TISDAG 17 SEPTEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fallskydd - hur du kan arbeta säkert i en riskfylld miljö

För att kunna arbeta säkert i en fallriskmiljö är det viktigt med både rätt kunskap och utrustning.
Men det är många gånger svårt att veta vad som behövs och hur man ska gå tillväga för att fallskyddssäkra sin arbetsplats, därför pratade vi med Klättertekniks affärsområdeschef för fallskydd, Christian Persson, för att ta reda på vad som gäller.

När behövs fallskydd?

Så fort du utsätts för en risk där du kan falla från en nivå till en annan, för då har du en skaderisk. Lagen säger att fallskydd ska användas vid arbete på över 2 meter, men jag menar att man borde dra gränsen vid risk för fall.

Min önskan är även att fler fick en bredare syn på fallskydd. De flesta förknippar fallskydd med ett falldämpande system, alltså ett system som dämpar ett fall som sker. Men med rätt utrustning så kan du minimera risken för att falla och därmed bygga bort fallrisken.

Hur går det till när ditt team hjälper en kund att installera fallskydd?

Vi börjar alltid med att analysera kundens behov. Vi gör ett platsbesök och tittar på vilka arbetsmoment som ska säkras upp, vilken typ av utrustning som behövs i form av personlig utrustning, förankringspunkter och fasta installationer samt vilken utbildning som det finns behov av. Därefter levererar vi utrustningen, installerar fallskyddssystem och utbildar.

Vad innebär Klättertekniks helhetslösning?

Att vi hjälper kunden med allt gällande fallskydd, från den första analysen av deras behov till leverans av utrustning, installation och utbildning. När utrustning och utbildning finns på plats hjälper vi sedan kunden med den årliga besiktningen dess utrustningen och journalför allt i vårt webbaserade system. Vi hjälper med andra ord kunden hela vägen till en komplett fallskyddslösning.

Vi ser även till kundens unika behov. Krävs det till exempel specialanpassade lösningar, så har vi en egen konstruktionsavdelning som tar hand om det. Därtill kan vi anpassa våra utbildningar om en kund har specifika behov. Om förutsättningarna finns kan vi även hålla kurser ute hos kunden, för att på så sätt ge möjlighet till att öva i den miljö som fallskyddet används.

Finns det ytterligare fördelar med fallskydd?

Framför allt att du kan positionera dig. Våra system gör positionering möjligt och det är något som underlättar mångas arbete. Det innebär att du kan klättra upp dit du ska arbeta, till exempel en stege eller ett stort fordon. Där kan du positionera dig med hjälp av utrustningen och därmed få båda händerna fria till att utföra arbete. Du behöver därmed inte använda ena handen till att hålla dig fast i stegen utan kan arbeta med båda händerna utan att riskera att falla.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-09-10
Nya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
2019-09-09
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationerIVL släpper bok om elavfall för gymnasietKramp och Oljan i Mellerud satsar på butik intill VästerrådaPeafowl Solar Power och Liqway vann SKAPA-priser för Uppsala länMed arbetsmiljö, miljö och kvalitet i fokus Kommunala initiativ positiva för elbilsutvecklingenVolkswagen och Northvolt bildar samriskbolag för batteriproduktion
2019-09-06
ABB-teknik ger seniorer möjligheten till självständigt och rikt livFem missuppfattningar om markbaserad reningNyheter från ABB för framtidens smarta hem och byggnaderHubSpot lanserar omdesignad appmarknadsplats Robotar och röststyrning – om kunden själv får väljaFreemelt tar in 15 MSEK i en investeringsrunda ledd av IndustrifondenMarknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankarHeidelbergCement och Equinor ingår avsiktsförklaringSchneider Electric Sverige rekryterar nya cheferJessica Petrini blir HR-chef för TyrénskoncernenTekniska Verken i Linköping AB digitaliserar elnätet ytterligare.Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvm till Postnord TPLSå påverkas Norden av orkanen Dorian Circle K ska bli störst i Sverige på snabbladdning – lanserar egna laddareKemibranschen samlas i Lund 16-17 oktoberInnovativ drivteknik från ebm-papst Småländsk arkitektur bakom global batterifabrikSommarens hetaste byggprojekt - rykande färsk lista för hela Sverige!Karl Kloste ny inköpschef i SveviaRyobi lanserar flexibel lödning på ONE+batteri!Sydkoreanskt intresse för svensk fjärrvärmeteknik
2019-09-05
Kompetensförsörjning på agendan när Berendsen fick besökDu kommer väl?Leax ser affärsmöjligheter med Subcontractor ConnectPåminnelse pressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtidRedo för oljespill? Läs spillguidens ABCKom ihåg att förpackningen är en del av produkten!Schneider Electric utökar Easy UPS 3-serien Derome och Riksbyggen tecknar rikstäckande ramavtal​Hydroscand fyller 50 årHelhetslösningar från WeberMakita lanserar kompakt och lätt 12V borrskruvdragare Real Rails och Green Cargos transportsamarbete minskar klimatutsläppenKasthall välkomnar ny försäljningsdirektörVäxjö Energi inspirerar 250 högstadieelever till jobb i teknikbranschen
Annonser