MÅNDAG 17 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Expansiv satsning på fjärrvärmen i Mölnlycke

Som en del i expansionen på bostäder och verksamhetsfastigheter i Mölnlycke byggs fjärrvärmen ut i en otrolig takt.
Energimässigt är det cirka 1GWh per år som de senaste åren har valt fjärrvärme framför andra alternativ, vilket motsvarar energin det går åt att värma upp 50 medelstora villor. Under 2019 genomförde Solör Bioenergi två nya anslutningar och tecknade avtal med flera kunder i Mölnlycke för fortsatt utbyggnad av fjärrvärmen. Nu arbetar Solör vidare för att kunna möta den ökade efterfrågan på grön energi med olika typer av energilösningar.

Solör Bioenergy Group är en ledande aktör inom förnybar energi baserad på trädbränslen med 156 500 användare varje dag. Bolaget finns på 141 platser i framför allt Sverige och Norge där de producerar och distribuerar fjärrvärme, ånga och el till bostäder, företag, offentliga verksamheter och industrier. Verksamheten omfattar även energiåtervinning av impregnerat trä och produktion av biobränsle. Genom att ta tillvara på skogens resurser vill Solör bana väg för ett hållbart samhälle med minskade koldioxidutsläpp.

Kunderna till Solör Bioenergi i Mölnlycke består av villor, flerfamiljsfastigheter, verksamhetsfastigheter och industrifastigheter. Några av de större kunder är Härryda kommun, Förbo AB och Wallenstam. Värmeleveransen sker från produktionsanläggningen i Solsten som består av en biobränslepanna med kondensor, med en avgiven effekt av ca 12 MW, en biooljepanna samt en oljepanna som spets- och reservkapacitet.

- Vårt arbete mot en hållbar energiproduktion pågår hela tiden och nu har vi ersatt den fossila oljeeldningen med bioolja. Oljan är en liten del av vår produktion och fjärrvärmen i Mölnlycke är sedan tidigare märkt med naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Det är förstås viktigt för oss att fortsätta arbeta för att förbättra miljön i Mölnlycke. Ett stort steg i detta är vår nya biooljepanna som nu är installerad, säger Nicklas Eld, Regionchef på Solör Bioenergi region väst.

Inom Solör Bioenergi finns olika värmelösningar beroende på kunden behov.

- Vi hoppas att fler kunder vill ansluta sig och att vi tillsammans därmed minskar svenska hushålls förbrukning av fossilenergi. Dit vi inte når med vår fjärrvärmekulvert har vi våra närvärmelösningar som erbjuder kunderna andra energilösningar, säger Ann-Sofie Ståhl kundansvarig Region Väst.

Under 2019 genomfördes två nya anslutningar i Mölnlycke och avtal tecknades på utbyggnad av cirka 300 meter nytt kulvertsystem. Solör Bioenergi arbetar nu för att kunna möta den ökade efterfrågan på grön energi.

-Vår expansiva satsning på utbyggnaden av fjärrvärme är enbart glädjande. Det ställer krav på samtliga i organisationen. Kommande år har vi flera pensionsavgångar att fylla, vilket är en stor utmaning, och att i och med detta överföra den kompetens som finns idag, säger Nicklas.

För mer information kontakta:
​Anders Pettersson, VD Solör Bioenergi Fjärrvärme, 070-491 55 95
​Pär Westborg, marknadschef Solör Bioenergi, 076-777 76 72
​Nicklas Eld, regionchef Solör Bioenergi Väst, 070 –999 30 62
​Ann-Sofie Ståhl, kundansvarig Solör Bioenergi Väst, 031-361 93 44

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-10
Reparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartanKort e-bok ska få teknikrädda att våga börja programmeraHur energisektorn kan säkra driften och ett fungerande samhälleOplanerade stopp inom industrin i fokus på UnderhållsmässanSigma Recruit startar upp i SkövdeNy tjänst som hjälper fler företagare och förändrar branschenLi-ion batteri har framtiden för sigMercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paketVärldens största Comfort Hotel har öppnat på Arlanda flygplats.Elastisys vinner upphandling av molntjänster till Public Service-bolagVindkraften växer hos Sveaskog
2020-02-06
ABB hjälper till att maximera energieffektiviteten hos framtidens fossilfria stålpilotSäkerhets-PLC Safety SimplifierAnna Björklund går in som ny marknadsdirektör för Tikkurila Fler och fler ME-skolor startas runt om i SverigeJobb- och utbildningsmässa på Sjöängen 11 februariHögtryck i Radonovas instrumentverkstadNorwegian med högre enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor Ford Transit kör på gröna bränslen tillverkat av matoljaStark prestation för DAF 2019Biogas på plats i UmeåBatteriborrhammaren med avvibrerat handtagWürth Group fortsätter att växaEngcon firar 30 årGasum öppnar sin första tankstation för gas i UmeåRenault Trucks i historiskt avtal med Carlsberg om leverans av 20 elektrifierade lastbilarUPS storsatsar på eldrivna fordonAlstom tecknar det första kontraktet för batteridrivna regionaltåg i TysklandKartongkort för hållbarhet på BAFTA-galanCertifierande kurs i plastsvetsningBesök oss på SkogsindustridagarnaArvid Nilsson lanserar revolutionerande träskruv i miljöboxNy serie spjällmotorer
2020-02-05
Professorduo syr ihop workshop om teknisk kommunikation i vår Rätt plats vid rätt tidpunktEn enkel Volvo-hybrid som kan förbättra bränsle­effektiviteten med upp till 20 %Lindab lanserar nytt brandspjällLindab expanderar - öppnar proffsbutik i MölndalMarmoleum – Världens mest miljövänliga golv
Annonser