Ett partnerskap som genererar innovationer - industritorget.se
TISDAG 02 JUNI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ett partnerskap som genererar innovationer

Det strategiska partnerskapet med IPG Photonics stärker Bystronic innovativa kapacitet: Tillsammans utvecklar dessa två teknikpionjärer nästa generation fiberlasrar.
För tre år sedan avbröt Bystronic den interna utvecklingen av fiberlaserkällor. ”Det här beslutet var det rätta, eftersom en vidareutveckling av kraftfulla laserkällor kräver kunskap som inte fanns tillgängligt internt”, säger Christoph Rüttimann, teknikchef och medlem av Bystronic Management Committee. "Att till exempel uppnå optimal harmonisering av laserkällan med maskinen och skärprocessen är fortfarande en utmaning”, förklarar han. Av denna anledning behöver Bystronic inte bara en leverantör utan ännu mer en strategisk partner.

Bystronic skaffar sina laserkällor från marknadsledaren IPG Photonics, en pionjär inom denna mycket konkurrenskraftiga marknad. Grundat 1991 av fysikern Valentin Gapontsev, en uppfinnare i världsklass och pionjär inom området högkraftsfiberlasrar. År 2019 hade det Nasdaq-noterade företaget med huvudkontor i Oxford, Massachusetts, vuxit till ett multinationellt företag med en omsättning på över 1,3 miljarder US dollar. Företagets kunder finns inom ett brett spektrum av marknader inklusive fordons-, flyg-, rymd-, medicin, forskning, konsumentelektronik, halvledare och kommunikation.

Innovativa funktioner, utmärkt service
Bystronic är en av IPGs viktigaste kunder inom materialbearbetning. Det som började som en enkel leverantör-kundrelation har utvecklats till ett strategiskt partnerskap: 2018 inledde de två företagen gemensamma utvecklingsprojekt inom ramen för ett samarbetsavtal. ”Detta ger oss möjlighet att anpassa laserkällorna till våra specifika behov och att utveckla innovativa funktioner för våra kunder”, säger Christoph Rüttimann.

Ett sådant samarbete inkluderar till exempel Bystronic-tekniker som är kvalificerade att ersätta defekta transportfibrer vid laserkällan eller att byta lasermoduler. ”Vi kan på så sätt urskilja oss genom att erbjuda omfattande tjänster från en enda leverantör. Våra kunder uppskattar att ha en enda kontaktpunkt när det gäller servicetjänster, betonar Christoph Rüttimann.

Banbrytande arbete för den smarta fabriken
För Bystronics kunder har prestationsökningarna som uppnåtts under de senaste åren resulterat i högre produktivitet och framför allt större flexibilitet. Denna konkreta kundfördel kan förbättras ytterligare tack vare innovativa funktioner. Utbyte av idéer och kunskap med IPG skapar en gynnsam miljö för att skapa värdefulla idéer som driver utvecklingen av systemen.

Starkt partnerskap för en dynamisk och utvecklande marknad
De gemensamma innovationerna visar att Bystronic med IPG har hittat en idealisk partner för att driva utvecklingen av nästa generations fiberlaserlösningar. Christoph Rüttimann konstaterar: Inom en snabbt växande marknad ger vårt partnerskap tekniskt ledarskap, levererar ledande produktivitet och överlägsen ägandekostnad till våra kunder och stärker Bystronic framtidsutsikter.”

Bystronic Media Center
Jean-Pierre Neuhaus
Head of Corporate Communications
Industriestrasse 21
CH-3362 Niederönz
+41 62 956 35 77
+41 79 206 09 74
+41 62 956 37 30
jean-pierre.neuhaus@bystronic.com
www.bystronic.com
Kontaktinformation
Postadress
Metall­vägen 30a
19572 Rosersberg
Besöksadress
Metall­vägen 30a
19572 Rosersberg
Region
Sigtuna
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556354-2843
Grundat: 1989
Anställda: 69
Välkommen till Bystronic Scandinavia AB!

Bystronic är en av världens ledande leverantörer av lösningar för plåtbearbetning. Vi erbjuder ett heltäckande program av högteknologiska maskiner och system, vilka möjliggör de bästa förutsättningarna för en effektiv och lönsam produktion.

Bystronic står för tillförlitlighet, hög prestanda, innovationer, kostnadseffektivitet samt användarvänligt handhavande. Vår position på marknaden har uppnåtts genom en kontinuerlig satsning på ett brett och kvalitativt sortiment kombinerat med ett nära samarbete och partnerskap med våra kunder inom industrin. Bland våra kunder märks allt ifrån lokala underleverantörer till världsomspännande industrikoncerner.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

WEBER, Tyskland (Generalagent)

Certifieringar

ISO 9000:2000

Kontakter

Jerker Helge
Backoffice
08-594 415 71
Björn Fugel
08-594 415 75
Johan Edlund
Backoffice
08-594 415 66
Joel Petersson
Sparepart Manager
08-594 415 50
Marie Eriksson
070-471 12 94

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Bystronic movie

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-26
Beijer Byggmaterial tecknar avtal med JM kring byggförnödenheterProduktionstekniska dagen 2020 blir digitalt eventAdvenica får ny order på datadioder värd 1,7 MSEK från svensk myndighetSALTO Systems fortsätter växaZinc Booster - finlir för hållbara kamaxlar och ventilerSkyLine vinner ännu ett internationellt pris - design och ergonomi är nyckelfaktorerEn ny generation kablarIndustriella gateways får sensorstödNordic Capital förvärvar Max MatthiessenPeab bygger Sundsvalls nya logistikpark Starkt första kvartal för lokalbyggandet 2020Extrema förhållanden för maskinerna på smältverk
2020-05-25
Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special HosesWidriksson investerar i nya elfordon - på väg mot klimatneutralitetBemanningsbranschen får godkända betyg men osäkerheten är storVeidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk
Annonser