SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Effektivisera tillverkningen med framtidens industridatorer

Hållbara och moderna industridatorer från Tactile
Industridatorer spelar en kritisk roll i dagens digitala industrilandskap, där robusta prestanda och tillförlitlighet är avgörande. I denna artikel kommer vi att utforska vad industridatorer är och hur de skiljer sig från vanliga datorer, samt deras mångsidiga användningsområden.

Vad är en industridator?


En industridator är en specialiserad och kraftfull dator som är utformad för att möta de krävande behoven inom industriella och kommersiella arbetsmiljöer. Dessa datorer är konstruerade för att tåla hårda arbetsförhållanden som extrema temperaturer, stötar och dammiga miljöer. Deras överlägsna pålitlighet och långa livslängd gör dem viktiga för företag som söker långsiktiga lösningar för sina digitala behov. Industridatorer är vanligtvis utrustade med flertalet portar och även portar anpassade för äldre hårdvara. Den här typen av datorer används frekvent inom logistikcenter, lager, tillverkningsanläggningar och många andra kontexter där den yttre påfrestningen av datorerna är betydligt högre än i de typiska kontorsmiljöerna.

Hur skiljer sig en industridator från en vanlig dator?


Industridatorer utmärker sig genom sin robusta konstruktion och hållbarhet, särskilt anpassade för de krävande förhållandena i industriella miljöer. Här är några nyckelaspekter som särskiljer dem från vanliga datorer:
Stöttålighet och skydd mot miljöpåverkan: Industridatorer är konstruerade för att vara stöttåliga och skyddade mot vibrationer, vatten och damm. Denna robusta design ökar deras livslängd avsevärt och minskar risken för avbrott i driften.
Anpassad hårdvara för varierande uppgifter: Dessa datorer är frekvent utrustade med unik hårdvara för att passa olika arbetsuppgifter. Det inkluderar skärmstorlekar, tangentbordslayouts och moduler som Bluetooth, GPS och WiFi. De kan också ha äldre gränssnitt som comport eller serieport.
Temperaturtolerans för extrema miljöer: Industridatorer är temperaturtåliga, tillskillnad från vanliga datorer som inte är lämpade för kyla eller värme. Detta gör industridatorer särskilt lämpade för arbeten där extrem kyla eller värme också kan förekomma.
Avancerad skärmteknologi: För att möta specifika behov använder industridatorer ofta skärmteknologier som resistiva eller kapacitiva pekskärmar, för att kunna använda handskar på skärmen också, vilket är ett vanligt förekommande inom industrin.
Lång livscykel för konsekventa lösningar: Industridatorer har vanligtvis en längre livscykel än vanliga datorer. Detta skyddar företag från snabba teknologiska förändringar, och tillåter företaget att ha konsekventa arbetsrutiner.
Mångsidighet för olika applikationer: Deras anpassningsbarhet gör att industridatorer kan användas för olika applikationer, inklusive processövervakning, automatisering, kontroll, och datainsamling. Denna mångsidighet gör dem oersättliga inom flera industriella sektorer.

Användningsområden för industridatorer


Industridatorer används i en mängd olika branscher och tillämpningar. De är oumbärliga för processkontroll, automation, övervakning och datainsamling. Deras pålitlighet gör dem särskilt lämpliga för krävande industrier som tillverkning, energi, transport & logistisk och många fler. Genom att integrera dessa datorer i sina system kan företag öka effektiviteten och minska driftstopp, vilket i sin tur leder till en ökad produktivitet.

Industridatorer från Tactile


Utforska Tactiles avancerade sortiment av flexibla och kraftfulla industridatorer, optimerade för moderna industrier. Deras robusta konstruktion och anpassningsbara design gör dem till avgörande verktyg i dagens industriella landskap. Representera framtidens tillverkningslösningar genom att kontakta oss på Tactile idag.
Kontaktinformation
Postadress
Tryffelslingan 8
18157 Lidingö
Region
Lidingö
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556664-6344
Grundat: 2004
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Tactile Rugged Computers AB!

Tactile. Datorer som tål hårda tag.

De flesta datorer ”tål” kontor. Våra tål värme, kyla, stötar, vibrationer, fall mot hårda underlag och annat elände, som vanliga datorer inte kommer i närheten av. Om ditt företag arbetar inom transport, lager, hamn, återvinning, skog, bygg, livsmedel eller annan industri, har ni mycket att tjäna på Tactiles lösningar.

Tactile står för svensk kvalitet med egen tillverkning och kvalitetssäkring i Sverige. Ni kan göra besparingar på tusentals, för att inte säga tiotusentals kronor, jämfört med andra produkter på marknaden.

Tactile började tillverka egna truckdatorer för mer än femton år sedan. I dag utvecklar vi kompletta IT-lösningar i nära samarbete med våra kunder. Ju tuffare krav du ställer på förenkling och effektivisering desto mer har vi att erbjuda dig.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Niclas Hallstedt
08-500 014 50
Mats Greenhow
08-500 014 50
Mahdi Khoraman
+46 8 5000 14 50

Filmer

Tactiles VMR12A at Unibrew

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-25
Southco säkrar EVÖkad personlig hygien Svenska företag ökade försäljningen
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga