SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Elbilen ORA lättar inte på gasen

Great Wall Motor lanserar ORA i Gävle
Great Wall Motor fortsätter sin lansering i Sverige av den prisbelönta elbilen ORA. Nu har turen kommit till Gävle där ORA börjar säljas hos alerta Dahlboms Bil på Bomhusvägen 55 med officiell invigning lördagen den 13 april. ORA introducerades på den svenska marknaden för lite mer än ett år sedan och har nu hela 16 drivna återförsäljare runt om i Sverige. ORA 300 PRO har även hunnit med att skapa framgång och positiv uppmärksamhet för sin design samt tilldelats 5 stjärnor av Euro NCAP för sin säkerhet, dessutom kammat hem högsta möjliga poäng av Green NCAP för sin miljövänliga energieffektivitet.

– Vi är fyllda av glädje och entusiasm när vi välkomnar GWM och bilen ORA till vårt showroom i Gävle. Det är en spännande tid där vi ser fram emot att erbjuda våra kunder något nytt och innovativt och vi är stolta över att bli återförsäljare för GWM i Gävle. Vi är övertygade om att dessa bilar kommer att tillföra ett mervärde för våra kunder och stärka vår position på marknaden. Vi på Dahlboms Bil ser fram emot att arbeta tillsammans för att maximera framgången för det nya bilmärket. Genom att ta in ORA i vårt sortiment tar vi ett viktigt steg mot att möta våra kunders förväntningar samtidigt som vi främjar utvecklingen av Dahlboms Bil i Gävle. Det säger Hans-Peter Eriksson, VD för Dahlboms Bil i Gävle.

ORA är inte bara Sveriges kanske snyggaste elbil utan även den säkraste elbilen i sin klass. Euro NCAP, som är ett oberoende institut och testar säkerheten på nya bilar i Europa, meddelade tidigare att ORA är ”Best in class” i kategorien ”Small Family Cars” där ORA fick högsta poäng och tilldelades 5-stjärnor. ORA har även uppnått ett fantastiskt 5-stjärnigt resultat med sin första lanseringsmodell, ORA 300 PRO, i en av Europas strängaste miljöprestandatester. Green NCAP, som genomför testerna, mäter fordon genom tre viktiga index: ren luft, energieffektivitet och växthusgas. ORA 300 PRO fick 10/10, 9,5/10 respektive 9,8/10. Detta betyder att ORA 300 PRO uppnådde en totalpoäng på 97% vilket gjorde att den kunde klara testerna galant och plocka hem det 5-stjärniga Green NCAP-betyget. Framförallt rapporterade ORA 300 PRO en effekt från nät till användbar energi på imponerande 93,2 % vid laddning på 11 kW – en av de högsta registrerade effektivitetspoängen som någonsin dokumenterats av Green NCAP.

– Vi är glada att få välkomna Dahlboms Bil i Gävle till ORA-familjen och längtar efter att se nya elbilen ORA trafikera Gävle och dess starka kranskommuner. Vi har stora expansionsplaner och känner oss nöjda med utvecklingen, speciellt med tanke på rådande förutsättningar, stor konkurrens och ett utmanande konjekturläge. Vi ser ljust på framtiden och vårt samarbete med Dahlboms Bil som på ett så fint sätt alltid ger personlig service, sprider positiv energi och tar sig tid för varje kund. Det säger Linda Ungh, Marknadschef ORA Sverige.

ORA har en design som sticker ut interiört, men kanske framför allt exteriört. En färgsprakande uppvisning i design, enkelhet och säkerhet. Lanseringsmodellen ORA 300 PRO har plats för 5 personer, har ett rymligt baksäte, hög standardutrustning och fylld med massor av sköna, smarta funktioner.

Läs mer på www.dahlbomsbil.se/ora och www.ora.se

Under 2024 genomför Great Wall Motor en pan-europeisk varumärkesresa där man binder samman ORA och WEY - framöver blir de båda bilmodellerna produktlinjer till huvudvarumärket GWM. Under samma period kommer plug-in hybriden WEY att välkomnas till den svenska marknaden. Ytterligare information kring lanseringen och försäljningsstart kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

För mer information vänligen kontakta:
Linda Ungh, marknadschef för ORA Sverige på hej@ora.se och +46 739-20 49 22
eller Mattias Tönnheim, pressansvarig på hej@ora.se och +46 704-41 19 14

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-10
En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
2024-05-09
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
2024-05-08
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest