SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Förlängt kvalitetscertifikat för Hydroscand, Special Hoses

Kvalitetsarbetet genomsyrar hela verksamheten
Hydroscand, Special Hoses i Motala, har nu fått sitt ISO 3834-2 certifikat förlängt. Certifikatet visar att Hydroscand fortsätter att leva upp till de kvalitetskrav som finns avseende svetsning av metallslang, metallkompensatorer och rörkonstruktioner.

På Special Hoses, Hydroscands enhet för produktion av specialslang, arbetar 15 personer inklusive platschefen Rickard Öreteg. Ett flertal revisioner genomförs årligen, vilket för svetsverksamheten betyder en intern och en extern revision per år. Kvalitetsarbetet är oerhört viktigt vid produktion av metallslang som genomförs med avancerad svetsteknik. Kvalitetsarbetet genomsyrar därför hela verksamheten.

Hydroscands svetsare utför TIG-svetsning i materialen rostfritt stål, svart stål och aluminium. Samtliga svetsare på Special Hoses har svetsarprövning och hanterar även beställningar som innefattar lödning.

Den nyligen genomförda revisionen resulterade i ett förlängt ISO-3834-2 certifikat för Special Hoses. Revisionen bestod av stickprov och granskande av dokument i verksamheten så som svetsprocedur med kontroll av service, underhåll och kalibrering. Syftet är att bedöma om Hydroscand Special Hoses uppfyller samtliga krav som ställs i reviderade standarder, men även företagets samt andra tvingande krav.

”Revisionen är en kvalitetsstämpel för verksamheten men även ett kvitto på att vi gör rätt. Detta kvalitetssystem hjälper oss framåt och ger ett stöd i vårt dagliga arbete. En notering vid revisionen ger oss en hint om att det är något vi bör åtgärda, vilket hjälper oss att bli bättre hela tiden”, säger Rickard Öreteg, platschef på Hydroscand Special Hoses i Motala.

I positiva iakttagelser från revisorn framkom det att verksamheten har bra insyn i ledningssystemet samt ett komplett register över all underhålls- och besiktningspliktig utrustning.

”Det är väldigt positivt att det hårda jobb som vi lägger ner noteras. Kvalitet är viktigt för oss i såväl produkter som att personalen har rätt behörighet och dokumentation. Det är kul att vi får kvitto på att vi jobbar rätt och att det syns att vi vill framåt och utveckla verksamheten”, säger Rickard.

Special Hoses i Motala uppfyller sedan tidigare kraven enligt Pressure Equipment Directive (PED) 2014/68/EU. Det innebär att Hydroscand får CE-märka produkter som lever upp till kraven för denna märkning. Verksamheten har även sedan tidigare det marina certifikatet enligt DNV.

”Certifikaten är viktiga för oss då det visar på att vi arbetar rätt och håller hög kvalité för våra kunder. Det gäller att tillgodose de höga krav på marknaden som ställs på oss som leverantör. Speciellt nu när vi ser en fortsatt ökning i efterfrågan på metallslang som verkar hålla i sig. 2021 har varit ett utmanande men positivt år för oss då vi har tagit fler marknadsandelar”, avslutar Rickard Öreteg.

Mikaela Fenner Alsin
Kommunikationschef Sverige & Danmark
mikaela.fenner@hydroscand.se
+46 (0)8 555 990 87

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-20
Interroll presenterar nya materialhanteringslösningarAlger ska rena avloppsvattenVeeam avslöjar kommande produktlanseringar och funktionalitet
2022-05-19
Wingårdhs vinner PLÅTPRISET 2022 DB Schenker banar vägKvävgas PSA Generator N2Flyability släpper en drönare för instängda utrymmenFunderar du på att göra en motoroptimering?Snickare testar att bygga hus med AR-glasögonAlvesta Biogas utökar biogasproduktionenRamirent öppnar kundcenter i MärstaEnergiministern inviger ångpanna i JönköpingNyuppsatta pulversprinklers förhindrade brand väldigt effektivtSandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljen