SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Elektronikföretaget som vågar ta plats

Syntronic är det globala designhuset som utvecklar avancerad elektronik inom områden som telekom, industri, medtech, automotive och defense.
Och är en av årets utställare på Elmia Subcontractor. Med Sveriges mest avancerade elektroniklabb – servar de innovativa och kravställande kunder med lösningar inom exempelvis 5G och självkörande bilar.

Elektrifiering, säkerhet som är tillräckligt bra.

Elektronikbranschen som Syntronic representerar är nu på väg att ta helt nya kliv och blir allt viktigare till följd av elektrifieringsprocessen inom ex fordonsindustrin och vårt nya digitaliserande elektrifierade samhälle.

-Det finns en otrolig potential och mycket som måste göras för att vi ska lyckas ta elektrifieringen, processen och säkerheten till en helt annan nivå än vad vi är idag, och det ganska fort, menar Roger Lindholm, VD för Syntronic Production Services.

– Med vårt teknikkunnande och de lösningar vi har kan vi klara av detta och ge förutsättningar för att komma framåt. Den här branschen måste ta plats, säger Roger.

Men med detta kommer också utmaningar som måste lösas omgående, Roger identifierar tre utav dem som i sin tur är beroende av varandra: cybersafety-säkerheten i samband med digitaliseringen, kompetensbristen och omställningen till att bli koldioxidneutralt.

Full fart framåt, trots pandemin

Med två nya verksamhetsområden, antenn- och filterkonstruktion, tre internationella nya kontor, större mekanisk enhet och genom nyrekryteringar kan Syntronic nu erbjuda ännu starkare helhetslösningar inom elektronikutveckling. - Vi vill vara en one-stop-shop som växer organiskt, erbjuder globala lösningar men samtidigt finns nära kunden, betonar Roger.

Hållbarpersonal, en företagskultur som kan leverera

Syntronic ser hållbarhet ur ett annat perspektiv, personalen. - För att vi ska få ett hållbart samhälle behöver även människan finnas med säger Roger.

Genom att samverka och arbeta med långa och bra relationer, inte bara med våra kunder och leverantörer, utan framförallt med vår personal, kan vi hela tiden bygga något som våra anställda känner är utmanande, att man behövs och att man utvecklas som människa. Här måste vi bygga kunskap hela tiden så att de tycker det är intressant att vara kvar hos oss och vi kan leverera. Vi jobbar exempelvis mycket med exjobb för att få in yngre kompetens men också med att integrera nya människor som har en bra grundutbildning. Vi har investerat miljoner i nya labb men vi måste ha personal och kompetens som kan hantera dessa.

-Om du får det här att fungera, får du en företagskultur som verkligen kan leverera. Kunderna känner att det finns innovation och energi i hela verksamheten, inte bara hos säljarna säger Roger.

Redo för att möta beslutsfattarna inom tillverkningsindustrin

Syntronic deltog på mässan för första gången 2019 och ser nu Elmia Subcontractor som den absolut bästa arenan för dem att visa upp sig på. I november presenterar de varför och vilka satsningar som har gjorts under pandemin, att de nu har den teknik som verkligen kan presentera den bästa elektroniklösningen för kunden, en stark designorganisation ihop med produktion.

-Vi har tidigare fokuserat på mer rena elektronik och tekniska mässor men den typen av mässor passar inte oss längre beroende på hur vi vill presentera vad Syntronic står för. Ska vi ställa ut på en mässa så ska det finnas beslutsfattare på plats och det kände vi att det fanns här säger Roger.

Den bredden på utställare som finns här med ett otroligt tryck och med många bra besökare är fantastisk. Vi har många nya prospekt och kunder som vi jobbar med nu som kom från vårt deltagande 2019. Detta lyfte oss mitt i pandemin och gjorde att vi kunde jobba vidare framåt.

INTRESSEANMÄLAN
Kontaktinformation
Postadress
Box 6066
55006 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Elmia Subcontractor - Industrins marknadsplats nr. 1 och värd för nyskapande idéer, banbrytande kontakter och en framtidsoffensiv debatt.

Elmia Subcontractor är Sveriges största industrievent där tillverkningsindustrins experter är samlade under ett och samma tak. Här skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.

Med närmare 1.200 utställare från runt 30 länder skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.
Industrin i förändring. Riktning framåt.

Välkommen 9-12 november 2021!

