TORSDAG 21 JANUARI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En återfödelse i innovationens namn

DMC Automation från Turin har skapat en robotenhet som är utrustad med komponenter från SMC – världsledande inom pneumatisk automatisering – innehållande ett innovativt trådlöst styrsystem.
Detta är ett stabilt och stimulerande teknologiskt partnerskap, inriktat på banbrytande lösningar.

I Grugliasco, i provinsen Turin, på samma plats där fordonsindustrin som gjorde Piemontestaden berömd över hela världen tog form för några decennier sedan, finns ett företag starkt inriktat på innovation. Ett utmanande företag som älskar att prova nya vägar och hitta nya tekniska lösningar för att sticka ut och växa i den mycket konkurrensutsatta och komplicerade värld som industriell automatisering utgör idag. DMC Automation, ett litet till medelstort företag som har stolta rötter och en naturlig öppenhet för innovation, har nyligen flyttat till nya och moderna lokaler, vilket också markerar början på en ny resa.

Låt oss ta ett steg tillbaka: företagets historia började 1972 med DMC, grundat av Domenico De Caroli. 1992 började man producera maskiner för montering av metallkonstruktionen som utgör "skelettet" i bilstolar: det var en vändpunkt eftersom det markerade inträdet i en viktig sektor som fortfarande är en av företagets kärnverksamheter idag. Alla de största bilstolstillverkarna använder maskiner levererade av det Turinbaserade företaget för att tillverka stolens inre struktur. "Vi är specialiserade på att framställa maskiner för montering av detta 'skelett' med utgångspunkt från element som är utvalda och sammansatta för att utgöra stolens struktur, en viktig del eftersom den gör det möjligt att uppfylla de viktiga säkerhetskriterierna" förklarar Carlo Amicilia, försäljningsdirektör för DMC Automation.

År 2018 beslutar ägaren till DMC att gå i pension och efterträds av två unga företagare, Mauro Esposito och Daniele Signoretta, som tar över företaget och startar om det, baserat på en mer strukturerad och modern organisation. Med ägarbytet kommer flytten till det nya huvudkontoret i Grugliasco, ett ögonblick som för DMC får den symboliska meningen av starten på en ny era. Som ett resultat av det nya, mer organiserade arbetssättet kommer även en ISO-certifiering: att kunna arbeta efter rutiner som följer exakta standarder är ett viktigt visitkort för DMC att visa sina kunder.

Förenkla produktionen
Att accelerera och förenkla produktionsprocessen för olika sektorer med intelligenta tekniker är filosofin som DMC Automation presenterar sig på marknaden med. "Vi vill arbeta inom robotik och automatisering och vi har ett eget konstruktions- och tillverkningskontor för de maskiner och linjer vi producerar. Allt vi konstruerar är alltid förmonterat och testat internt innan leverans till slutkunden", förklarar Amicilia. "Vårt produktionsprogram är tydligt uttalat: maskiner och monteringslinjer för framställning av metallkonstruktioner i bilstolar men också robotiserad montering och svetslinjer. Sedan finns det maskiner och linjer för sammansättning (med processer och teknologier som gör det möjligt att sätta ihop delarna till en färdig produkt, tack vare SMC-komponenter), vision-system, materialhantering, testutrustning och framför allt maskiner och utrustningar anpassade efter våra kunders individuella behov" förklarar försäljningsdirektören.

Ett viktigt partnerskap
För att tillgodose sina kunders behov på ett noggrant och snabbt arbetssätt förlitar sig DMC på ledande partners stöd. I denna utveckling som just påbörjats är det historiska samarbetet med SMC, världsledande inom pneumatisk automation, ännu viktigare. Tack vare sin expertis och ständiga tekniska innovation kan det Turinbaserade företaget svara upp på kundernas önskemål men också utöka sitt verksamhetsområde och närma sig nya marknadsnischer. "SMC är ett måste för oss, en fundamental partner och vi anser att deras komponenter utgör en hög standard, vilket underlättar för oss i designen och gör att vi kan ha en kontinuitet i service, reservdelar, produktuppdateringar och mycket mer" understryker Amicilia. "Dels finns förtroendet för kvaliteten på deras komponenter, dessutom är vi också väldigt nöjda med det nära samarbetet med deras team av tekniker och säljare. Ett verkligt tekniskt partnerskap har utvecklats över tid, både före och efter försäljning, vilket har lett till att vi använder nya och nyskapande produkter vad det gäller teknisk innovation. Och detta är också ett viktigt plus för våra kunder..." tillägger han.

