Född in i maskinernas värld - industritorget.se
TISDAG 07 JULI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Född in i maskinernas värld

Efter 10 år som maskinentreprenör har Dennis Vollenweider en maskinpark på tre Hitachigrävare samt en lastväxlarbil med släp och trailersläp.
För Dennis Vollenweider har det handlat om maskiner hela livet. Idag har han eget företag med tre anställda.

Dennis Vollenweider växte upp på föräldrarnas lantbruk, omgiven av jordbruksmaskiner. Så när det blev dags för gymnasiet var valet enkelt. Han började på fordons- och anläggningsprogrammet.

Och när han för tio år sedan gick ut gymnasiet, beslöt han sig för att ägna yrkeslivet åt maskiner och anläggningsjobb.
Idag kan man konstatera att valet var smart. Det går bra för Vollenweiders Entreprenad AB med en maskinpark på tre grävare, lastbil och dumper.

Så bra att Dennis vågat ta steget att låta företaget växa och låta de tre anställda vara självgående när de är spridda på olika projekt. När Grävlingen besökte Vollenweiders i början av sommaren, fanns företagets ZX135USLC från 2015 i Helsingborg där bostadsområdet Mariastaden färdigställs. Maskinen ansvarade för anläggningsarbeten i ett parkområde i det nya området.

Fabian Sjöbäck körde företagets alldeles nya hjulgrävare ZX145W vid Helsingborgs stora vattentornsbygge, sysselsatt med återfyllningsarbeten vid de stora grundfundamenten. Och Veronica Olsson skötte transporterna med företagets Volvo-lastbil, en tridembil med lastväxlarsystem och både vanligt släp och trailersläp. Själv körde Dennis företagets ZX225USLC-6 på ett grundläggningsarbete i ett industriområde strax söder om Landskrona.

– Vi har fullt upp att göra nästan hela året runt, säger han och är naturligtvis nöjd med hur allt utvecklats under de tio åren.

– Jag började ensam, och körde då som inhyrd F-skattare och var ansluten till Clifton. Några år senare blev jag erbjuden att köpa en traktorgrävare som därmed blev min första egna maskin.

Därefter har utvecklingen fortsatt i positiv riktning. Dennis är inte längre ansluten till Clifton, han kör helt i egen regi och jobben trillar in tack vare goda kontakter inom branschen. I valet av maskiner och hur mycket han har velat satsa, så har medarbetarna haft en nyckelroll.

När Dennis kunnat växa tillsammans med anställda som han kan lita på och som tar ansvar, så har tillväxtbesluten varit enkla och nu flyter allt på bra med de tre Hitachi-maskinerna och lastbilen.

Att han valde maskinentreprenadbranschen föll sig naturligt: – Man kan nog säga att jag föddes in i maskinernas värld. Jag växte upp på ett jordbruk och maskinerna fanns ju alltid närvarande. Det var enkelt att välja yrke, konstaterar han.

Läs fler reportage i Grävlingen här - och passa på att bli prenumerant - helt gratis såklart!

delvator.se/om-delvator/gravlingen-kundtidning/

Thomas Pehrsson
VD
thomas.pehrsson@delvator.se
0413-692 01

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-06-23
Nya, slitstarka keramiska styr- och stödbultar nu tillgängliga från norelem Interroll och Modumaq ger maximal mångsidighet för Arvato Så kan ni mildra effekten av Corona på er försörjningskedjaVad bör du göra när hemmaarbete blir ett fenomen och risken för cyberattacker ökar?Solkompaniet växer med solelboomen
2020-06-22
Nu erbjuder Högskolan Väst fler korta kurser för industrin​DAF introducerar XF Unity EditionVågar man ansöka om omställningsstöd?​Näringsutskottets viktiga besked till gruvnäringenSchneider Electric levererar säkerhetslösningar till prestigeprojektet
2020-06-18
S-Rental blir en del av KH-Koneet GroupAGILOX Autonomous Mobile Robots sparar väsentliga kostnader genom Artificial Swarm IntelligenceSOTI gör företags IoT-ägande enklare med nytt enhetsstödVeeam visar hur de hjälper verksamheter att ta sina molndatastrategier till nya nivåer på VeeamON 2020 Logistik finns överallt - oavsett om du är logistiker eller inte Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
2020-06-17
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
2020-06-16
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
2020-06-15
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamnSolör Bioenergi förvärvar Vasa Värme
2020-06-12
Standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.CiRo XL maximerar livslängden på robotkablage Protolabs lanserar ny tjänst - levererar CNC-frästa delar från stora block på bara en dagSpridarplattor – höjer prestanda och sänker kostnader!Lansering av unik kunskapsdatabas för produktion och tillverkningKoldioxidavtryck från olika typer av avloppsreningsverkAluminium i slutet kretslopp har sparat 350.000 ton CO2-utläpp Tillverkningsindustrin drabbas hårt i andra vågen av pandemin
2020-06-11
Effektiv montering av små komponenter i medicinsk utrustning och elektronikprodukterStora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har förlängt sitt avtal med JernbroFöråldrade teknologier hindrar IT-moderniseringNy uppfinning gör grävmaskinsförare 30 % snabbareHur mobil teknik kan lätta på bördan av covid-19 för transport- och logistikföretagNu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder”
Annonser