LÖRDAG 14 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Född in i maskinernas värld

Efter 10 år som maskinentreprenör har Dennis Vollenweider en maskinpark på tre Hitachigrävare samt en lastväxlarbil med släp och trailersläp.
För Dennis Vollenweider har det handlat om maskiner hela livet. Idag har han eget företag med tre anställda.

Dennis Vollenweider växte upp på föräldrarnas lantbruk, omgiven av jordbruksmaskiner. Så när det blev dags för gymnasiet var valet enkelt. Han började på fordons- och anläggningsprogrammet.

Och när han för tio år sedan gick ut gymnasiet, beslöt han sig för att ägna yrkeslivet åt maskiner och anläggningsjobb.
Idag kan man konstatera att valet var smart. Det går bra för Vollenweiders Entreprenad AB med en maskinpark på tre grävare, lastbil och dumper.

Så bra att Dennis vågat ta steget att låta företaget växa och låta de tre anställda vara självgående när de är spridda på olika projekt. När Grävlingen besökte Vollenweiders i början av sommaren, fanns företagets ZX135USLC från 2015 i Helsingborg där bostadsområdet Mariastaden färdigställs. Maskinen ansvarade för anläggningsarbeten i ett parkområde i det nya området.

Fabian Sjöbäck körde företagets alldeles nya hjulgrävare ZX145W vid Helsingborgs stora vattentornsbygge, sysselsatt med återfyllningsarbeten vid de stora grundfundamenten. Och Veronica Olsson skötte transporterna med företagets Volvo-lastbil, en tridembil med lastväxlarsystem och både vanligt släp och trailersläp. Själv körde Dennis företagets ZX225USLC-6 på ett grundläggningsarbete i ett industriområde strax söder om Landskrona.

– Vi har fullt upp att göra nästan hela året runt, säger han och är naturligtvis nöjd med hur allt utvecklats under de tio åren.

– Jag började ensam, och körde då som inhyrd F-skattare och var ansluten till Clifton. Några år senare blev jag erbjuden att köpa en traktorgrävare som därmed blev min första egna maskin.

Därefter har utvecklingen fortsatt i positiv riktning. Dennis är inte längre ansluten till Clifton, han kör helt i egen regi och jobben trillar in tack vare goda kontakter inom branschen. I valet av maskiner och hur mycket han har velat satsa, så har medarbetarna haft en nyckelroll.

När Dennis kunnat växa tillsammans med anställda som han kan lita på och som tar ansvar, så har tillväxtbesluten varit enkla och nu flyter allt på bra med de tre Hitachi-maskinerna och lastbilen.

Att han valde maskinentreprenadbranschen föll sig naturligt: – Man kan nog säga att jag föddes in i maskinernas värld. Jag växte upp på ett jordbruk och maskinerna fanns ju alltid närvarande. Det var enkelt att välja yrke, konstaterar han.

Läs fler reportage i Grävlingen här - och passa på att bli prenumerant - helt gratis såklart!

delvator.se/om-delvator/gravlingen-kundtidning/

Thomas Pehrsson
VD
thomas.pehrsson@delvator.se
0413-692 01

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-12-09
​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
2019-12-06
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
2019-12-05
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
2019-12-04
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
2019-12-03
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i BollstabrukStröman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i SverigePanasonic förvärvar finsk värmepump­verksamhet7 av 10 svenska hantverkare genomgår sällan eller aldrig säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen Veeam förutspår teknologi­trenderna för 2020 De är nominerade till Träpriset 2020Rejlers förvärvar Elproj teknik ABVerkstäder uppmanas hjälpa bilägare som är oroliga för brandrisk!Årets XL-BYGG leverantör 2019Så skapar ni en hållbar affärsmodell i 5 stegKylkedjan TESAB växer!En ny generation av axialfläktarVi välkomnar Peter Benjaminsson som ny försäljningschef Bygg
2019-12-02
Ny hemsida räcker inte för att nå ut på nya marknader
Annonser