SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Eftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB

Köper sina teleskoplastare från Scantruck AB
Har du sett en svart och rosa teleskoplastare från Scantruck AB i trakterna runt Stockholm, så är chansen stor att du sett en av Björnens Entreprenads maskiner. Vi stämde träff med ägaren Björn Sundevall en dag i början av november för att lära oss mer om hans företag. Varför han är så förtjust i teleskoplastare samt varför han valt att lackera dem svarta och rosa?

Björn Sundevall startade företaget 2007. Först var han ensam i firman, men sedan har den vuxit allteftersom och sysselsätter i dagsläget åtta anställda.

- Man kan säga att vi hjälper till med allt som våra kunder vill ha hjälp med. Det löper hela vägen från enstaka lyft till totalentreprenad. Rent geografiskt så håller vi oss mest runt ”stor” Stockholm, men om våra kunder vill ha hjälp någon annanstans i Sverige så löser vi det också. Till vår hjälp har vi teleskoplastare, hjullastare, grävmaskiner, schaktbilar och kranväxlare. Vi ska snart utöka med en anställd till som ska bemanna en ny teleskoplastare som snart ska levereras, och till våren kommer det ytterligare en ny Manitou MT930 som behöver en chaufför. Finns det någon duktig kille eller tjej som har erfarenhet och förarbevis på teleskoplastare så får de gärna höra av sig, säger Björn Sundevall.

Världens bästa allroundmaskin
Björn Sundevall favoritmaskin är utan tvekan teleskoplastare, vilket märks tydligt när han berättar om maskinparken i företaget. I dagsläget har de inte mindre än fem stycken Manitou MLT625, och dessutom en stor runtomsvängande MRT3050. Som om inte det vore nog så väntar de på två nya MT930, samt en MT1840.

- Det är världens bästa allroundmaskin utan tvekan. Det går att göra allt utom att gräva med den. Om en kund frågar efter en hjullastare och vi istället dyker upp med en teleskoplastare så kanske de höjer på ögonbrynen först, men när de sett vad man kan göra med en teleskoplastare så brukar det alltid sluta med att de inte vill ha något annat nästa gång. Ta till exempel våra MLT625 som ni såg tidigare med plogar monterade. Det är mycket enklare att bygga högar med teleskoplastare än med hjullastare, samma sak om du ska lasta snö på lastbilar för att fraktas bort. Är det istället väldigt trångt och pillrigt så har du fördelen att kunna göra precisionsarbetet med bommen istället för att stå och kränga med midjan i trånga utrymmen, förklarar Björn.

Stor bredd på arbetsuppgifterna
Bredden hos maskintypen illustreras väl av det vi fick se under vår dag i Stockholm, när vi passade på att besöka olika platser där Björnens Entreprenad har maskiner i arbete. Hans MLT625 som var vinterutrustade tillbringade eftermiddagen med att bistå vid en asfaltering på Gröna Lund, men nu satt det istället skopor på dem naturligtvis. Med lagom utskjut på bommen så kunde asfaltslastbilarna enkelt tömma asfalt i dess skopor, som de sedan smidigt bar ut till de väntande asfaltsarbetarna. Här passade kombinationen räckvidd och styrka perfekt för jobbet. Företagets MRT3050 arbetade samtidigt på ett bygge i Sollentuna. Här stod chauffören på taket och styrde sin maskin via radiostyrning, och med 30 meters räckvidd och fem tons lyftkapacitet så är den ovärderlig för att få bygget att flyta på.

Eftermarknaden hos Scantruck AB avgjorde valet av leverantör
Det ringer konstans i Björns telefon den korta stunden vi gör vår intervju vid en bensinmack i Värtahamnen. Idag är samtalen som inkommer enbart positiva. Det är mycket jobb, och i hans minikalender är nästan varenda minut inplanerad. Det sista han behöver är trasiga maskiner, och skulle det inträffa finns det inget viktigare än snabb och professionell hjälp. Därför tycker han det är ett enkelt val att köpa sina teleskoplastare från Scantruck AB.

- De har en eftermarknad som funkar, det gör valet väldigt enkelt för mig som företagare. Vad en reservdel kostar är oftast ganska betydelselöst, men ett stillestånd däremot kan bli hur kostsamt som helst. I dagsläget så har jag serviceavtal på alla mina maskiner från Scantruck vilket ger förlängda garantier upp till fem år. Det är en fördel att veta vad det kostar varje månad, och jag är trygg med att maskinerna alltid är servade och överkollade. Skulle det ändå gå sönder något så är de alltid snabba på att hjälpa mig med allt från reservdelar till reparationer. Dessutom vet jag att det finns lånemaskiner eller i värsta fall gott om hyrmaskiner tills man är uppe på banan igen. Det är en viktig trygghet för mig, berättar Björn.

”Alltid retar det någon”
Vår sista frågan innan vi skiljs åt, är naturligtvis varför han valt att måla sina maskiner i en så ovanlig färgkombination som svart och rosa?

- Alltid retar det någon, skrattar Björn innan han kallar på sin hundvalp Balou då det är dags att hoppa in i bilen och dra vidare på nästa arbete.


För mer information om Scantruck besök: https://www.scantruck.se/
För mer information om Björnens Entreprenad AB: http://www.lyfterallt.se/


Else Bach
Marketingkoordinator
Katkjærvej 5
DK-7800 Skive
Phone:+45 96147147
Direct:+45 96147103
Mobile:+45 30384214
Fax:+45 96147148
Web: www.scantruck.dk

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-26
De investerar för fler lasertimmarPremiär för MVS energi­lagringslösning på eCar Expo på Svenska MässanVetlanda får högteknologisk biltvätt med abonnemangBranschöverskridande storsatsning på spårbarhet för hållbar industriNya Alfa Laval PlusClean-rengöringsmunstyckeABS Wheels tilldelas utmärkelsen Årets Superföretag 2021Utsetts till Årets Super­företag
2021-11-25
Steglös tryck- och vakuumkontroll med IO-Link9 av 10 arkitekter blir nöjda med slutresultatet när de väljer byggnadsplåtFem myter kring snabb­laddning av elfordonÖver 5000 nya snabb­laddningspunkter till 2025Webers storsatsning – återvunnet material minimerar spillGARO lanserar IP65 kapslingarDATRON CNC-verktyg för bearbetning i många olika materialE.ON-bolaget Avacon beställer Gomeros kontrollutrustning SIPPI Uppsala blir spik till ark – vi flyttar!
2021-11-24
Det handlar om både bekvämlighet och lönsamhetSanco väljer en motpart som kan erbjuda allt inom tryckluft och kvävgasOCS hjälper Ljusgårda med automatiserad salladsodlingLär dig mer om nivåteknik Underhålls- och rengörings­kit för bästa prestanda och lång livslängdCM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
2021-11-23
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdning
2021-11-22
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
2021-11-19
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNode