SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Einar Mattsson startar avfallsråd

Einar Mattsson har ambitiösa mål
För att snabbare få fram fler konkreta åtgärder som hjälper oss nå målen och följa upp resultaten, så har Einar Mattsson Byggnads AB bildat ett avfallsråd. Med anledning av det ställde vi några frågor till verksamhetsutvecklingschefen Philippa Doolke.

Vilka ingår i avfallsrådet?
— De som ingår idag är platschefer, biträdande platschefer och de arbetsledare som är avfallssamordnare på sina arbetsplatser.

Vad ska avfallsrådet göra?
— Syftet är att minska ner mängden avfall. Med avfallssamordnare på våra byggarbetsplatser kan vi säkerställa framdrift och samordning av avfallshanteringen enligt våra rutiner och mål. Avfallssamordnaren ökar kunskapen och medvetenheten om avfallshanteringen på arbetsplatsen, att stärka engagemanget för en god källsortering och utveckla oss. Så att varje byggarbetsplats minskar avfallsmängden.

Kommer ni bjuda in fler till samarbetet?
— Självklart. Vi startar med en mindre grupp. Under 2023 kommer vi att involvera kollegorna som arbetar med inköp, kalkyl, projektering och logistikcentret. Vi planerar att åka och besöka Sorteras (avfallsentreprenören) avfallsanläggning för att få se vad som händer med avfallet efter att det lämnat våra byggarbetsplatser.

Hur kommer Einar Mattssons medarbetare märka av avfallsrådets arbete på våra byggen?
— Att det blir mindre mängder avfall på våra byggen vilket ska minska behovet av avfallshantering. Genom att fokusera mer på avfallsfrågan vill vi också samla och dela erfarenheter mellan byggarbetsplatserna.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-22
Colt utökar sitt partnerskap med Equinix i Sverige M-Files visar rekordtillväxt under 2022Jätteinvestering i logistikHär mäter AI hur grönt det är i Örebro Fler rattonyktra fast vid landets gränskontroller
2023-03-21
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
2023-03-20
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin
2023-03-17
Rotoclear ger fri sikt till produktionenABB bygger ut Robotics-fabrik i USABlinto tar in 121 miljoner från VerdaneSemperis går med i MISAKan VR användas inom tillverkningsindustrin?
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Verizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och Swecon