Ewellix moduler ger industrirobotar större räckvidd - industritorget.se
SÖNDAG 31 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ewellix moduler ger industrirobotar större räckvidd

Ewellix lanserar en ny serie moduler för linjär rörelse som förbättrar räckvidden hos mindre industrirobotar.
Fördelen är att man får motsvarande funktionalitet som hos betydligt större och dyrare robotar till en bråkdel av kostnaden. Produkterna kan dessutom tas i drift på bara 30 minuter.

Ewellix, tidigare SKF Motion Technologies, lanserar nu en uppdaterad serie moduler för linjär rörelse som ökar kapaciteten hos bland annat robotar från Universal Robots. LIFTKIT och SLIDEKIT ökar robotarnas räckvidd och rörlighet utan komplicerade tillbehör och programmering. De levereras installationsklara och kan tas i drift på bara 30 minuter.

Martin Dahlgren, Head of Nordics & Export markets på Ewellix ser stora tids- och kostnadsfördelar, särskilt för OEM-tillverkare och medelstora industriföretag:
- Våra nya moduler är installationsklara system och har de mekaniska och elektriska gränssnitt som behövs till robotarna. Det gör att slutkunden kan använda systemet direkt.
I LIFTKIT ingår en lyftpelare som kan höja och sänka en robot eller kollaborativ robot (sk. cobot) med upp till 900 mm. I vissa tillämpningar kan den utökas ännu mer. Det finns tre versioner av LIFTKIT: TLT för montering på golv, CPMT för montering i tak och CPSM med servo för högre positionsnoggrannhet (±0,01 mm). LIFTKIT är särskilt utvecklad för applikationer inom palletering men passar utmärkt för alla tillämpningar där man behöver extra vertikal räckvidd.
För tillämpningar där man behöver extra horisontell räckvidd kan SLIDEKIT användas för att öka robotens räckvidd med upp till 1 800 mm i standardutförande. Den baseras på Ewellix skenstyrningar och en servodriven kulskruv vilket ger en hög noggrannhet och repeterbarhet (±0,01 mm).

LIFTKIT och SLIDEKIT fungerar med samtliga robotar från Universal Robots och kan kombineras i robotapplikationer som kräver extra räckvidd. Ewellix kan även bygga specialanpassade lösningar.

Om Ewellix
Ewellix är en global innovatör och tillverkare av elektromekaniska ställdon samt komponenter och subsystem för linjär lagring och drivning. Produkter och lösningar används bland annat inom industriell automation, medicinska applikationer och anläggningsmaskiner. Ewellix var tidigare en del av SKF Group och består idag av 16 försäljningsenheter och nio fabriker. Ewellix Group omsätter cirka 2,3 miljarder SEK och har cirka 1400 anställda. Koncernen har sitt huvudkontor i Göteborg och ägs av Triton.

För ytterligare information kontakta:
Martin Dahlgren, Head of Nordics & Export markets, Ewellix AB
Mobil: 0705-50 55 85

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-25
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Annonser