FREDAG 28 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ejendals ny huvudleverantör till bygghandelskedjan Optimera

Optimera har valt Ejendals som ny huvudleverantör av skyddshandskar och skyddsskor.
Med 58 byggvaruhus runtom i landet är Optimera en av landets ledande aktörer på området. Avtalet med Ejendals är en del i en storsatsning på personligt skydd.

Avtalet innebär att Ejendals blir huvudleverantör av skyddshandskar och skyddsskor med sina varumärken Tegera och Jalas. I avtalet ingår även att Ejendals ska utbilda alla säljare på Optimera inom hand- och fotskydd, något som går direkt i linje med Ejendals nollvision kring hand- och fotskador på arbetsplatsen.

- Det är oerhört glädjande när en så stor aktör som Optimera går in och verkligen satsar helhjärtat på den här typen av skydd. Vi vet hur viktigt det här är för de yrkesverksamma där ute och hur mycket rätt utbildning och utrustning kan göra för att undvika skador på händer och fötter, säger Hans Juhlin på Ejendals.

Inför upphandlingen gick Optimera ut till sina kunder och frågade vilka produkter och vilka varumärken man helst ville se i butikerna. Där kom Ejendals högst på listan och i kombination med det bästa helhetserbjudandet blev valet till slut lätt för Optimera.

- Personligt skydd är ett prioriterat område som vi vill utveckla och bli ännu bättre på. Med Ejendals som ny samarbetspartner kan vi ta nästa steg i utvecklingen. Deras specialkompetens inom skydd för händer och fötter passar både vår strategi och framförallt våra kunders behov och önskemål, säger Johan Brorson sortimentansvarig på Optimera.

Optimera har en omsättning på närmre fyra miljarder kronor och affären med Ejendals beräknas vara i mångmiljonklassen. Tegera och Jalas kommer att finnas tillgängligt hos Optimera under hösten.

Om Ejendals Ejendals är ett svenskt företag som genom generationer har utvecklat, marknadsfört och sålt högkvalitativa produkter inom hand- och fotskydd. Handskar, skor och övriga produkter är designade och utvecklade i nära samarbete med kunder och i egna laboratorier, för att säkerställa den bästa kvaliteten av säkerhet, hållbarhet och komfort. Ejendals erbjuder ett skyddskoncept som inkluderar högkvalitativa produkter, utbildningsprogram och skyddsinspektioner. Företaget har runt 350 anställda och kunder i 20 länder. Ejendals fortsätter att växa för att kunna erbjuda allt fler kunder innovativa produkter och verka för en säkrare arbetsdag med noll skador på händer och fötter.

För mer information, vänligen besök: www.ejendals.com.
Kontaktinformation
Postadress
Box 7
79321 Leksand
Besöksadress
Rättviks­vägen
79321 Leksand
Region
Leksand
Dalarnas län
Sverige
Orgnr:
556221-8411
Grundat: 1950
Anställda: 120
Välkommen till Ejendals AB.

Ejendals är ett svenskt företag som i generationer specialiserat sig på att utveckla, tillverka och marknadsföra produkter av hög kvalitet som skyddar händer och fötter. I samarbete med forskare och kunder utformar Ejendals produkter med högsta standard när det gäller skydd, hållbarhet och ergonomi.

Ejendals säljer ett komplett säkerhetskoncept, som ska minska antalet olyckor genom kvalitetsprodukter, utbildning och säkerhetsinspektioner. Företaget har sitt huvudkontor i Leksand och visionen är en säkrare vardag utan skador på händer och fötter. 

Ejendals största varumärken är TEGERA® (handskar) och JALAS® (skor). 
Welcome to Ejendals AB!

Ejendals is a Swedish company that for generations has specialized in developing, manufacturing and marketing high-quality products that protect hands and feet. In close collaboration with researchers and customers, Ejendals design products that deliver the highest standard of protection, durability and ergonomics.

What Ejendals sell is a complete safety concept, which aims to reduce accidents through quality products, education and safety inspections. From the corporate head office in Leksand, Sweden, Ejendals envision a safer day with zero injuries to hands and feet. 

The main product brands are TEGERA® gloves and JALAS® shoes. 

Senaste annonser från Ejendals AB

Se alla företagets 25 annonser »

Företagets tjänster/produkter

Produkter: Arbetshandskar, Arbetskläder & Skor, Skyddskläder

Certifieringar

ISO 14001:1996 – ISO 9001:2000

Kontakter

Josefin Heimer
070-204 84 86
Melinda Perjons
0247-792206

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-21
VD-skifte i familjeföretaget Hüllert MaskinÅtervinning största vinstenMatch Up 2020 en succéPannoperatörsutbildning inför certifieringNya pannlampslösningar från Milwaukee®Solbys förare har sista ordetCOWI projekterar ny gasterminal i Oxelösunds HamnHållbara stolpar melodin för Linde energi
2020-02-20
Forsells Mekaniska investerar för framtiden och köper sin tredje HurcoABB ny medlem i ElectriCityDe goda hackarnas tid spås vara förbi Lättklinker – för byggnader med högt brandmotståndRototilt ställer ut på ConexpoNya lättare svärd och kedjaAuktorisationen Trygg plåt i fokus på FastighetsmässanTräffa oss på Underhållsmässan 2020Unik samverkan kring IT och artificiell intelligensFM Mattsson på plats på Vasaloppsmässan 2020Fler byggnader i trä för en bättre miljöIT-bolaget DXC Technology meddelar att de inleder ett samarbete med Ericsson.
2020-02-19
Veeam presenterar Veeam Availability Suite V10 - nästa generations backup-lösning Konduktivitetsgivare med IO-LinkHär är årets finalister i "SM för unga plåtslagare 2020"LK Armatur breddar utbudet av LK 551 HydroMix – nu med högre Kvs-värdeebm-papst deltar med två montrar på mässan Mostra Convegno den 17-20 marsSmålandshamnar Oskarshamn miljösatsar på magasinbelysning med IntenzVeidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraft
Annonser