MÅNDAG 01 MARS 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Epiroc med New Concept Mining lanserar helhets­koncept för säker bergbultning med nytt pumpbart Resin

Allt fler kunder inom gruv- och tunnelbrytningsindustrin efterfrågar integrerade bergbultningslösningar av en och samma leverantör.
Detta för att öka kontrollen över maskin- och personsäkerheten och samtidigt öka produktivitet och lönsamhet. För att möta efterfrågan lanserar nu Epiroc den första kompletta helhetslösningen för bergbultning pumpbart resin.

Lösningen bygger på att kombinera Epirocs beprövade Boltec-bultriggar, bergbultar från Epiroc-företaget New Concept Mining med ett nytt pumpbart resin. Det nya pumpbara resinet har utvecklats speciellt för Epiroc tillsammans med Weber Mining.

När gruvdriften rör sig allt djupare under jord ökar svårigheten att förstärka och säkra alltmer fragmenterad berg Trots detta finns det en brist på helhetslösningar, speciellt när det kommer till bultning som kombinerar hela bultningskedjan. Tills idag har det inte funnits ett komplett system för bergförstärkning som kombinerar riggar, bultar och resin i en lösning.

Den kompletterande delen i helhetskonceptet är det nya pumpbara resinet POTENTIA® THIXO som är speciellt utvecklat för automatiserad bultning tillsammans med Weber Mining. POTENTIA® THIXO är ett tvåkomponents resin bestående av ett silikat och ett resin som injiceras genom självborrande bultar. Den geléliknande blandningen fyller utrymmet mellan bult och borrhål för att skapa en perfekt tillslutning mellan berg och bult.

"Som komplett leverantör av riggar, bultar och pumpbart resin har vi nu en fantastisk möjlighet att optimera systemet för att möta kundens krav på bergförstärkning", säger Per Holmberg Affärsområdeschef Underjord, Epiroc Sverige.

Epirocs helhetskoncept med pumpbart resin har flera viktiga funktioner:

Komplett lösning möjliggör automatisk bultningsprocess

Med ett brett utbud av Boltec bultningsriggar, bultar och pumpbart resin är Epiroc nu en komplett leverantör av bultsystem som möjliggör optimering av systemet för specifika kundkrav.

Produktivitet

Installationsprocessen är snabbare och enklare, mindre steg som ger både högre produktivitet och mindre stopp. Brinningstiden för pumpbart resin är snabbare jämfört med traditionellt cement.

Kvalitetskontroll och tillförlitlighet.

Resinet blandas helt innan det pumpas genom bulten och ut i borrhålet vilket säkerställer blandningens kvalitet. Resinvolymen kan justeras, vilket säkerställer att bulten är helt inkapslad och korrosionsskyddad. Hög repeterbarhet med automatiserad process möjliggör hög tillförlitlighet.

Flexibilitet

Flexibel med möjlighet att installera flera olika typer av ihåliga bultar, SDA-bult och PAR1-bult.

För mer information kontakta:

Petra Kastensson, Business Development Manager Ground Support
Telefon: +46 702 799577 Epost: petra.kastensson@epiroc.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-02-17
Rikard Wiedenborg ny Affärschef Service & Reservdelar för Swecon i SverigeReparationsstation för industriell användning hos ConradDefa lanserar användar­vänlig laddkabel för extrema klimatDynatrace lanserar Cloud Automation-modul till sin Software Intelligence-plattformLängre räckvidd med kraftfulla och tysta stamkvistare från STIHLNordisk turnaround ger fördelar under oförutsägbart Corona-år
2021-02-16
Liedholms fortsätter att investeraMelin & Carlsson förvärvar Tranåsföretaget Tubex ABFa-Tec satsar på PEMA Svetsautomation från IntercutEn guide till glidstyrningar för robottillämpningarFörflytta mer till mindre kostnad med uppdaterade EC250E och EC300E från VolvoKomponenter för transport­band: sortimentet utökasTOSIBOX® lanserar nya Lock 200-serienYIT förstärker inom stadsutveckling med SpacemakerNu blir alla Harmony tryckknappar från Schneider Electric trådlösa och batterifriaNästan 90 procent av alla företag kommer att investera i NextGen-teknik till följd av COVID-19Hur påverkas medarbetarna av distansarbete?Vi har väntat på en maskin i den här storleken
2021-02-15
Hexagon lanserar R-evolution, en ny affärsenhet fokuserad på en hållbar framtidNy taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaMartin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping StationsNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?Arkitekt får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska prisAbetong nyanställer i Falkenberg – rekordår följs upp med ytterligare satsning2020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arvalInbjudan till lanserings­evenemangNCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system
2021-02-12
Repay Mitt AB i Köping expanderar med större lagerytor!Från transparent återvunnen ädelmetall till den finaste produkten för teknisk, industriell eller kemisk tillämpning.  Ny produktkatalog med spännande nyheter!Fulspola inte!Doosan och Hyundai Construction får samma ägareChefer tror att 5G kommer hjälpa den ekonomiska återhämtningen från COVID-19-pandeminDe okända skälen till att molnet tar över och konsekvenserna av detIvanti utser Erik Randles till ny global kanalchef SAS Institutes hackathons ska bidra till innovationer över hela världen – det startade i Norden för fyra år sedanKärleksfälgar till alla hjärtans dagHydroscand utökar sorti­mentet av spiralsugslangMECA+ i Östersund är nu en Godkänd BilverkstadKallt och torrt väder ger höga elpriserCroisette fortsätter växa inom Digital FörvaltningPonsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla
2021-02-11
Vakuumpumpar för pneumatisktransportPOWERTEX lastsurrning – fri från Cr6+AFF/AM/AMD/AMK – Ledningsfilter i enlighet med ISO8573OLA driftsätter robot- och automationslösningar från ABB vid megafabriken för elmopeder i IndienRekordår för Combitech med kraftigt ökat resultatSå här övervinner du svårigheterna med pulverblandningLFV och Vattenfall i samarbete om den fossilfria flygplatsenFramgångar för Ouman AB trots ovanligt år: Utökad kundstock med 25 procent Veeam växte med 22 procent under 2020 då efterfrågan på moderna lösningar för dataskydd ökade bland företag av alla storlekar
2021-02-10
Cell Impact utökar maskinparken med avancerat matningssystemVi säkrar transporter och batterilivslängd i Sesam 800 sändarnaFörsta kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 får sin leveransSCA deltar i stor satsning på autonom skogsföryngringNy simulator för bromssträcka förbättrar säkerheten och minskar nödvändigt robotutrymme med upp till 25 procentDynabook ansluter sig till IGEL ready-programmet som teknikpartner för klintenheterValeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050Trenderna som påverkar företagen under 2021Solör satsar i Nora och levererar fossilfri fjärrvärme
Annonser