Kontakter

Anki Söderström
Kommunikationsexpert / Social Media Manager
036152090
Helena Åhs
Projektledare
036-152000

Filmer

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry
Välkommen till Elmia Subcontractor 2020
Elmia Subcontractor 10-13 nov 2020- gör affärer på industrins starkaste arena

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-09-20
Cellulosaisolering – Klimatsmart på riktigtStor potential för AI inom verkstadsindustrinStor satsning på klimatsmart betong ger 15 nya arbetstillfällen i UcklumNu tillverkar Ejendalsägda Jalas skyddsskor med hjälp av solenergi.Basoljebrist och leverans­störningar för flera olje­märken i Sverige och EuropaSjälvkörande bussar välkomnades till Vallastaden i LinköpingKontek nominerat till Årets SaaS-företag 2021Plastavfall kan få nytt värde
2021-09-17
Första ELEMENT maskinen från Messer snart på väg till PajalaSnabba leveranser accelererar gasfjäder­försäljningenLed bort värmen med termiskt material från BergquistSkanska tar ytterligare steg i digitaliseringen av byggbranschenKan man dra en Volvo­dumper på 100 ton med endast LEGO® TECHNIC™-bitar?Stora kostnadsbesparingar på minskad vatten­konsumtionEffektivisera produktionen med rätt utrustning på er robotVIDA investerar över 100 miljoner kronor i virkestorkar från ValutecMer än tre byggmaskiner – nu bygger vi en sprillans ny depå i linköping
2021-09-16
Ny automatiserad produktionscell för formverktyg!VBA – Höj trycket, men bara där det behövsSäkra möten säkrar nya affärer på Elmia Subcontractor 2021Att skapa en trygg och jämlik värld för alla med hjälp av AINutanix presenterar årets keynote-talare till molnkonferensen .NEXT Högre kvalitet, snabbare processer och en enklare vardag för JSB Construction ABTrine accelererar med ny satsning på grön logistikEffektiv arbetsplats­utformning med nytt digitalt verktygTeknik för framtidens elbilsbatterierCranab utvecklar kran till Vimeks Next GenerationHellberg Safety introducerar nytt headset för tvåvägskommunikationEngcon och Takeuchi i utökat samarbeteNya materialhanteraren Cat® MH3026 erbjuder hög prestanda till lägre kostnaderNya Svea WXS 2,85 TrafikbarriärVärldens största producent av foder och räkor effektiviserar med InterrollLuna Tools fortsätter att investera i kompetens inom Verktygssäkring
2021-09-15
CEJN introducerar slangupprullare för högtryck med svivel i rostfritt stålÖkad maskinsäkerhet utan att kompromissa med prestandanFullt fokus på varje detalj Kopplingsklämmor för elektrisk installationDBT kan nu stötta ännu fler av Sveriges SMEs efter att EIF höjer garantiramen till 2 miljarder kronorVindkraftverk är inte räddningenStructor förstärker inom VACASE nya hjullastarserie, G2 Evolution, är här!SIZES förstärker teamet för effektivare processerSödra expanderar inom KL-trä – etablerar sig i DanmarkInnovation och effektivitet i fokus när Geberit lanserar LjudkalkylatorBlue Prism utsedd till ledare i Gartner Magic Quadrant 2021Så här sparar du 71 % i vattenkostnader med ThinkTop V70-uppgraderingenInuit tillsammans med Cryptshare och Signicat banar väg för säker e-post och filöverföring med hjälp av BankIDDubblar personalstyrkan och tar in miljoner
2021-09-14
Uppgradera din PRO-våg nu!Från powersport stjärna till internationell industrientreprenörMovs lanserar 2 modeller av kompakta Fiberlaser maskiner1000 dörrar hos bostadsbolagen i Göteborg går över till mobilnycklar med SafeTeam och ParakeyStora värden med nationella yrkesprofiler och validering på VakineComExpo – ny mässa för framtidens elektrifierade nyttofordonWebinarium ska sätta jämställdhet på byggbranschens agendaHultafors lanserar Digitalt minivattenpass med BluetoothAlfa Laval och Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar vatten- och dryckesförsörjningNy räckviddsprestation för E-WAY: 543 km på en fulladdningHögre kapacitet och precision med enkelaxelNy allt-i-ett-lösning för maximal säkerhetSolceller startklara på Campus Solna
2021-09-13
Hexagon lanserar plattform som ökar den autonoma kvalitetsgarantin för Industry 4.0.