LÖRDAG 19 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En game-changer för data- och lagringshantering

HPE ska hjälpa kunder påskynda digitalisering och datadriven transformation.
HPE:s närvaro i Sverige är stark och den 4 maj fyrade bolaget av ännu en salva i sin ”as-a-service”-strategi. Med en ny och unik lösning möjliggörs molnbaserad hantering av verksamheters data. Nu presenterar HPE ett helt nytt sätt för kunder att förhålla sig till lagring och data, menar Stephan Andersson, affärsområdeschef inom Hybrid IT på HPE.

När någon ombeds att tänka på IT-infrastruktur går tankarna ofta till en högljudd serverhall där flertalet bolag köper den infrastruktur de nyttjar och betalar för datatrafiken, alternativt köper in sig i någon annan leverantörs färdiga lösning. HPE har traditionellt tillhört skaran bolag som bygger och levererar själva infrastrukturen efter kunds specifikationer, men nu utlovas inget mindre än en game-changer för hur verksamheter hanterar sin data.

– Vi har lanserat en portal som heter Data Service Cloud Console. Syftet med cloud-tjänsten är att vi ska ge våra kunder exakt samma upplevelse, enkelhet och snabbhet som de kan få i publika molntjänster, fast för den data de har i sina egna datacenter, säger Stephan Andersson.

Data Service Cloud Console är utvecklat för att leverera en bred samling molntjänster, kombinerad med hårdvara i form av lagringsarrayer i serierna Alletra 6000 och 9000. Den stora förtjänsten med Data Service Cloud Console är central hantering av såväl data som säkerhet i ett gränssnitt som tillåter enklare managering än tidigare.

– Föreställ dig produkter för smarta hem, med centraliserad hantering i en molntjänst där du kan ta hand om allt på ett enkelt sätt. Du kan utan djup teknisk kunskap styra dina lampor och din tvättmaskin – vi erbjuder samma sak för lagring och hantering av data, säger Stephan Andersson.

HPE:s nya tjänster och lösningar kan komma alla typer av kunder till nytta – från det mindre e-handelsbolaget till statliga institutioner och alla typer av företag däremellan som har ett behov av att lagra data.

– Det traditionella sättet att köpa IT-infrastruktur har varit att man försökt förutsäga verksamhetens behov, för att därefter investera i något som ska räcka i tre år. Det innebär att det under de första åren högst sannolikt finns en del kapacitet som inte används, som står och tar plats, drar ström och dessutom binder kapital. Att i stället använda en skalbar tjänst, likt de vi erbjuder på HPE, innebär en helt annan flexibilitet genom att man alltid har tillgång till den kapacitet som krävs, samtidigt som man bara betalar för faktisk användning.

Att hanteringen av IT blir enklare, mer kostnadseffektiv och snabbare möjliggör för företag att fokusera på sin kärnverksamhet snarare än att ständigt behöva övervaka sin IT-infrastruktur. Bland svenska HPE-kunder har sänkta totalkostnader för IT-lösningar ofta visat sig landa i spannet 30–40 procent, men fördelarna med lösningarna kan förutom i pengar även räknas i tid. HPE:s tjänster har visat sig påskynda implementationen av nya funktioner, i många fall med hela 75 procent, vilket i sin tur kan leda till ökande intäkter för de kunder som nyttjat tjänsterna.

– Företag ska inte behöva lägga mer tid eller pengar än nödvändigt på managering av sin IT-infrastruktur, i stället ska de lägga sina resurser och sin expertis på att utveckla nya produkter och tjänster. Vårt mål är att förenkla hanteringen, så att våra kunder kan fokusera på det de är bäst på.

As-a-service-modellen är en resa som HPE inledde redan för tio år sedan. Det är en resa som framöver fortgår med ambitionen att under år 2022 kunna erbjuda hela produktportföljen som en tjänst. Data Service Cloud Console och Alletra är ett viktigt steg på vägen.

– Kunderna kan beställa lösningarna redan nu. All funktionalitet som planeras att erbjudas framöver finns däremot inte tillgänglig ännu. Eftersom det rör sig om intelligenta molntjänster kan vi när som helst tillföra ny funktionalitet utan handpåläggning från kunden. De närmsta tolv månaderna inkluderar en intensiv utrullningsplan för HPE, säger Stephan.En gradvis övergång mot att främst vara ett as-a-service-företag innebär att HPE kan dra nytta av sin långa historik som hårdvaruleverantör, men bolaget skiftar nu affärsmässigt fokus från hårdvaran till att i stället fokusera på helhetslösningen och värdet som den tillför kunderna. Att siktet är inställt på moln i kundernas datacenter innebär dock inte att HPE tänker lokalt. Stephan talar om molnet som en upplevelse snarare än en fysisk plats, och att dess tillgänglighet och enkelhet är stora styrkor. Ett exempel på användarvänlighet och valfrihet han nämner är bland annat plattformens öppna API:er, vilka innebär att det inte finns någon inlåsning, kunderna kan flytta in och flytta ut sin data och sina applikationer i takt med att kunders krav förändras.

– HPE:s vision är att kunderna ska se oss som en moln-leverantör i kundernas egna datacenter. Vi kommer särskilja oss från konkurrenterna eftersom vi på så sätt blir mer strategiskt viktiga för kunderna. Vi ska leverera värdet som infrastrukturen representerar, inte bara själva infrastrukturen, avslutar Stephan Andersson.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jonas Klar
+46 (0) 735 107 345

Geelmuyden Kiese
Kornhamnstorg 61, 3 tr
111 27 Stockholm
jonas.klar@gknordic.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-10
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
2021-06-09
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
2021-06-08
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
2021-06-07
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Annonser