SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga?

Det här bör du tänka på
Hydraulcylindrar utgör ryggraden i många hydrauliska system och är avgörande för att omvandla hydraulisk kraft till mekanisk rörelse. Denna artikel kommer att utforska vad hydraulcylindrar är och de olika områden där de används för att leverera kraftfull och precisionsstyrd rörelse.

Vad är en hydraulcylinder och vad används de till?


En hydraulcylinder är en anordning som använder hydraulisk kraft för att generera mekanisk rörelse. Den består vanligtvis av en cylindrisk rörkropp, en kolvsats och hydraulolja. När hydraulolja pressas in i cylindern skapar det tryck som driver kolven och därigenom genererar rörelse.

Hydraulcylindrar används inom en mängd olika branscher och tillämpningar på grund av deras förmåga att leverera kraftfull och precisionsstyrd rörelse. Inom bygg- och anläggningsindustrin används de för att lyfta, pressa, dra och rotera tunga laster. Inom tillverkningssektorn används de för att automatisera processer och styra olika maskiner. Inom jordbruket är de en viktig komponent i styrningen av jordbruksmaskiner.

En av de mest framstående fördelarna med hydraulcylindrar är deras förmåga att leverera kraft och rörelse med hög precision. Detta gör dem oumbärliga för uppgifter som kräver exakt positionering och kraftapplicering. Dessutom är de robusta och pålitliga, vilket gör dem idealiska för krävande arbetsmiljöer.

En hydraulcylinder-tillverkare att lita på


Nevo Maskin är en pålitlig partner för tillverkning av hydraulcylindrar, med gedigen kunskap och expertis inom området. De använder enbart högkvalitativa material vid tillverkning av hydraulcylindrar för att säkerställa enastående resultat, med induktionshärdat kolvstångsmaterial och cylinderrör av högsta kvalitet.

Dubbelverkande och enkelverkande hydraulcylindrar


Deras sortiment inkluderar både dubbelverkande och enkelverkande hydraulcylindrar. En dubbelverkande hydraulcylinder ger kraft i båda riktningarna utan behov av extern kraft, medan en enkelverkande variant ger kraft endast i en riktning och kräver extern kraft för motriktningen.

Specialanpassade lösningar


Nevo specialiserar sig på att skapa skräddarsydda hydraulcylindrar utifrån kunders unika tankar och visioner. Med en av Europas största cylinderbänkar, kapabel till cylindrar på upp till och med 11 meter och ett vridmoment på 82 000 Nm, möjliggör dem tillverkning av cylindrar lämpade för flertalet olika användningsområden och storlekar.

Renovering för ökad hållbarhet


Utöver nytillverkning så renoveras dessutom hydraulcylindrar. En kostnadseffektiv lösning som där delar kontrolleras och byts ut vid behov. Med ett omfattande lager av packningar och tätningar kan dem effektivisera ompackningar och minimera ert driftstopp, vilket innebär att du som kund får en kostnadseffektiv och hållbar lösning.

Nevo Maskin AB


Oavsett om du söker en ny hydraulcylinder eller behöver renovera en befintlig, finns Nevo här för att hjälpa till. Ta kontakt idag för att diskutera dina behov och få skräddarsydda lösningar från idé till verklighet.
Kontaktinformation
Postadress
Hantverks­vägen 2m
95433 Gammelstad
Besöksadress
Hantverks­vägen 2m
95433 Gammelstad
Region
Luleå
Norrbottens län
Sverige
Organisationsnummer:
556505-5158
Grundat: 1991
Anställda: 13
Vi är en helhetsleverantör för entreprenadmaskiner, vi tillhandahåller reservdelar till dom flesta märken, maskinservice och även försäljning av grävmaskiner och hjullastare.

Nevo är specialiteter på hydraulcylindrar där vi gör reparation, renovering och nytillverkning av cylindrar i alla storlekar.

I vår nybyggda maskinverkstad sköter vi reparationer och service av entreprenadmaskiner. Vi tillhandahåller fältmekaniker inom norrbotten och slangservice.

Vi har ett omfattande reservdelslager till volvo grävmaskiner, dumper och hjullastare och leverantörer på reservdelar till Komatsu och caterpillar och dom flesta maskinmärken.
Problemlösning är en av Nevo Maskins stora styrkor, vi löser det mesta som kan gå fel i en entreprenadmaskin.

Vår affärsidé är att glädja och hjälpa maskinägare och entreprenörer med reservdelar och förstklassig service.

Vår vision är att 2024 vara det självklara valet i Norrland för den som behöver hjälp med reservdelar, service och reparationer av entreprenadmaskiner.

Nevo Maskin startades 1991 av Sixten Niemelä. Under företagets tidiga år bestod verksamheten av försäljning och demontering av entreprenadmaskiner samt försäljning av reservdelar till grävmaskiner. Från början var det enbart Sixten som var involverad, men senare började även sönerna Niklas och Rickard att jobba i företaget. Niklas började i verkstaden och Rickard i lagret. Idag har Niklas tagit över som VD och Rickard sköter ekonomin.

Kontakter

Niklas Niemelä
VD
0920-25 16 00
Sixten Niemelä
0920-25 16 00
Christoffer Sundström
+46(0)920-46 74 43
0703859980
Anders Bjurström
0920467446

Filmer

Hydraulic cylinder assembly

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN