TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Effektivare rapportering

Många upplever all rapportering som ska göras som tidskrävande.
Det kan dessutom vara svårt att samla ihop alla siffror som ska in från alla olika papperskvitton och sammanställningar.

Men det finns hjälp att få!

Automatiskt = Enkelt

Rapportering består av flera delar. Första delen, att samla in och registrera data är det som är svårast att få till på ett bra sätt. Se till att använda system i din verksamhet som automatiskt registrerar t.ex. vikt utan att era operatörer behöver göra extra åtgärder för ”att väga”. Moderna automatiska vägningssystem är noggranna och väger utan att påverka en arbetscykel i övrigt. Ofta innebär denna automation att möjligheterna att manipulera data minskar vilket medför högre ”verklig” noggrannhet, bättre spårbarhet och därmed större transparens och trovärdighet.

Molnlösning = tillgänglig

Moderna automatiska vägningssystem utnyttjar molnlösningar för att spara data liksom för att administrera dem och skapa rapporter mm. Med en molnlösning räcker det med tillgång till en skärm som är uppkopplad mot Internet för att kunna arbeta. Det är möjligt att skapa unika användare med olika rättigheter så att organisationen kan jobba effektivt med verktyget. Därmed behöver man heller inte oroa sig för kasserade datorer eller medarbetare som har slutat. Allt kontrolleras av en administratör, i molnet.

Med en molnlösning är det lätt att integrera till ett annat system, t.ex. ert affärssystem eller transporthanteringssystem.

Behovsanpassad = Passar Dig

För att rapporteringen ska fungera behöver Ni givetvis kunna generera rapporter som passar ER. Dels måste det vara lätt att ta fram en rapportmall. Se till att det rapportsystem Ni använder möjliggör att ni sparar en rapportmall eller ett sökvillkor.

Viktigare är ändå att den data man vill använda verkligen finns i systemet. Därför är det viktigt att välja ett system som kan konfigureras efter era behov där önskad information verkligen kan sparas och namnges utefter era konventioner. Här finns det många sätt att hantera data, beroende på vad som är viktigt för er. Att kunna få professionell hjälp av leverantören med design av informations-systemet bör vara ett hygienkrav från er sida.

Exempel

Ett exempel på behovsanpassad data-hantering är att man registrerar material vid lastning (fraktion, sort, klass etc., enligt er egen konvention). För att möjliggöra att kunna sortera ut olika huvudtyper av material, ser man till att systemet tillåter att man anger parametrar per materialslag. På så vis kan man t.ex. på varje material ange om det är CE-klassat eller ej. Vid rapportering är de då lätt att rapportera t.ex. andelen CE-klassat material.

Ett annat exempel är om man vill ha en mycket enkel hantering i maskinen men har behov av att veta var man lastat, vilket material det är och var man lossar. Antingen bygger man upp artiklar som innehåller all information eller så jobbar men med öppna arbetsordrar där administratören skickar ut arbetsorder med ”rätt” information förifyllt.

Vi på Tamtron är vana att utforma system som möter behoven för rapportering, prata med din närmaste säljare för mer information.
Kontaktinformation

Tamtron AB

054-402 08 40
Ingen e-post
Postadress
Nattvinds­gatan 9
65221 Karlstad
Besöksadress
Nattvinds­gatan 9
65221 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Orgnr:
556397-9847
Grundat: 1990
Anställda: 20
Tamtron säljer och servar vågsystem för entreprenad, skog och industri.

Här finns hjullastarvåg, timmerkransvåg, markvåg, lastbilsvåg, järnvägsvåg, kranvåg. Tamtron har även tillbehör såsom backkamera, alkolås. Och självklart rikstäckande service.

Vi finns alltid inom räckhåll så hör av dig med dina funderingar. Vi lyssnar och kommer med lösningar!

Välkommen.

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2008 – ISO/IEC 17025

Kontakter

Thomas Larsson
VD
054-402 08 42
Monalisa Sjöström
054-402 08 40
Michael Karlsson
054-402 08 40
Odd Johansson
054-402 08 40
Fredric Jonsson
054-402 08 40
Sara Sturesson
031-3311011
0723-307230

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-29
Mikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjolABB stöttar hållbar tillverkning i Kina
2021-03-19
Ny maskin i vårt TeknikcenterMer exakt grävning med uppdaterade Dig Assist-apparEnersize skriver avsikts­förklaring för att tillhanda­hålla tjänster i IndienSvemester ger högtryck för båtar och samlarbilarEn ny unik lösning för inkoppling av rör till värmepumparSå vårstädar du hemmet smart och få tid över till annat Oracle presenterar innovationer för det autonoma datalagret
Annonser