MÅNDAG 17 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Elisolation i Laxå är först i Sverige med nya Hedelius Acura 85

Elisolation AB i Laxå grundades redan på 1940-talet och är verksamma inom områdena för tillverkning av isolations-komponenter till El-kraft, elektro-, processindustrin.
Företaget har nu utökat sin maskinpark med den alldeles nya modellen Acura 85 från tyska Hedelius. Maskinen är den största i Acura-serien och är simultant 5-axlig med en bordsdiameter på 850 mm och max detaljvikt på 1 ton.

Elisolation sökte en 5-axlig fleroperationsmaskin i premiumsegmentet men hade även önskemål om att hitta ett fabrikat som även kan erbjuda modeller för deras övriga behov. Då Hedelius har ett heltäckande program av 3-, 4- och 5-axliga maskiner i en mängd olika utföranden blev valet till slut ganska enkelt.

Hedelius Acura går att få i tre olika storlekar och i en mängd olika utföranden. Utmärkande för Acura-serien är mycket god ergonomi och stabilitet. Dessutom har maskinen goda möjligheter för laddning och urladdning, både framifrån och från sidan. Laddning med kran går även att göra utan begränsningar då hela taket över bearbetningsutrymmet följer med dörren när den öppnas.

Maskinen har levererats och installerats av MaskinFransson som har representerat Hedelius de senaste 4 åren med mycket goda resultat.

För mer information kontakta
Maskin AB A. Fransson, www.maskinfransson.se
Elisolation HTM AB, www.elisolation.se
Kontaktinformation
Postadress
Vena­vägen 1
69532 Laxå
Besöksadress
Vena­vägen 1
69521 Laxå
Region
Laxå
Örebro län
Sverige
Orgnr:
556378-5178
Grundat: 1975
Anställda: 27
Välkommen till Elisolation HTM AB!

Våra kunder finner man främst inom områdena

Elektroindustri:
Härdplaster och flexibla isolationsmaterial till allt från kraftverksgeneratorer till värmefläktar.

Maskinbyggare och tillverkare av apparater:
Oftast som maskinelement, som kan vara hållande, glidande eller roterande. Materialet är i första hand termoplast.

Tekniskt underhåll:
För detaljer av såväl härdplast som termoplast, i produktionsutrustningar.

Elisolation ingår i Söderbergföretagen, som är en industrikoncern med dotterbolag inom tre affärsområden, plast, plåt och infrastruktur. Koncernen har sin bas i Sverige och omsätter drygt 1 100 MSEK, med 700 anställda.

Elisolation HTM tillverkar maskin- eller handbearbetade plastdetaljer efter fil eller ritning. Det kan gälla allt från enstaka detaljer till hela serier. Vår målsättning är att alltid erbjuda dig som kund lösningar som optimerats för dina applikationer, vi hjälper dig hela vägen, från idé till färdig produkt.

Vi kan hjälpa dig med allt från optimerad kapning, fräsning och svarvning, till bockning, polering, limning samt märkning och montering. En alltid uppdaterad och servad maskinpark i kombination med välutbildad och erfaren personal säkerställer ett exakt resultat.

Kvalitetskontroll och löpande verifiering av utfallet sker med avancerad mätutrustning. Vi utför gärna kompletta mätningar av utfallsprover och upprättar mätprotokoll vid behov.

Med rätt plaster på lager, rätt bearbetningsteknik och rätt kunskap hjälper vi dig ta fram de precisionsbearbetade detaljer du behöver.

Halvfabrikat från vårt lager kapar vi med NC-styrd såg i storlekar passande för dina detaljer. Skärande bearbetning enligt specificerade mått sker huvudsakligen med NC-styrda fräsar och svarvar.
Lång erfarenhet, kompetens och stor noggrannhet av bearbetning av härdplaster, termoplaster och högtemperaturmaterial ger de slutprodukter som ni behöver.
Många av materialen är svårbearbetade och kräver vår specialkunskap.

Vi har:

Kvalificerade maskinoperatörer
10 NC-styrda maskiner med effektiv bearbetning och programmering
Möjlighet att bearbeta stora detaljer
Specialmaskiner för spårkilar
Möjlighet att köra små serier tack vara korta ställtider

Skicka gärna CAD-ritade konstruktionsunderlag. Vi utnyttjar CAM-teknik för att snabbt, effektivt och säkert ta fram bearbetningsprogram.

Certifieringar

ISO 9002:1994

Kontakter

Daniel Svensson
+4658413344

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-10
Reparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartanKort e-bok ska få teknikrädda att våga börja programmeraHur energisektorn kan säkra driften och ett fungerande samhälleOplanerade stopp inom industrin i fokus på UnderhållsmässanSigma Recruit startar upp i SkövdeNy tjänst som hjälper fler företagare och förändrar branschenLi-ion batteri har framtiden för sigMercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paketVärldens största Comfort Hotel har öppnat på Arlanda flygplats.Elastisys vinner upphandling av molntjänster till Public Service-bolagVindkraften växer hos Sveaskog
2020-02-06
ABB hjälper till att maximera energieffektiviteten hos framtidens fossilfria stålpilotSäkerhets-PLC Safety SimplifierAnna Björklund går in som ny marknadsdirektör för Tikkurila Fler och fler ME-skolor startas runt om i SverigeJobb- och utbildningsmässa på Sjöängen 11 februariHögtryck i Radonovas instrumentverkstadNorwegian med högre enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor Ford Transit kör på gröna bränslen tillverkat av matoljaStark prestation för DAF 2019Biogas på plats i UmeåBatteriborrhammaren med avvibrerat handtagWürth Group fortsätter att växaEngcon firar 30 årGasum öppnar sin första tankstation för gas i UmeåRenault Trucks i historiskt avtal med Carlsberg om leverans av 20 elektrifierade lastbilarUPS storsatsar på eldrivna fordonAlstom tecknar det första kontraktet för batteridrivna regionaltåg i TysklandKartongkort för hållbarhet på BAFTA-galanCertifierande kurs i plastsvetsningBesök oss på SkogsindustridagarnaArvid Nilsson lanserar revolutionerande träskruv i miljöboxNy serie spjällmotorer
2020-02-05
Professorduo syr ihop workshop om teknisk kommunikation i vår Rätt plats vid rätt tidpunktEn enkel Volvo-hybrid som kan förbättra bränsle­effektiviteten med upp till 20 %Lindab lanserar nytt brandspjällLindab expanderar - öppnar proffsbutik i MölndalMarmoleum – Världens mest miljövänliga golv
Annonser