SÖNDAG 22 SEPTEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ejendals ny huvudleverantör till bygghandelskedjan Optimera

Optimera har valt Ejendals som ny huvudleverantör av skyddshandskar och skyddsskor.
Med 58 byggvaruhus runtom i landet är Optimera en av landets ledande aktörer på området. Avtalet med Ejendals är en del i en storsatsning på personligt skydd.

Avtalet innebär att Ejendals blir huvudleverantör av skyddshandskar och skyddsskor med sina varumärken Tegera och Jalas. I avtalet ingår även att Ejendals ska utbilda alla säljare på Optimera inom hand- och fotskydd, något som går direkt i linje med Ejendals nollvision kring hand- och fotskador på arbetsplatsen.

- Det är oerhört glädjande när en så stor aktör som Optimera går in och verkligen satsar helhjärtat på den här typen av skydd. Vi vet hur viktigt det här är för de yrkesverksamma där ute och hur mycket rätt utbildning och utrustning kan göra för att undvika skador på händer och fötter, säger Hans Juhlin på Ejendals.

Inför upphandlingen gick Optimera ut till sina kunder och frågade vilka produkter och vilka varumärken man helst ville se i butikerna. Där kom Ejendals högst på listan och i kombination med det bästa helhetserbjudandet blev valet till slut lätt för Optimera.

- Personligt skydd är ett prioriterat område som vi vill utveckla och bli ännu bättre på. Med Ejendals som ny samarbetspartner kan vi ta nästa steg i utvecklingen. Deras specialkompetens inom skydd för händer och fötter passar både vår strategi och framförallt våra kunders behov och önskemål, säger Johan Brorson sortimentansvarig på Optimera.

Optimera har en omsättning på närmre fyra miljarder kronor och affären med Ejendals beräknas vara i mångmiljonklassen. Tegera och Jalas kommer att finnas tillgängligt hos Optimera under hösten.

Om Ejendals Ejendals är ett svenskt företag som genom generationer har utvecklat, marknadsfört och sålt högkvalitativa produkter inom hand- och fotskydd. Handskar, skor och övriga produkter är designade och utvecklade i nära samarbete med kunder och i egna laboratorier, för att säkerställa den bästa kvaliteten av säkerhet, hållbarhet och komfort. Ejendals erbjuder ett skyddskoncept som inkluderar högkvalitativa produkter, utbildningsprogram och skyddsinspektioner. Företaget har runt 350 anställda och kunder i 20 länder. Ejendals fortsätter att växa för att kunna erbjuda allt fler kunder innovativa produkter och verka för en säkrare arbetsdag med noll skador på händer och fötter.

För mer information, vänligen besök: www.ejendals.com.
Kontaktinformation
Postadress
Box 7
79321 Leksand
Besöksadress
Rättviks­vägen
79321 Leksand
Region
Leksand
Dalarnas län
Sverige
Orgnr:
556221-8411
Grundat: 1950
Anställda: 120
Välkommen till Ejendals AB.

Ejendals är ett svenskt företag som i generationer specialiserat sig på att utveckla, tillverka och marknadsföra produkter av hög kvalitet som skyddar händer och fötter. I samarbete med forskare och kunder utformar Ejendals produkter med högsta standard när det gäller skydd, hållbarhet och ergonomi.

Ejendals säljer ett komplett säkerhetskoncept, som ska minska antalet olyckor genom kvalitetsprodukter, utbildning och säkerhetsinspektioner. Företaget har sitt huvudkontor i Leksand och visionen är en säkrare vardag utan skador på händer och fötter. 

Ejendals största varumärken är TEGERA® (handskar) och JALAS® (skor). 
Welcome to Ejendals AB!

Ejendals is a Swedish company that for generations has specialized in developing, manufacturing and marketing high-quality products that protect hands and feet. In close collaboration with researchers and customers, Ejendals design products that deliver the highest standard of protection, durability and ergonomics.

What Ejendals sell is a complete safety concept, which aims to reduce accidents through quality products, education and safety inspections. From the corporate head office in Leksand, Sweden, Ejendals envision a safer day with zero injuries to hands and feet. 

The main product brands are TEGERA® gloves and JALAS® shoes. 

Senaste annonser från Ejendals AB

Se alla företagets 25 annonser »

Företagets tjänster/produkter

Produkter: Arbetshandskar, Arbetskläder & Skor, Skyddskläder

Certifieringar

ISO 14001:1996 – ISO 9001:2000

Kontakter

Josefin Heimer
070-204 84 86
Melinda Perjons
072-52299030

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-09-12
ITU-programmet får vara kvarTobias Håkansson blir ny regionchef för distrikt ÖresundHager har förstärkt försäljningsteamet i väst med ett par strategiskt viktiga rekryteringarNy undersökning från LTH visarPatrik Settlin utses till ny vd för LitiumPSA:s el- och hybridoffensiv – de första svenska priserna klaraHenkel Norden inleder samarbete med KW PartsKonjunkturvändningen är näraKlimatomställning och kompetensförsörjning i höstens regeringsförklaringAirmees cargocyklar breder ut sig över Stockholm Ökad automation och digitalisering med hjälp från Prevas och RobotlyftetABB inleder byggnation av ny robotfabrik i ShanghaiNy varumärkesprofil för Volkswagen TransportbilarIAAM Sverige arrangerar European Advanced Materials Congress
2019-09-11
Viktigare än någonsin att nätverka på mässgolvetFatpump – Bästa tipsen för ett bra köpStålåret 2019: Nu laddar vi omBesiktningstekniker till Opus i AkallaVälsmord hydraulikinspiration i Borlänge 23-24 oktoberProduktnyhet September 2019 - SortimentväskaRamirent blir totalleverantör till NCC:s bostadsprojekt i ÄngelholmSizes ingår partnerskap med Business Arena StockholmSTIHL invigde expansion av det nordiska huvudkontoretebm-papst lanserar nya fläktar för kommersiella fordonLand Rover Defender - Ikonen är tillbakaEngcon ökar sin omsättning för nionde året i rad BMW visar upp nyheter på IAA Cars i FrankfurtStena Recycling är officiell partner till ASAPRacing och konceptbilarVärldspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3
2019-09-10
VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationsprisThomas Johansson ny affärsområdeschef för Energi och Industri VästEnkel rörbearbetningGöranssons Maskiner AB i Staffanstorp samarbetar med Beck Maskin Sverige ABPeab bygger nya Storbron i SundsvallBränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistikNy miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
2019-09-09
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationer
Annonser