ONSDAG 22 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätare

Den snabba tillväxten inom digitalisering och IoT, där olika typer av produkter kopplas upp för att förenkla funktioner i samhället, ställer ökade krav på nya kommunikationsteknologier som möjliggör lång räckvidd och hög energieffektivitet.
Elvaco erbjuder lösningar inom flera IoT-teknologier såsom LoRaWAN och NB-IoT. Nu breddar Elvaco utbudet ytterligare genom att lansera LoRaWAN-moduler till alla ledande mätarleverantörer för värmemätning.

LoRaWAN är en trådlös kommunikationsteknologi som bygger på en öppen standard och är anpassad för applikationer som kräver lång livslängd, batteridrift och lång räckvidd. I Sverige och Europa är teknologin på framfart och på många platser tas initiativ att bygga upp LoRa-nät som täcker hela städer, vilket bidrar till att Elvaco ser stor potential i teknologin. För att bredda utbudet och kunna erbjuda LoRaWAN-moduler till fler mätarfabrikat på marknaden lanserar nu Elvaco moduler till ytterligare fyra värmemätare från framstående samarbetspartners.

Utmärkande för Elvacos moduler är att de är enkla att komma igång med och använda. Har man tillgång till ett LoRa-nät så kommer modulerna att ansluta till detta och fungera direkt. De är även utrustade med funktionen EcoMode som garanterar en lång batterilivslängd (upp till 11 år) utan att kompromissa med prestandan.

Modulerna levererar tidsstämplade mätvärden med hög tillförlitlighet och har även en flexibel meddelandefunktion med flera olika format.

Elvacos koncept One Touch Commissioning (OTC) är unikt på marknaden. OTC erbjuder hela kedjan när det gäller säkerhet, enkel driftsättning och konfigurering, där mätdata smidigt levereras hela vägen in i önskat energiuppföljningssystem.

Konceptet inkluderar säker tilldelning och access av produktnycklar för slutanvändarens trygghet. Den tillhörande Android-appen Elvaco OTC, är en del i konceptet som gör erbjudandet unikt. Appen kommunicerar via NFC med produkten, vilket innebär att användaren slipper tidskrävande konfigurationsverktyg och kan validera installationen direkt. Den möjliggör också att man kan kontrollera rättigheter och förhindra åtkomst för obehöriga.

Elvacos nya mätarmoduler innebär en kostnadseffektiv kommunikationslösning som är enkel att installera och konfigurera. Modulerna använder öppen standard, vilket betyder stor tillgänglighet och flexibilitet för kunden. De är dessutom mycket energieffektiva och har en lång batterilivslängd.

Anton Larsson, Product Manager, Meter Connectivity Modules & Cloud Solutions, säger:
”Elvaco har spetskompetens inom konnektivitet och utvärderar löpande alla nya IoT-tekniker och dess lämplighet inom mätapplikationer. I ett första steg har vi valt att fokusera på att kunna erbjuda en komplett och heltäckande lösning för värmemätning med hjälp av LoRaWAN men vi kommer inom kort också att utöka vår portfölj med fler produkter för NB-IoT.

Vi är otroligt stolta över att ha blivit valda som officiell partner för flertalet internationellt erkända mätartillverkare i den absoluta toppklassen. Det som särskiljer oss från andra leverantörer av IoT-teknik är vår djupa förståelse av applikationsområdet och att vi tar produkten hela vägen till ett färdigt koncept. Med vår OTC-lösning digitaliserar vi hela kedjan och den gör dessutom vår produkt både unik, säker och lätt att använda.”

Vid frågor som rör produkterna, kontakta Anton Larsson, Product Manager, Meter Connectivity Modules & Cloud Solutions, 0300-30271 / anton.larsson@elvaco.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-15
AdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATICEngcons grundare: Branschkollegor – ta ansvar och ställ krav!Materialflödet reproduceras perfekt i miniatyr med LEGO® Spännande om svenska framsteg inom forskning och teknik 2019Wästbygg AB bygger handelshus i Kristianstad
2020-01-09
EB80 multifunktionsmodul – en nyhet från Metal Work PneumatikNy app från Atlas Copco ökar intelligensen hos vakuum­pumparSwecamp Bomstadbaden – nöjd BAGA-kundVolkswagen Tiguan − Sveriges populäraste bilmodell hos privatköpareABB ska leverera kraft­försörjningen till Europas största batterifabrikCramo AB uppgraderar sin arbetsmiljöcertifieringInsyn i processen Framtidens digitala sjukhus­fastigheter testas på Central­sjukhuset i Kristianstad20 nya företagare med Widrikssons nyföretagar­programTvå av tre konsumenter föredrar hållbara transporter framför korta transporttiderSvensk artificiell intelligens kan revolutionera prostatacancerdiagnostikenNya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst prisHon ska ta Bygma till toppositionAGA byter namn till Linde i januari 2020
2020-01-08
norelem förankrar säker­heten med nya lastbärande öglor och skruvarNya CP7755-serien ger dig full kontroll över kraften
Annonser