Effektivare orderplock med nya Linde V08 - industritorget.se
TISDAG 07 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Effektivare orderplock med nya Linde V08

Högre plockfrekvens, mer ergonomisk arbetsmiljö och ökad säkerhet.
Det är några av fördelarna med Linde Material Handlings nya plocktruck V08. Trucken är utrustad med förarlyft och möjliggör plock upp till 2,8 meter.

På många lager ska allt mer gods plockas på allt kortare tid. Att lagra det på marknivå räcker i många fall inte utan gods lagras ofta även på högre nivåer. På plockhöjder upp till 1,6 meter är det smidigt att använda låglyftande plocktruckar, men på höjder över det blir det både ansträngande och ineffektivt.

Lösningen är plocktruckar för mellannivåer. Utöver plattformslyften så lyfts även gafflarna, vilket innebär att föraren omedelbart kan flytta godset från pallplatsen till gafflarna och fortsätta direkt till nästa plockplats.

– Det säkerställer högre effektivitet när personalen regelbundet plockar från både mark- och mellannivå, säger Eloïse Lévêque, Product Manager på Linde Material Handling.

Eftersom olika företag har olika plocksystem finns det två modeller av plocktruckar tillgängliga.

På Linde V08-01 är förarplattformen och gafflarna fästa med varandra, vilket gör att föraren kan nå pallen direkt från plattformen. Det gör att skrymmande och tungt gods kan skjutas på pallen eller rullburen utan att det behöver lyftas av från pallstället. Om trucken ska användas i trånga utrymmen med begränsade vändytor finns det en modellversion med kortare stödben och lastkapacitet på 700 kg. Standardmodellen med längre stödben och 1000 kg lastkapacitet ger istället en högre stabilitet.

Den andra modellen, Linde V08-02, har en tillsatslyft med lastkapacitet på 800 kg. Det gör att föraren kan lyfta gafflarna oberoende av förarplattformen för att på så sätt placera godset på en bekväm höjd på pallen.

Alla Lindes plocktruckar för låg- och mellannivå följer samma körfilosofi, vilket gör det enkelt för förare att byta mellan olika truckmodeller. Truckarna är bland annat utrustade med Lindes nya höj- och sänkbara ratt med ergonomiskt placerade reglage för att manövrera trucken. Reglagen för att höja och sänka förarplattformen och manövrera tillsatslyften (för V08-02) är placerade mitt i ratten. Det gör att föraren enkelt kan styra trucken med en hand. Förarplattformen kan även sänkas samtidigt som trucken körs, genom en fotbrytare, vilket sparar ännu mer tid.

De nya plocktruckarna ökar inte bara effektiviteten utan också säkerheten. Truckens design ger föraren optimal sikt. Samtidigt finns en rad säkerhetstillval tillgängliga, från elektroniskt övervakade sidogrindar, stödram för ökat stöd vid backning, stötfångare integrerade i chassit och assistanssystemet Linde Curve Control som automatiskt reducerar hastigheten i kurvor.

Felicia Lewis
Chef Marknadskommunikation
felicia.lewis@linde-mh.se
070-218 63 95

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschenPeab bygger koldioxidneutral fabrik åt Komatsu Forest i UmeåKlimatsmart kund väljer Ruthmann billiftar Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i Norrköping
Annonser