LÖRDAG 19 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Flexibla produkter med hjälp av Prodtimes produktkonfigurator

Fjäråskupan har sedan 1989 tillverkat köksfläktar och kupor för hand och hjälpt många familjer att förverkliga sina köksdrömmar.
Med en oöverträffad flexibilitet ser de till att man får den perfekta köksfläkten för just ditt hem, oavsett stil och arkitektoniska utmaningar. Med Prodtimes produktkonfigurator håller de reda på kundens val och får fram rätt pris och leveranstid till kund.

Fjäråskupan har sitt säte i Torslanda utanför Göteborg. Man är idag en av Sveriges ledande tillverkare av köksfläktar. Alla kupor tillverkas på beställning av kund då det finns oändliga valmöjligheter när det gäller allt från färg, form och storlek.

"Tack vare Prodtime har vi effektiviserat vår orderhantering och minskat riskerna för fel i produktionen. Nu har vi bättre koll på hela flödet från order till leverans.” Andreas Rönning, Logistik- och inköpschef

UTMANING

Fjäråskupan har en lång erfarenhet av att erbjuda flexibla produkter. I en växande marknad där målet varit att ta marknadsandelar så sågs behovet av ett mer digitaliserat och förenklat arbetssätt. En analys gjordes av vad som behövde åstadkommas och man såg då behovet av ett nytt affärssystem som kunde lösa de svårigheter som finns med flexibla produkter som kan byggas i otaliga kombinationer. ”Det är vår styrka att kunna erbjuda dessa lösningar för våra kunder men samtidigt ställer det en del krav på vår organisation” säger Andreas Rönning, logistik- och inköpschef på Fjäråskupan.

LÖSNING

Prodtime presenterade en lösning med en konfigurator som Fjäråskupan själva kunde bygga upp. Tanken var att ha ett flexibelt verktyg där Fjäråskupan själva äger intelligensen bakom och enkelt kan göra egna förändringar i den. ”Det kändes mest kostnadseffektivt och flexibelt med den lösningen att vi själva kan göra förändringar och tillägg.”

RESULTAT

”Vi har idag kunnat effektivera vårt orderflöde från ordermottagning via produktion till leverans och fakturering”. I och med Prodtimes skalbarhet har man kunnat lyfta på mer och mer funktionalitet efterhand. ”Vi har utifrån vår takt och våra behov kunnat få in mer funktionalitet i affärssystemet. Vi har haft ett nära samarbete med Prodtime då de förstått oss och de har kunnat presentera lösningar på våra förfrågningar”. Sedan en tid tillbaka erbjuder nu Fjäråskupan även sina produkter i en webshop där kunderna själva kan konfigurera sin produkt. Intelligensen bakom konfiguratorn bygger på Prodtimes produktkonfigurator. ”När vi ville erbjuda våra produkter på webben för privatpersoner så behövde vi ha en lösning där kunden inte kan välja fel. Det fanns redan i Prodtime, så vi kunde själva sätta upp regler på vilka kombinationer som går ihop” avslutar Andreas.

PRODTIME mps- och affärssystem är ett flexibelt system för små- och medelstora företag. Våra kunder finns inom flera olika branscher främst inom tillverkningsindustrin.

PRODTIME är ett skalbart system med kompletta moduler för offert, orderhantering, produktion, inköp, lager, fakturering, bokföring och mycket mer.
Vi har lång och bred erfarenhet av olika lösningar för olika branscher.
Med kunderna i fokus utvecklas ständigt nya funktioner.
Vi tror på ett personligt och nära samarbete med våra kunder.
Tillsammans utvecklas vi för morgondagens behov.

PRODTIMES produktkonfigurator är en kraftfull lösning anpassad för kunder med variabla produkter. Utifrån uppsatta valmöjligheter får man fram rätt pris, material- och produktionsbehov.
Kontaktinformation
Postadress
Fabriks­gatan 4
53130 Lidköping
Region
Lidköping
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556442-4900
Grundat: 1992
Anställda: 4
Prodtime MPS- och affärssystem för företag med verksamhet inom tillverkning och lager.

Vår affärsidé är att kunna erbjuda funktionella, flexibla och enkla men framförallt användarvänliga program till ett bra pris. Hittar ni inte vad ni söker under produktsidan? Lugn vi har flera års erfarenhet av skräddarsydda program som skapas för att passa just er verksamhet.

Som tillverkande företag har du ett antal faktorer att hålla ordning på för att få flyt och en lönsam produktion.
Med Prodtime MPS- och affärssystem får du en tydlig överblick och ett komplett system med enkel hantering av såväl order, lager, produktion som fakturering & bokföring.
Lägg därtill att Prodtime är flexibelt byggt för anpassningar och med flera års erfarenhet av speciallösningar är vi vana vid att ett standardsystem inte passar alla.

Tveka inte på att höra av dig till oss om just Era funderingar och önskemål.

Besök gärna vår hemsida www.prodtime.se för mer information och senaste nytt.

Kontakter

Martin Flensén
0510-26070

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-10
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
2021-06-09
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
2021-06-08
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
2021-06-07
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Annonser