SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En jultradition värd 650 000 kronor

För entreprenörskap i utvecklingsländer
4,3 miljoner startade affärsverksamheter och försörjning till 24 miljoner människor. Det är bara några av de mäktiga, och viktiga, milstolparna som Hand in Hand Sweden stått för under sin livstid. Klaravik ger nu för femte året i följd en julgåva till välgörenhetsarbetet som ger livskraft genom entreprenörskap.

– Det är fantastiskt att Hand in Hand för femte året i rad fått förtroendet att ta emot årets julgåva från Klaravik! Sammanlagt har vi nu fått inte mindre än otroliga 650 000 kronor, säger Stina Götbrink, generalsekreterare Hand in Hand Sweden.

Digitala verktyg i Tanzania öppnar upp dörrar
Under årens lopp har gåvorna från Klaravik främjat kvinnligt entreprenörskap i bland annat Indien och Zimbabwe genom Hand in Hands närvaro på gräsrotsnivå i länderna. Årets gåva landar i Tanzania – för att möta det skriande behovet av försörjning och relevant utbildning.

– Tack vare Klaraviks julgåva kommer barn på Tanzanias landsbygd att kunna pröva på att driva små företag, lära sig hur de kan stå emot klimatförändringar och stifta bekantskap med datorer och digitala verktyg. På så sätt står barnen bättre rustade för livet när de går ut skolan om några år, säger Stina Götbrink och fortsätter:

– 99% av barnen uppgav att de inte hade någon som helst erfarenhet av datorer eller användning av internet vid projektets start. I Agenda 2030-målen säger vi ”Leave no one behind” men utan Hand in Hand hade dessa barn definitivt lämnats efter. Behoven är enorma och tillsammans kan vi göra stor skillnad.

Kan förbättra villkoren för många
Entreprenörskap ligger varmt om hjärtat för Klaravik, som i en annan del av världen har fått en affärsverksamhet att växa – steg för steg – med just det digitala som utgångspunkt.

– Kan vårt bidrag göra att företag, människor och familjer får en bättre livssituation genom företagande är vi väldigt tacksamma. Med Hand in Hands bevisade förmåga som vår förlängda arm känner vi oss trygga med att projektet ska förbättra villkoren för väldigt många i Tanzania. Vem vet, kanske kan inkluderingen genom internet och teknologin i projektet göra att vi öppnar upp dörren för en cirkulär marknadsplats i tanzanisk regi i framtiden, säger Christian Lenander, vd på Klaravik.

Kontaktpersoner
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
karin.malmberg@klaravik.se
0733-140624
Kontaktinformation
Postadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Besöksadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556881-8693
Grundat: 2012
Anställda: 190
Välkommen till Klaravik - marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har 190 anställda, 390 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2021 omsatte Klaravik drygt 3 miljarder svenska kronor.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Åsa Albinsson
073-523 24 25
Klaravik Kundtjänst
Kundtjänst
054-151304
David Kvicklund
Content Manager
054-774 52 31

Filmer

Klaravik - Så funkar det

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-16
Studenter hjälper energibolagen i DalarnaNy unik metod kan visa risk för hjärt-kärlsjukdom14 aktörer ger 4%+ på rörliga sparkontonÖkat intresse för att köpa företag i SverigeEn stigcyklists landsvägscykel
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga