TISDAG 18 MAJ 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ett banbrytande skärsystem, Element 400

Högteknologi för metallbearbetningsindustrin. Messer Cutting Systems presenterar ELEMENT 400, en världsnyhet inom termisk skärning.
Mångsidighet och effektivitet värderas mycket högt, också i industriell miljö, detta för att kunna möta nuvarande och framtida krav. Messer Cutting Systems GmbH från Groß-Umstadt har nu skapat ett alltomfattande maskinpaket och den mest innovativa skärlösningen, ELEMENT. Den nya skärmaskinen har en ny design med hög flexibilitet, precision och produktivitet.

Det finns många leverantörer av skärsystem på marknaden, men bara de som kan presentera innovativa koncept kan lyckas. Därför möter Messer Cutting Systems GmbH, som lösningsleverantör, marknadens krav i sökandet efter allt bättre lösningar för kunderna. Detta har resulterat i den flexibla maskinplattformen ELEMENT: Den kombinerar hög produktivitet med precision, individuell konfiguration och uppdateringar. Således kan användarna också möta framtida krav och dessutom uppnå konkurrensfördelar.

”Vi har utvecklat den nya ELEMENT-plattformen för att erbjuda våra kunder ännu fler möjligheter och flexibilitet, för att konfigurera alla sorters skärprocesser exakt efter deras individuella krav”, betonar John Emholz, VD och koncernchef för Messer Cutting Systems Group. Dessutom ingår den senaste tekniken i alla komponenter – för ökad produktivitet, förbättrad skärkvalitet och kortare ställtider.

Smart maskinstyrning
Idag kan vi nästan använda en smartphone i sömnen. Så varför inte överföra det vi gör i det dagliga livet till skärmaskinens CNC-styrning? Det var så utvecklarna tänkte när dom tog fram den nya CNC-styrningen, Global Connect, och integrerade touchkontroll med ett modernt gränssnitt, Human-Machine-Interface (HMI).

Ingo Göller, CTO Global på Messer Cutting Systems: ”Vår vision var att göra hela bearbetningsprocessen enklare, snabbare och framför alltmer reproducerbar. För att uppnå detta integrerades många innovationer som gör hela operationen, och särskilt förberedelsen av körningen, mer intuitiv, automatiserad och processäker, vilket innebär att även nybörjare kommer igång snabbt.

Naturligtvis har vi också sett till att användare av den konventionella Global Control styrningen känner igen sig med den nya Global Connect.

Även om själva körningen och dess förberedelser är mycket viktiga och avgörande är själva driftsprocessen allra viktigast i en maskin. Det är just det som Messer Cutting Systems lägger tonvikten på, med helautomatiska cykler och minimering av icke-produktiv tid. För att uppnå detta undersöktes nästan alla processer grundligt i utvecklingsarbetet, vilket medförde kraftfulla förbättringar.

Nu kan nya Global Connect bearbeta produktionsorder direkt och uppnå maximal produktivitet, särskilt när man arbetar med OmniFab-familjens produkter. Det nya användargränssnittet är tydligt och enkelt strukturerat som hjälper operatören använda alla funktioner utan problem.

Modulär plattform för individuella lösningar
Ett stort urval av skär- och märkningsverktyg kan integreras. ”Är ditt behov gasskärning och märkning? Eller kanske snabb plasmaskärning med fasning? Med ELEMENT kan du konfigurera ditt skärsystem exakt efter dina individuella krav och önskemål, säger Jörg Mosser, Director Sales, Service & Marketing, Europe.

Tempo och precision – perfekt förenade
Vid utformningen av den nya ELEMENT-serien har Messer Cutting Systems haft fokus på maskinens prestanda och de senaste innovationerna, till exempel nya specialkomponenter som möjliggör höga accelerationer och körhastigheter i alla axlar. Dessutom har man utvecklat de nya lyftanordningar, vilket påskyndar skärprocessen ännu mer. Med den intelligenta höjdavkänningen kan processer optimeras och onödiga rörelser elimineras. ”Detta sparar tid och ökar därmed den totala produktiviteten”, säger Abraham Balendran, produktchef på Messer Cutting Systems, Europa.

Hastighet är dock inte det enda fokusområdet med nya ELEMENT: Oavsett om det gäller komplexa konturer, hål eller faser för fogberedning, är nya ELEMENT mycket flexibel. Skärhuvudet tillåter noggranna fasskärningar med stort antal vinklar. Rotationen med hög acceleration säkerställer ett effektivt utnyttjande av maskinen. Bågspänningen styr automatiskt den exakta brännarhöjden under hela snittet och ger ett perfekt resultat. Ett helt nytt fasaggregat har utvecklats med fokus på funktion och lågt materialslitage

ELEMENT:s nya drivsystem med snedställda kuggar säkerställer också en jämn, vibrationsfri rörelse, vilket förbättrar skärkvaliteten. Installationen är enkel: löpbanan monteras endera direkt på golvet i produktionshallen, eller på HE-balk. Man kan till och med använda befintlig Messer räls om man byter kuggstång. Det är flexibelt och ekonomiskt.

Uppkoppling med kvalité
Vid sidan av den högkvalitativa, robusta systemtekniken är det också särskilt viktigt att maskinen kan integreras smidigt i kundens arbetsflöde. Messer erbjuder en modulär mjukvarulösning som kan konfigureras efter behov. ”Vår mjukvaruportfölj med produktfamiljerna OmniWin och OmniFab erbjuder en komplett digitaliserad produktionsprocess ända fram till maskinen och tillbaka”, säger Roger Kilian-Kehr, CDO Global på Messer Cutting Systems.

Kombinationen av affärssystem och Messer-system gör det lättare för användaren att öka sin totala produktivitet genom ökad transparens. ”Data som kan utvärderas gör det möjligt att bedöma den totala produktiviteten. Vid behov kan alltså rätt justeringar göras för att hålla produktionen på en stabil och hög nivå”, tillägger Roger Kilian-Kehr.

Helheten ger mervärdet.
ELEMENT kan åstadkomma mycket och också göra många saker riktigt bra. ”Det är dock interaktionen mellan teknik, mjukvaru- och hårdvarulösningar samt våra tjänster som gör skillnaden. Med detta övergripande maskinpaket får våra kunder det avgörande mervärdet och kan säkra sin position på en hårt konkurrensutsatt marknad”, avslutar John Emholz.
Kontaktinformation
Postadress
Box 8026
19208 Sollentuna
Besöksadress
Orr­vägen 26-28
SE-19255 Sollentuna
Region
Sollentuna
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556436-7430
Grundat: 1988
Anställda: 15
Välkommen till Intercut Sverige AB!

Vi är en kompetent leverantör som representerar flera kända varumärken och deras produkter inom plåtbearbetning för den svenska verkstadsindustrin.

Vår tanke är att erbjuda dig en helhetskoncept - från logistik och lagring till avancerade plåtbearbetningsmaskiner, allt från skärning till avgradning och slipning.

PLÅTBEARBETNING
- Skärmaskiner för laser, plasma och gas
- kantpressar, stansmaskiner och gradsaxar

EFTERBEARBETNING OCH VIDAREFÖRÄDLING
- Avgradningsmaskiner
- Slipmaskiner för fogberedning, svetsskarvar och ytpolering
- Bultsvetsmaskiner
- Trumlare

STÅLKONSTRUKTION
- Bandsågar
- Cirkelsågar
- Blästring och målning
- Borrning i balk
- Robotskärning i balk

LAGERSYSTEM OCH LOGISTIK
- Plåtlager
- vakuum- och magnetlyftok

SERVICE OCH RESERVDELAR
- Serviceavtal
- Akutservice
- Utbildning
- Support på programvara
- Slit- och reservdelar
- Fläkt- och filtersystem

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

Aero-Lift, Sverige
Vakuumlyftok
Assfalg, Tyskland (Generalagent)
Lyftmagneter
BOMAR, Tjeckien (Generalagent)
Bomar är en av de största tillverkarna av metallsågar. Man tillverkar över 5000 sågar per år, från den minsta mobila till stora CNC styrda automater.
Davi, Italien (Generalagent)
Ringbockmaskiner, Rundvalsmaskiner
DURMA, Turkiet (Generalagent)
DURMA är en av världens största tillverkare av plåtbearbetningsmaskiner med ca 1000 anställda . De tillverkar bland annat kantpressar, gradsaxar fiberlasermaskiner, rundvalsar, ringbockar, hörnklippar med mera.
Eberle, Tyskland
Bandsågblad
Exactcut, Sverige
Kapmaskiner och Cirkelsågar.
Geka, Sverige
Kombinerad borr- och fräsmaskin Sigma 110
HYPERTHERM, USA (Generalagent)
Mjukvara för plasmaskärning, Handplasma och Maskinplasma
Istech, Italien
Bandsågar, Rullbanor
Iwasaw, Japan (Generalagent)
Sågklinga
Ixtur, Finland
Lyftmagneter, Pneumatiska lyftmagneter
KALTENBACH, Tyskland (Generalagent)
Kaltenbach är en av de lednade tillverkarna av maskiner för bearbetning av balk och stånmaterial. Kapmaskiner med såväl klinga som band. Borrmaskiner och plasmaskärning med plasma. www.kaltenbach.com
Kjellberg Finsterwalde, Tyskland (Generalagent)
Utrustning och service inom plasmaskärning: plasmaströmkälla, plasmabrännare,gaskonsol
KOHLER, Tyskland (Generalagent)
Riktningsmaskiner
KUHLMEYER, Tyskland (Generalagent)
Slipmaskiner för fogberedning, svetsskarvar och ytpolering.
Lindhorst, Sverige
Trumlare
Lipu, Sverige (Generalagent)
Plåtlager
MARLBOROUGH, Storbritannien
Skärbord för plasma-, gas-, och laserskärning.
Messer cutting and Welding, Tyskland (Generalagent)
Skärmaskiner- hand, laser, plasma, gas, vattenskärning och CAD/CAM m.m.
NS Maquinas, Sverige (Generalagent)
Bandslipmaskiner, rörslipmaskiner, poleringsmaskiner och avgradningsmaskiner.
Pemamek, Finland (Generalagent)
Automation och Digitalisering
REMMERT, Tyskland (Generalagent)
Tillverkar lagersystem för såväl plåt som balk. Skräddarsydda lösningar läs mer www.remmert.de
Rolleri, Sverige
Kantpressverktyg, standardverktyg och specialverktyg för alla typer av kantpressar.
Segmetal, Sverige
Sågklinga från Segmetal.
SKANVEIR, Finland (Generalagent)
Skanveir tillverkar vakuum- och magnetlyftok för laster från 200 kg upp till 30 ton för företag inom metallindustrin t.ex. skeppsvarv, stålservicecenter, stålverk, stålgrossister och tillverkare av stålkonstruktioner.
SOYER, Tyskland (Generalagent)
Bultsvetsmaskiner, svetsbult, strömkällor, bultsvetspistoler och alla produkter för bultsvetsning.
Stierli-Bieger, Swaziland (Generalagent)
Balkrotator
Swift-Cut, Storbritannien (Generalagent)
Plasmaskärmaskiner, Vattenskärmaskiner

Vill du arbeta hos Intercut Sverige AB?

Företaget har för tillfället 1 platsannonser: Maskinsäljare

Kontakter

Anders Pettersson
VD, Försäljning
08-550 512 02
Trond Hansen
Försäljningschef
08-550 512 06
Lars Boström
Försäljning
08-550 512 05
Anders Holgersson
Försäljning
08-550 512 23
Markus Lindelöf
Servicechef
08-550 512 21
Thomas Håkansson
Försäljning
08-550 512 25
Ulf Karlsson
Försäljning
08-550 512 14
070-324 46 77
Pia Andersen
Order & Inköp
08-550 512 04
Fariba Magnusson
08-550 512 08
072-090 88 97

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Snabb montering av Durma fiberlaser hos SITAB!

Snabb montering av Durma fiberlaser hos SITAB!
Vertikal metallbandsåg VAS H från Friggi
Messer Element, en ny gas-, plasma- och fiberlaserskärmaskin
NY FUNKTION: OmniFab 2021 Module Sales Quotes
PORTACUT MIG/MAG från Messer
ECOWELD bultsvetsning från SOYER
Fiberlaserskärmaskin HD-F från Durma
Intercut installerar plasmaskärmaskin OmniMat hos Proplate!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-05-06
KH-maskin öppnar i JönköpingStrömsnäs förpackningar ökade försäljning under Q1 Bränslepellets löser klimatkris i NederländernaNYHET: Energieffektiv synkronmotor som sätter en ny standardRISE växlar upp inom tillämpad AI - Rekryterar tio AI-forskare till ny centrumbildningFantastisk vecka för flera anläggningar i SverigeSpara tid och energi med en plugg som klarar alla bygguppdragTransportbranschen kan dra viktiga lärdomar från pandeminLogistic Contractor AS inleder samarbete kring en logistiktomt sydväst om OsloFacebook-efterlysning hittade julgäster från Tjeckien
2021-05-05
Grön energi sänker CO2-utsläppen med mer än hälften Länk för länk: Fördelarna med att se hela kedjanNomo förvärvar ABRA KulelagersenteretDoldisen som är navet i det nya restauranglandskapetGeomatikk tecknar avtal med SinfraUltimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden På väg med Truckloads of InspirationAcronis säkrar en investering om 250 miljoner USD och värderas till 2,5 miljarder USD
2021-05-04
Nordomatic stärker strategiskt fokus på medarbetare och företagskulturSmart tillverkning & Industri 4.0: Mastercams femdelade vision lyfter framtidens tillverkningFasthållning med vakuum­teknikTvå starka familjföretag fusioneras - Polarica tar det stora klivet för framtidens bärhus tillsammans med Kaskein Marja Falu Mekaniska Verkstad AB förvärvar Svärdsjö Mekano ABManitou 180ATJ är en favorit hos Molins Saxliftar ABHydroscand satsar på ökad kapacitet i automatiserat centrallagerFiber och Elkraft i Norr AB blir en del av VINCI Energies nätverk i SverigeTrend Micro presenterar den första säkerhetslösningen som förhindrar avbrott i industriella kontrollsystemSom svar på elbristen - MVS lanserar hållbar energi­lagringslösningDell Technologies lanserar partnerprogrammet RISE
2021-05-03
Nu byggs Algecos nordligaste entreprenörsboendeToolbar från Edströms Verktyg förbättrar lönsamheten hos WelandSå enkelt är det att boka tågfrakt från Kina till Sverige hos DB SchenkerBolt ny taxiaktör i Linköping och Norrköping – "hög tid att östgötar slipper betala överpris"83 procent har använt en QR-kod för att genomföra en betalning det senaste året – men många känner inte säkerhetsriskerna som finnsAMAZONE lanserar en ny generation av sin självgående växtskyddspruta Pantera.Peab bygger ny containerhamn i SundsvallOptimera först i Sverige att sälja Ekolutions hampafiberisoleringKundanpassade filtreringslösningarNSK-lager ökar driftsäkerheten i drivlinan inom jordbrukssektorn
2021-04-30
Försvarsmakten förnyar maskinparken med ännu fler hjullastare från SweconKollaborativa robotar från ABB hjälper Husqvarna att bli mer kostnadseffektivaFANUC lanserar ny trådgnist modell!Manometer med hastelloy­membran från WIKANy AI och Maskinförordning föreslås av EU-kommissionenTerri släpper ny maskinserie med innovationen Terri AWS som standardIndustrirörmontörsutbildning på Hammarö fortsätter i Monticos regi – stor efterfrågan i branschenABB:s robot IRB 1300 förbättrad med nytt skydd för tuffa miljöer och renrumstillämpningarUpp till kamp för landets hårt kämpande småföretagareRenta expanderar i NorgeSafestate – Startupen som ska förenkla it-säkerhet och skydda svenska företag mot cyberhotFrån Trainee till Team LeaderProcessindustrin lockar - många kvinnliga sökande till YH-utbildningPalo Alto Networks Prisma Cloud får automatiserat skydd för hybrida multi-molnmiljöerJoakim Efraimsson utses till vd för Wästbygg AB
2021-04-29
Exakt reglering vid låga cylinderhastigheterKarl Magnus Skepö är ny säljare på det södra distriktetSchneider Electric lanserar flexibla och lättmonterade armaturen Exiway LightUtan servicetekniker stannar produktionenNy handbok om elsäkerhet i arbetslivetMer etanol i bensin ger stor klimatvinst, borde gjorts tidigare!Guide för gummibeläggningar på stickade arbetshandskar
2021-04-28
SMC lanserar robust och energisnål 2-portsventil
Annonser