TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En koncern ser dagens ljus

Mitt under brinnande pandemi skapas en ny koncern. Det är FeRex med huvudsäte i Byske i Västerbotten som i konstellationen FeRex PlåtTeknik, FeRex SvetsTeknik och FeRex Zink tillsammans bildade den nya koncernen den 1:a december, under kort och gott namnet - FeRex AB.
En komplett verkstadsindustri
På Maskinvägen i Byske finns svetsrobotar, bäddfräsar, fleroperationsmaskiner och många andra stora maskiner som imponerar. En rejäl kantpress som klarar längder upp till fyra meter med en presskraft på 400 ton reser sig som en vägg i lokalen innan man kommer fram till den kraftfullaste fiberlasern norr om Mjölby.

Samverkan skapar vinster och styrka
Platschefen i Byske heter Anette Lindgren och visar runt samtidigt som hon berättar om koncernbildningen. - De olika bolagen finns utspridda i landet, bland annat i Smedjebacken i Dalarna 80 mil söderut. Att ha en pusselbit i företaget så långt bort är inget problem. Vi tillverkar många konstruktionsdetaljer här i Västerbotten och skickar dem i platta paket till Dalarna där de vidarebearbetas och monteras ihop till slutkunderna som finns över hela landet.

I Byske arbetar ca 50 personer och i de 8000 kvadrat stora lokalerna har verksamheten pågått sedan 2003. Nu i september har nykomlingen -en kraftfull byggsten i bolaget tagit plats. Den imponerande 12 kilowatt starka fiberlasern från Bystronic dominerar rummet den står i.

Kraftfull lysande stjärna i norra Sverige.
Hans Sundqvist ägare till FeRex AB har ansvarat för upphandlingen av den 12 kilowatt bestyckade laserskärmaskinen ByStar Fiber och Jörgen Lundqvist som är ansvarig för FeRex PlåtTeknik känner sig nöjd nu när den står på plats.

- Det är den fjärde lasern sedan 2004 då en 2,8 kilowatts installerades. Även vår stora kantpress kommer från samma tillverkare och vi har haft ett gott samarbete med Bystronic ända sedan start. Nu känns det tryggt att kliva in i framtiden med den här investeringen, säger Jörgen.

BeamShaper sätter ny standard för snygga snitt
Till den imponerande 12 kilowattsfiberlasern valdes ett tillbehör som är helt nytt på marknaden. En BeamShaper placeras i det nydesignade skärhuvudet och ger ett mycket fint skärsnitt i de grövsta plåtarna från 15-30mm. Dessutom skär den snabbt. Mycket snabbt! Laseroperatören Philip Sundqvist konstaterar att flaskhalsen inte sitter i laserskärningen. - Vi kan producera fler bitar snabbare, vilket gör att plockningen blir en flaskhals. Ett gott betyg på fiberlasern, konstaterar Philip.

Till anläggningen hör även en automationsanläggning, ett höglager med 30 kassetter där det ryms 3 ton stålplåt i varje kassett.

Producerar för fullt
Kunderna då, vilka är de? En bild på väggen vid kontoret visar skyddsgrindar och gripklor på skogsmaskiner från Komatsu och Anette berättar att man även i huset gör fler detaljer till själva skogsskördaren. I samma hus finns även Renholmen som konstruerar produktionslinor till sågverksindustrin. Även ABB är en stor kund man tillverkare ställverk åt. - Visst är vi duktiga på stora och grova storlekar, men vi tillverkar även mycket i tunnplåt ner till 3mm. Vi är ju kompletta, säger både Anette och Jörgen.

För mer information, vänligen kontakta:

FeRex AB:
Anette Lindgren (Platschef) anette@ferex.se

Bystronic Scandinavia AB:
Per Göransson (VD) per.goransson@bystronic.com
Kontaktinformation
Postadress
Metall­vägen 30a
19572 Rosersberg
Besöksadress
Metall­vägen 30a
19572 Rosersberg
Region
Sigtuna
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556354-2843
Grundat: 1989
Anställda: 69
Välkommen till Bystronic Scandinavia AB!

Bystronic är en av världens ledande leverantörer av lösningar för plåtbearbetning. Vi erbjuder ett heltäckande program av högteknologiska maskiner och system, vilka möjliggör de bästa förutsättningarna för en effektiv och lönsam produktion.

Bystronic står för tillförlitlighet, hög prestanda, innovationer, kostnadseffektivitet samt användarvänligt handhavande. Vår position på marknaden har uppnåtts genom en kontinuerlig satsning på ett brett och kvalitativt sortiment kombinerat med ett nära samarbete och partnerskap med våra kunder inom industrin. Bland våra kunder märks allt ifrån lokala underleverantörer till världsomspännande industrikoncerner.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

WEBER, Tyskland (Generalagent)

Certifieringar

ISO 9000:2000

Kontakter

Jerker Helge
Backoffice
08-594 415 71
Johan Edlund
Backoffice
08-594 415 66

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Bystronic movie

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-29
Mikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjolABB stöttar hållbar tillverkning i Kina
2021-03-19
Ny maskin i vårt TeknikcenterMer exakt grävning med uppdaterade Dig Assist-apparEnersize skriver avsikts­förklaring för att tillhanda­hålla tjänster i IndienSvemester ger högtryck för båtar och samlarbilarEn ny unik lösning för inkoppling av rör till värmepumparSå vårstädar du hemmet smart och få tid över till annat Oracle presenterar innovationer för det autonoma datalagret
Annonser