SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Eitech fortsätter att bidra i Northvolts utbyggnad

Av batterifabriken i Skellefteå
VINCI Energies har genom sitt bolag Eitech Special Projects AB kontrakterats av Northvolt för att bidra med sin specialistkompetens inom elteknik i den omfattande utbyggnaden av batterifabriken i Skellefteå. Det nya uppdraget omfattar alla elinstallationer inklusive leverans och driftsättning av alla eltekniska system i två nya större industribyggnader.

Batterifabriken i Skellefteå fortsätter sin expansion mot full kapacitet, och det nya kontraktet omfattar två nya processbyggnader som bland annat avser tillverkning, montage samt förpackning av battericeller.

Gemensamt projekt inom VINCI Energies företagsnätverk – fördelning av expertis och resurser
Efter närmare fyra år på plats i Skellefteå och med drygt 1 500 000 genomförda installationstimmar i tidigare projekt är Eitech och övriga resurser inom VINCI Energies företagsnätverk redo för att axla ansvaret även för elinstallationerna i denna omfattande utbyggnad. Projektet startar omgående och beräknas sysselsätta 200 elektriker i genomsnitt under de kommande 18 månaderna.

- Tack vare vår erfarenhet inom projektledning och samverkan i komplexa projekt, ges kunden trygghet, effektivitet och flexibilitet. Vi skräddarsyr och tillsätter rätt spetskompetens och den volym installationsresurser som behövs tack vare ett tätt samarbete mellan systervarumärkena Actemium, Emil Lundgren, INAC Process och Eitech samt även med underentreprenörer, förklarar Tomas Lindsbro, VD Eitech Special Projects AB.

Åke Thimfors, VINCI Energies, instämmer och lyfter fram drivkraften att bidra i ett tidigt skede och i nära samverkan med kund och övriga partners i nya och större satsningar på framtidens gröna omställning inom industrin.

- Hela vår affärsmodell bygger på ett starkt entreprenörskap och en djup innovationskraft som handplockar medarbetare med mångårig erfarenhet av genomförande av projekt som är speciella och utmanade entreprenader. Självklart är det en häftig och inspirerande projektmiljö att jobba i för både våra befintliga samt potentiella nya medarbetare, att få bidra med både hjärna och hjärta för att realisera satsningar som blir avgörande för samhällets omställning, säger Åke Thimfors.

Kort om Northvolts anläggning i Skellefteå:
• Northvolt Ett är Northvolts första gigafabrik i Skellefteå, Sverige.
• Bygget började under hösten 2019, de första battericellerna producerades i december 2021, och de första leveranserna till kunder skedde under 2022.
• Fabriksområdet är under kraftig expansion under de kommande åren. Den planerade maxkapaciteten är 60 GWh battericeller per år, motsvarande upp mot en miljon elektriska fordon.
• I dagsläget har fabriken 3000 anställda, och kommer ha över 4000 anställda vid full produktion.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN