiffror för Tekniska när museibesöket blivit digitalt
Annonser