En innovativ robotstation
Bland maskinerna som tillverkas i DMC-anläggningen i Grugliasco utmärker sig en robotiserad ö, utrustad med SMC-komponenter, kännetecknad av ett styrsystem realiserat genom trådlös kommunikation, en definitivt banbrytande innovation för branschen. Den är avsedd för en kund i Turkiet och utgör en ädelsten när det gäller innovation. "Det är en automatisk maskin för montering och testning av bilens låsningssystem för bakre ryggstöden. Den har manuella inlastningsstationer med närvarokontroller via kameror medan alla monteringsstationer är automatiska. Det finns också en robot för 'överföring' från ett första bord till testbordet. Delarna är märkta och data lagras på en PC för spårbarhet. På denna maskin beslutade vi att använda det trådlösa magnetventilsystemet som gör att vi kan ha I/O:s ombord på bordet utan att leda alla signaler via den gemensamma luft-/elöverföringen, som är utsatt för slitage, svår att underhålla och kräver ett särskilt elskåp som medför extra kostnader”, förklarar Carmelo Todaro, teknisk chef. Maskinens hjärta består av en mängd elektriska anslutningar som står i kontakt med den centrala basenheten, som kan styra dem trådlöst. Från fas till fas roterar bordet och följaktligen roterar alla grupper medan den centrala axeln förblir fast: varje enskilt element hanteras därför trådlöst med SMC:s innovativa EX600W.

Effektiva lösningar
"Många av våra maskiner, inklusive denna robotstation, består av roterande bord med olika positioner som flyttar grupper, delar eller enstaka komponenter från en arbetsstation till en annan. Ett av problemen är behovet av att behålla kontrollen under rörelsen: när du roterar, måste bordet överföra elektriska ledningar och signaler. Övergången till trådlöst som SMC föreslog för oss var nytänkande och tillät oss att lösa detta problem effektivt," påpekar Carmelo Todaro. Det tekniska samarbetet med SMC är fullt av nya och innovativa lösningar. "SMC:s flödesvakt som bevakar luftflödet under drift, är användbar för både felsökning och övervakning av luftförbrukningen i anläggningen och därmed utvärdering av energibesparingar. I en annan applikation använde vi klämcylindrar ur SMC:s CKZT-serie, vilket gjorde att vi kunde klämma fast rörets hela diameter så att vi kunde arbeta jämnt. En annan viktig produkt som vi använder här hos DMC är SMC:s elektriska linjärenheter, särskilt LEY-serien, som förenklar positionering och inställning av maskinen, både för oss under programmeringsfasen och för kunden vid process- eller komponentutveckling" avslutar Todaro.

Integration 4.0
En sista anmärkning: alla DMC-maskiner är utformade för att uppfylla kraven i Industri 4.0, ett viktigt plus för företag som redan nu är inriktade på en produktionsstyrning med sofistikerade system. "För oss är det grundläggande att tänka om och utveckla nya produktions-, organisations- och ledningsprocesser.

Det är därför våra maskiner är utformade för att integreras i våra kunders centraliserade styrsystem. På detta, en reflektion: det är tråkigt vi hittar flest tillämpningar av 4.0-filosofin på den utländska marknaden: våra maskiner har alla gränssnittsmoduler men det är de internationella kunderna som till exempel använder Ethernet för att ansluta och styra maskinerna på distans, italienska kunder avgjort mindre. Vi har för närvarande tre produktionslinjer i Marocko, Rumänien och Turkiet, som alla tre har programvaru- och IT-dialogmoduler som visar hur mycket dessa marknader har vuxit ur en teknologisk synvinkel... " betonar DMC:s försäljningschef.
Kontaktinformation
Postadress
Ekhags­vägen 29-31
14171 Segeltorp
Besöksadress
Ekhags­vägen 29-31
SE-14171 Segeltorp
Region
Huddinge
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556276-4034
Grundat: 1986
Anställda: 117
Välkommen till SMC Automation AB!

SMC utvecklar produkter och lösningar inom industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter. Företaget omsätter ca 50 miljarder kronor och har 20 000 anställda globalt. I Sverige finns SMC etablerade sedan 1986 med huvudkontor i Huddinge och regionkontor i Göteborg, Lund, Borlänge och Växjö samt en mängd återförsäljare över hela i landet.

Kvalitet i allt vi gör

Vi är en pålitlig global marknadsledare med hållbarhet i fokus - både i egen tillverkning och i produkt. Tillsammans med våra kunder vill vi kontinuerligt förbättra och produktutveckla för en långsiktigt hållbar och konkurrenskraftig tillverkning. Vi investerar mycket i F&U och det ger produkter som är lättare, nättare och drar mindre energi.

Våra värdeord - Stolthet, Engagemang, Professionalism, Hänsyn & Mod

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Edvard Larsheden
Marknad
08-603 12 00
Joka
08-603 12 00
SMC Kundinformation
08-603 12 40

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

SMC:s Produktöversikt 7.0

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-01-12
Rekordleveranser av plantor från SCAPrecisa, robusta, och verktygssäkrade vattenpass från Luna ToolsElförsörjningslösningar från ABB stödjer Asiens största vattenreningsverkChargePoint: Är vårt elnät redo för den elektriska revolutionen?Nätverk får ekonomin på nätet att växaNutanix tar in tidigare VMware-chef som ny VDDynabook uppdaterar utvalda enheter med 11:e generationens Intel Core-processorer
2021-01-11
FC Maskin ny leverantör av Mitsubishi edmStora snömängder ökar betydelsen av att alltid anlita licensierade takskottareABB lanserar ytterligare ett ställverk med lägre miljöpåverkanSTARK Group välkomnar CVC Capital Partners Fund VII som ny ägareNy Quick & Easy koppling och fördelare till ISO-sortimentetOptimera din ventilationsapplikationNytt rekordår i Sverige – nästan var tredje såld lätt transportbil var en VolkswagenHCL och Claim Genius i samarbete – ska tillsammans utveckla AI-lösningar för hantering av försäkringsanspråkMambu samlar in 110 miljoner euro i finansieringsrunda ledd av TCV
2021-01-08
Sedan starten på 60-talet har Knutwall tillverkat märkning främst mot byggsektornSå här blir cirkulär ekonomi och återvinning en lönsam affär för tillverkande företag 2021Veldi godkänd nu som leverantör av Stöd och matchning även i Malmö och Göteborg! Ny samarbetsmodell kan underlätta återbruk av byggmaterialFem funktioner att tänka på när du ska köpa en bärbar datorEquinix säkrar flera nya etableringar under det gångna åretVeeam: Så blir teknikåret 2021
2021-01-07
Wallåkra mekaniska gasar sig igenom corona-tiderVår koncern står pall även i orostider Största robot­säkerhets­standarden för robotsystem på remissVad väger du egentligen?Utbyggnaden av laddinfrastruktur behöver påskyndas för att klara omställningen från dagens 11 000 laddpunkter till 250 000 år 2030Manovi Varberg utbildar personal under permitteringAllt inom positionering: Bygg en bättre framtid med fixering och positioneringCyberspionage träder fram ur skuggorna och in i rampljusetSkurup får högteknologisk biltvätt med medlemskap
2020-12-23
God Jul och Ett Gott Nytt År!CERTEXs Julhälsning!
2020-12-21
Kipp Scandiinavia AB önskar En God Jul och Ett Gott Nytt År!
2020-12-18
VD-skifte vid årsskiftet | Helge Nyberg ABNCC:s och Volvos digitala tjänst för schaktmassor har under första året sparat 1 600 transporter i GöteborgHögpresterande produkter från elesaKör du små cylindrar med snabb frekvens? - JASVABB leder elektrifiering och automationsinnovation för framtidens gruvdrift i Sustainable Underground MiningHelge Nyberg tar historiskt rekord i orderingång Företag i länet får nya perspektiv med ProduktionslyftetABB stödjer World Childhood Foundation med donationToyota gör ytterligare satsning på bränslecellsdrivna bussarVeeam anställer ny regionchef för Sverige och FinlandMolnlösningar för finansiella kärntjänster: Den oundvikliga framtiden
2020-12-17
OilQuick får ny logotyp och grafisk profilÖkad maskinsäkerhet utan att kompromissa med prestandanIndustrirobotar från ABB utrustas med Wizard Easy ProgrammingArcSave®-teknik från ABB ska öka effektiviteten för stora kinesiska ståltillverkareLitet men mäktigt, norelem lanserar kompakt linjärt komponentområdeAffärerna rullar på som vanligtKabelmärkning i rostfritt syrafast 316 stålMelin Carlsson firar 30 år!CATIA från Dassault Systèmes ska hjälpa Polestar öka takten på design av elbilarChargePoint: Därför är synergin med förnybar energi nödvändig vid elektrifiering av transporterNytt nummer av tidningen Din Skog
2020-12-16
Förnyade certifikat enligt miljö och kvalitet!Innovativ mottagar- och sändarteknik hos ConradValeo lanserar ny motor med smart växellåda som passar alla typer av elcyklarSvenska CTEK växer på den europeiska marknadenDet personliga mötet blir återigen viktigt på banken
Annonser