SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Enviro och Siemens tecknar avsiktsförklaring

Avseende samarbete kring europeisk expansionsplan
Scandinavian Enviro Systems och tyska Siemens har tecknat en avsiktsförklaring avseende ett samarbete till stöd för den europeiska expansionsplan som Enviro tidigare i år tillkännagav tillsammans med Antin Infrastructure Partners. Genom samarbetet får Enviro tillgång till Siemens stora erfarenhet av automation och digitalisering för effektiv industriell produktion.

Avsiktsförklaringen signerades i samband med Siemens nu pågående seminarium Siemens NordX Circle, där bland annat Enviros vd Thomas Sörensson deltar. Vid seminariet, som har fokus på digitalisering och hållbarhet, medverkar ett flertal internationella företagsledare, däribland Siemens hållbarhetschef Judith Wiese som är seminariets huvudtalare.

Enviro har tillsammans med Antin Infrastructure Partners, och med stöd av Michelin, bildat världens första storskaliga däckåtervinningsbolag och med planen att fram till 2030 etablera återvinningsanläggningar i Europa med en total årlig återvinningskapacitet på 1 miljon ton uttjänta däck. Siemens är redan idag leverantör av såväl hård- som mjukvara till däckindustrin och har med sitt fokus på hållbarhet och digitalisering ett stort intresse av att stödja Enviro under den kommande fasen av bred industrialisering.

– Med bildandet av det gemensamma däckåtervinningsbolaget har Enviro skaffat sig rätt industriellt upplägg och rätt partnerbolag för att på allvar kunna vara med om att ställa om däckindustrin mot ökad hållbarhet. Siemens vill som leverantör och samarbetspartner vara med och stödja det nya däckåtervinningsbolaget för att därigenom accellerera den viktiga resan mot ökad hållbarhet, säger Maria Grahm, affärsenhetschef för Process Automation på Siemens Digital Industries.

Kärnan i däckåtervinningsbolagets kommande industriella expansion är Enviros egenutvecklade och modulbaserade återvinningsteknologi som gör det möjligt att utvinna värdefulla råvaror ur uttjänta däck, däribland kimrök och olja. Volymen av uttjänta däck växer stadigt och uppgår enbart i Europa till 3,5 miljoner ton per år.

– Digitalisering och automation kommer vara centrala för utrullningen av vår teknologi och vi är övertygade om att Siemens kan tillföra omfattande värdefull kunskap inom området, säger Thomas Sörensson, vd för Enviro.

För mer information, vänligen kontakta:
Thomas Sörensson, vd Enviro, +46 (0)735-10 53 43, thomas.sorensson@envirosystems.se
Alf Blomqvist, styrelseordförande Enviro, +46 (0)733 149 700, alf@blomqvistunlimited.com

Scandinavian Enviro Systems AB
Frihamnen 16B, 417 70 Göteborg
info@envirosystems.se
envirosystems.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-18
Rätt radplintar för tåg och järnvägsapplikationer
2023-09-15
Behöver du effektiva lagerlösningar?Volvomaskiner viktiga hos Gamleby EntreprenadMer variation från Dormer PrametVad kostar egentligen era packningar?Grundläggande Plåtbearbetningsprocess
2023-09-14
Ett omfattande utbud av lyftverktyg.ABB investerar 280 miljoner dollarInnovationer, hållbarhet och automation i fokus OEM Electronics hjälper med certifikat & dokumentationAI rankas som den främsta teknologin
2023-09-13
Racoon Miljöfilter AB Expanderar Mot Kanada EdmoLift blir nordisk och baltisk generalagentur Peter Claesson är ny försäljningschef Wallbox - officiell hållbarhetspartner Originell Scooby Doo-bil på auktion
2023-09-12
Volvo visar vägenHandhållen och automat­iserad 3D-laserskanner Företagskunder vill ha samma shoppingupplevelse Frekvensomriktare från Schneider Electric Ny VD till GJS verktyg