SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Effektivt och ergonomiskt lager?

Med SSI Schäfers lagerautomat är det möjligt
Effektivitet och ergonomi är av hög prioritet för många företag idag. För att uppnå detta krävs många gånger en genomtänkt lagerlösning. SSI:s hissautomat, eller lagerautomat som de själva benämner den, kombinerar lagring och plockning i ett och samma system. Varorna kommer till dig i stället för tvärtom – och du kan tilta lagerhyllan för att minimera risken för skador. Helt enkelt en lösning för er som bryr er om både effektivitet och ergonomi på lagret.

Lagerautomaten SSI LOGIMAT® från SSI Schäfer kan liknas vid en överdimensionerad byrå med två tråg-rader. Produkten har en goods-to-person-princip som minskar tidsåtgången för varje artikel som ska plockas, samtidigt som den fysiska belastningen för varje lagerarbetare minskar avsevärt. Med en innovativ hissfunktion som anpassar höjden av varje tråg till användarens längd, pekar lagerautomaten på viktiga standarder för prestanda och ergonomi.

Lotta, Sales Manager på SSI Schäfer, bekräftar lagerautomatens egenskaper:
– Lagerautomaten är inte bara en platsbesparande lösning, utan ökar också plockeffektiviteten betydligt. Vårt system är designat för att möta användarnas individuella behov, säger Lotta.

En annan viktig egenskap hos SSI LOGIMAT® är dess flexibilitet och kompatibilitet med alla typer av affärssystem, inklusive SAP. Som certifierad SAP-partner har vi möjlighet att erbjuda integrering av lagerautomater för de kunder som använder SAP som affärssystem.

– Våra kunder är överraskade över hur mångsidig och anpassningsbar lagerautomaten är. Oavsett om det gäller små komponenter eller större varor, kan systemet konfigureras för att möta specifika krav. Detta gör produkten till en värdefull investering för företag som vill optimera sin lagerhantering, fortsätter Lotta.

Lagerautomaten SSI LOGIMAT® är inte bara en standardprodukt. Den är också en del av en större helhetslösning som kan kombineras med andra produkter. Exempelvis transportband för att skapa effektiva arbetsflöden. Dess driftsäkerhet och långa livslängd gör den till en värdefull tillgång för alla typer av lager. SSI Schäfer ser en stor potential för lagerautomaten hos kunder som behöver effektivisera sitt lager utan att kompromissa med ergonomin. Med dess förmåga att spara utrymme, öka effektiviteten och förbättra arbetsmiljön, är det en lösning som möter de moderna företagens behov.

– Vi ser fram emot att hjälpa fler företag att transformera sina lager med vår lagerautomat, avslutar Lotta.

Fakta om SSI LOGIMAT® Lagerautomat
Platseffektivitet: sparar upp till 85% av lagringsutrymmet jämfört med traditionella lagersystem.
Ökad plockeffektivitet: goods-to-person-principen minskar tiden för plockning.
Tiltfunktion: få justerbar höjd genom en tiltfunktion som förbättrar komforten och minskar belastningen för personal.
Övriga tekniska tillbehör: ökar produktiviteten ytterligare, exempelvis parallell förflyttning av lastbärare med tidsfördröjning.
Anpassningsbar: kan skräddarsys för olika varor och specifika lagerbehov.
Kompatibel med alla olika typer av affärssystem: exempelvis SAP.
Hållbarhet och pålitlighet: livslängd på uppemot 25 år.
Systemintegration: kan kombineras med andra lagerlösningar för en omfattande logistikoptimering.

SSI Schäfer är världens ledande leverantör av modulära lager- och logistiklösningar, produkter och system för internt materialflöde. De designar, tillverkar och utvecklar innovativa koncept och kundanpassade lösningar för deras målgrupp med unika utmaningar. Med sin breda produktportfölj av allt från manuella till automatiserade lösningar, IT och mjukvara formar de intralogistikens framtid.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-23
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder