SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Effektivitet och precision med vertikala svarvar

Så fungerar de
Vertikala svarvar är specialiserade maskiner utformade för att hantera stora och medelstora komponenter med hög precision. Dessa maskiner är idealiska för arbetsstycken med stor diameter och kort längd, och är särskilt effektiva när arbetsstycken är svåra att fästa på horisontella svarvar.

Vad kännetecknar en vertikal svarv?


En vertikal svarv skiljer sig från andra svarvtyper genom att arbetsstycket är orienterat vertikalt snarare än horisontellt. Denna konfiguration gör det möjligt för maskinen att hantera större och tyngre arbetsstycken med högre stabilitet och mindre deformation under bearbetningen. Den vertikala orienteringen underlättar även lastning och lossning av tunga arbetsstycken, vilket är en signifikant ergonomisk fördel.

Tekniken bakom vertikal svarvning omfattar användningen av en spindel som rör sig vertikalt, vilket tillåter bearbetningen av arbetsstycken från toppen neråt. Detta skapar optimala förhållanden för avverkning av material och ger en bättre övervakning av bearbetningsprocessen. Vertikala svarvar är ofta utrustade med avancerade styrsystem och programmeringsmöjligheter som gör dem idealiska för komplexa och precisionstunga applikationer. Maskinerna kan även inkludera automatiska verktygsbytesstationer och multipelt verktygsmagasin, vilket ökar deras mångsidighet och reducerar ställtider mellan olika bearbetningsoperationer.

Fördelar och skillnader jämfört med horisontella svarvar


Vertikala svarvar erbjuder flera fördelar jämfört med deras horisontella motsvarigheter, såsom bättre ergonomi och mindre fotavtryck i produktionsområdet. Dessa maskiner är också mer tillgängliga för operatören, vilket förenklar inställnings- och underhållsprocesser. Dessutom är vertikala svarvar ofta försedda med kraftigare spindlar som klarar av att bearbeta hårdare material.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till


Å ena sidan finns de tekniska specifikationerna för en svarv, å andra sidan finns en rad andra nödvändiga faktorer för att allting ska fungera som det ska.

Vid investering i en vertikal svarv är det viktigt att inte bara välja rätt maskin, utan även att noggrant överväga alla aspekter som påverkar dess optimala funktion. Detta innefattar allt från valet av maskin och korrekt inställning till selektionen av lämpliga komponenter, skärverktyg och maskininställningar som kan ha avgörande betydelse. Dessutom är det viktigt att ingå ett serviceavtal för att säkerställa maskinens tillförlitliga drift. Att välja en pålitlig leverantör är nyckeln till att få tillgång till den bästa lösningen och supporten som kan göra en avgörande skillnad för ditt företags produktionskapacitet.

Ta hjälp av Duroc Machine Tools


Duroc Machine Tool erbjuder ett brett utbud av vertikala svarvar från DN Solutions, som är kända för sin robusthet och mångsidighet. Oavsett om du behöver en maskin för tung bearbetning eller detaljerad precision, har Duroc Machine Tool rätt lösningar för att möta dina tillverkningsbehov. Besök Duroc Machine Tools hemsida för att utforska deras fulla sortiment och hitta den maskin som bäst passar dina krav.
Kontaktinformation
Postadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Besöksadress
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556282-7633
Grundat: 1986
Anställda: 30
Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Agenturer

BIG, Japan (Generalagent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Schweiz
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, Storbritannien
Doosan, Sydkorea (Generalagent)
(tidigare Daewoo) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Tyskland (Generalagent)
Svarvchuckar.
FPT, Italien (Generalagent)
Flerops maskiner
FRAISA, Schweiz (Generalagent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Tyskland
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Tyskland (Generalagent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italien
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italien
Drivna verktyg.
Nagel, Tyskland
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, Storbritannien
Verktygsrenovering.
OTT, Tyskland
Modulär spännteknik.
PIG, Nederländerna (Generalagent)
Absorbenter.
RIGIBORE, Storbritannien
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Tyskland (Generalagent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Tyskland
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italien
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Tyskland (Generalagent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Tyskland
Minimalsmörjning.
WAGNER, Tyskland
Drivna verktyg.
WITTE, Tyskland (Generalagent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Kontakter

Lena Hammarström
Sales Support
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
Produktchef verktyg
08-6302300
Mikael Högberg
VD
0706706984
Robert Puekker
Försäljningschef maskin
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Ammann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VD
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity