Europeiskt toppmöte inom social hållbarhet hålls i Umeå - industritorget.se
MÅNDAG 25 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Europeiskt toppmöte inom social hållbarhet hålls i Umeå

Tisdagen den 17 september välkomnar Umeå deltagare från 14 länder till ett toppmöte om framtidens städer och människorna som ska leva i dem.
Mötet European Social Progress Cities Summit är det första i sitt slag och ett resultat av Umeås silverplats i European Capital of Innovation 2018.

– Umeå är ett av de bästa europeiska exemplen på att öppenhet, tillit och tillgänglighet är starka motorer för innovationer och utveckling. Många städer blickar mot oss när de funderar på hur de ska ta nästa steg i sin utveckling och vi blickar ut internationellt för kunna nå våra tillväxtmål på ett hållbart sätt, säger Janet Ågren (S), vice ordförande, kommunstyrelsen, Umeå kommun.

Silverplatsen i European Capital of Innovation är inte det enda erkännandet som tilldelats Umeå på senare år. Efter kulturhuvudstadsåret 2014 har Umeå även varit finalist i European Green Capital 2016, 2017 och 2018, European Smart Cities Lighthouse sedan 2016, samt att arbetet med social hållbarhet har varit en central pusselbit för att övre Norrland kunde nå positionen som Europas mest socialt progressiva region i den senaste mätningen.

– Det förstärks av våra fina betyg i SCB:s medborgarundersökning där vi är den stadskommun i Sverige som kvinnor helst rekommenderar andra att flytta till. Vi har en bra position inför framtiden, men med en tillväxttakt som vår måste vi också vara ödmjuka inför de utmaningar vi står inför, säger Janet Ågren.

Vi bjuder in media att delta under hela konferensen under tisdagen den 17 september, på P5 i kulturhuset Väven i Umeå. En målsättning är att konferensen ska leda till offentliggörandet av en deklaration i slutet av dagen. Vi har även avsatt tid för möten med media efter deklarationen nedan. Se bifogat program.

Anmäl ditt deltagande i konferensen till mattias.mitz@umea.se.

Varmt välkommen!

Hålltider tisdag 17 september

Konferensvåningen P5 i kulturhuset Väven

9.00 Konferensen inleds, keynote-tal

15.00 Gemensam deklaration

16.00 Avslutning och möjligheter till intervjuer och möten

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-15
Redan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledareVehco byter namn till AddSecureMischa Moszkowicz ny marknadschef på XL-BYGGHär är årets Drömjobbare!Ingen extra kostnad att gå över till elfärjorSpecial-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår​Renault största elbilsmärket i aprilLindab lanserar TEKNOsim 6.0Gaser centrala i världens största polarexpedition
2020-05-12
Kompakt lösning för kantpressrobotiseringSträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitetProducera mer konkurrens­kraftigt med en CobotPrima Power presenterar Prima@HomeSwecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premiumFörsta vindkraftstornet i trä står klartParker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionernaUponor lanserar nytt värme- och kabelskyddsrörFörsta spadtaget för Örebro läns största markförlagda solparkGyproc Monteringshandbok i ny upplagaNorconsult samarbetar internationellt i nytt uppdrag för Svenska KraftnätViktiga standarder för ångturbiner under omarbetningRobotar kan hjälpa företag i regionenNya krav när litiumjonbatterierna tar över50% mer utrymme i distributionsboxar med Siemens nya RCBO-switcharFörarlösa transportsystem (AGV) vilka är möjligheterna? Tillväxten fortsätter för Dachser NordicEitech installerar elteknik i nytt badhus i TimråLansa Fastigheter och Wästbygg uppför unikt trähus i Lund
2020-05-11
Kantpress med intelligent verktygsväxling från SafanDarleyDamaskus Maskinskydd lanserar nytt Roll-Up-skydd EXACT och SkyMap Innovations i samarbete för att ytterligare digitalisera byggbranschen. Finja Prefab firar att den första klimatpositiva betongstommen är restTvå driftsäkra gasolpumpar med VapourView till Preem.Toppsiffror för Tekniska när museibesöket blivit digitalt
Annonser