ONSDAG 18 SEPTEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fler än 30 000 förbokningar av Volkswagens nya elbil ID.3 1st Edition

Sverige är ett av de länder som har flest förbokningar av ID.3 1st Edition - här i kamouflerad version.
Strax före det att bilsalongen i Frankfurt öppnar sina portar har Volkswagen redan fått fler än 30 000 förbokningar av den nya elbilen ID.3. De flesta av förbokarna bor i Tyskland, Norge, Nederländerna, Sverige och Storbritannien.

Dessutom har fler än 100 000 personer registrerat sig för det speciella nyhetsbrev om ID.3 som Volkswagen använder för att presentera regelbunden information om sin nya helt eldrivna ID.-familj samt ämnen kopplade till elektrisk mobilitet. Den produktionsklara versionen av ID.3 har nästa vecka världspremiär på Frankfurtsalongen (IAA, 10-22 september).
Jürgen Stackmann, styrelseledamot för Volkswagen med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad, kommenterar:
− Innan IAA har vi redan nått vårt mål om 30 000 förbokningar för specialversionen ID.3 1st Edition. Denna framgång visar att ID.3 kommer vid exakt rätt tidpunkt. Fler och fler människor vill gå över till e-mobilitet.

Sedan maj i år har potentiella kunder i Europa kunnat lägga en icke-bindande förbokning för en produktionsplats av den begränsade lanseringsmodellen ID.3 1st Edition. En handpenning på 10 000 kr krävs för att reservera sin plats i produktionskön.

− Vi märker av ett mycket stort intresse för vår nya elbil ID.3 och gläds åt att Sverige är ett av de länder som har flest förbokningar av lanseringsmodellen. Det bådar verkligen gott för vår ambition att elektrifiera Sverige! säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

En ny era för Volkswagen inleds med ID.3. Detta är den första modellen i en familj av helt eldrivna bilar som kommer att lanseras för att göra elektrisk mobilitet attraktiv och prisvärd för många människor. ID.3 kommer att levereras till kund som en koldioxidneutral bil.

Volkswagens nya elbilsfamilj kommer att erbjudas med tre olika batteripaket med räckvidder på 33 mil, 42 mil och 55 mil, enligt körcykeln WLTP. Det rekommenderade priset för ID.3 med det minsta batteripaketet kommer att starta på under 30 000 euro i Tyskland, medan specialutrustade ID.3 1st Edition kommer att finnas tillgänglig för cirka 40 000 euro, exklusive eventuella statliga stöd. De svenska priserna är ännu inte fastställda.

ID.3 1st Edition har det mellanstora batteripaketet med en räckvidd på upp till 42 mil. Förutom exklusiva designdetaljer kommer köpare av ID.3 1St Edition att få gratis el under ett år upp till maximalt 2 000 kWh – via alla publika laddningsstationer kopplade till Volkswagens laddningsapp We Charge där bland annat det europeiska laddningsnätverket IONITY, som Volkswagen är partner till, ingår. I Sverige kommer Volkswagens elbilskunder erbjudas möjlighet att ladda sina bilar med 100 % förnybar energi från Jämtkraft.

Under hösten och våren blir saker mer konkreta för förbokare när de går in i beställningsfasen med sin återförsäljare för att välja den version av ID.3 1st som de vill köpa.
− Folk som fortfarande är intresserade av en ID.3 1st Edition eller en tidig "vanlig" ID.3 bör fortfarande registrera sig hos oss. Våra marknader har väntelistor för potentiella köpare. Erfarenheten indikerar att det fortfarande kan finnas någon rörelse på väntelistan fram till tidsfristen för bindande order, säger Jürgen Stackmann.

Svenska förbokningar kan fortfarande göras via portalen www.volkswagen.se/app/prebooking/vw-se/sv. Produktionen av ID.3 1st Edition ska som planerat påbörjas i slutet av 2019. De första bilarna levereras i mitten av 2020.
På årets Frankfurtsalong kommer Volkswagen att fokusera på elektrisk mobilitet. Men det är inte bara ID.3 som får sin världspremiär i Frankfurt, besökare kan även titta på prototyper på andra ID.-modeller som står på tur att lanseras efter ID.3.
Volkswagen kommer att ha en helt ombyggd monter på sin vanliga plats i Hall 3, baserat på den nya varumärkedesignen, som också gör sin världsdebut. ID.3 blir den första nya modellen som presenteras med den helt nya logotypen.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-09-11
Engcon ökar sin omsättning för nionde året i rad BMW visar upp nyheter på IAA Cars i FrankfurtStena Recycling är officiell partner till ASAPRacing och konceptbilarVärldspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3
2019-09-10
VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationsprisThomas Johansson ny affärsområdeschef för Energi och Industri VästEnkel rörbearbetningGöranssons Maskiner AB i Staffanstorp samarbetar med Beck Maskin Sverige ABPeab bygger nya Storbron i SundsvallBränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistikNy miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
2019-09-09
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationerIVL släpper bok om elavfall för gymnasietKramp och Oljan i Mellerud satsar på butik intill VästerrådaPeafowl Solar Power och Liqway vann SKAPA-priser för Uppsala länMed arbetsmiljö, miljö och kvalitet i fokus Kommunala initiativ positiva för elbilsutvecklingenVolkswagen och Northvolt bildar samriskbolag för batteriproduktion
2019-09-06
ABB-teknik ger seniorer möjligheten till självständigt och rikt livFem missuppfattningar om markbaserad reningNyheter från ABB för framtidens smarta hem och byggnaderHubSpot lanserar omdesignad appmarknadsplats Robotar och röststyrning – om kunden själv får väljaFreemelt tar in 15 MSEK i en investeringsrunda ledd av IndustrifondenMarknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankarHeidelbergCement och Equinor ingår avsiktsförklaringSchneider Electric Sverige rekryterar nya cheferJessica Petrini blir HR-chef för TyrénskoncernenTekniska Verken i Linköping AB digitaliserar elnätet ytterligare.Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvm till Postnord TPLSå påverkas Norden av orkanen Dorian Circle K ska bli störst i Sverige på snabbladdning – lanserar egna laddareKemibranschen samlas i Lund 16-17 oktoberInnovativ drivteknik från ebm-papst Småländsk arkitektur bakom global batterifabrikSommarens hetaste byggprojekt - rykande färsk lista för hela Sverige!Karl Kloste ny inköpschef i Svevia
Annonser