SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Flyability släpper en drönare för instängda utrymmen

Elios 3 med LiDAR för Industry 4.0
Idag presenterar Flyability Elios 3, världens första kollisionstoleranta drönare utrustad med en LiDAR-sensor för 3D-kartläggning inomhus. Drönaren drivs av en ny SLAM-motor som heter FlyAware™ som låter den skapa 3D-modeller när den flyger och åtföljs av en ny version av Flyabilitys mjukvara för inspektörer, Inspector 4.0.

Flyability var banbrytande inom drönare för inspektion av slutna utrymmen med sin första produkt 2016. Med lanseringen av Elios 3 fortsätter de sitt löfte att skapa spjutspetsteknologi utformad för att hålla människor borta från farliga platser för att utföra de mest krävande inspektionsuppgifterna.

Elios 3 har utvecklats för att möta företagens behov av tillförlitliga inspektionsverktyg. När industrier runt om i världen skalar upp sin användning av drönare behöver de teknik som är enkel att använda, presterar på samma sätt varje gång och förblir stabil när de arbetar i mycket känsliga miljöer.

"Elios 3 har några av de allra bästa stabiliseringarna i världen, en modulär nyttolast, förmågan att skapa 3D-modeller i realtid under flygning, och den banar väg mot en alltmer autonom framtid", säger Patrick Thévoz, medgrundare och VD för Flyability. "För industriella inspektioner är Elios 3 en nyckelfaktor för Industry 4.0, som presenterar en inspektionslösning som kan göra inspektioner säkrare, effektivare och billigare än någonsin tidigare."

Elios 3 kommer med en Ouster OS0-32 LiDAR-sensor, som gör det möjligt för inspektörer att samla in data för att skapa 3D-modeller med programvara från Flyabilitys nya partner, GeoSLAM. Att kartlägga områden som är utom räckhåll eller för farliga för människor är mycket svårt, men ändå avgörande för att stödja operativa beslut i många branscher.

Genom att kombinera det bästa av drönardatafångst i slutna utrymmen och 3D geospatial mjukvaruteknik, gör Flyabilitys partnerskap med GeoSLAM det möjligt förproffs att producera punktmoln i undersökningsgrad av de mest otillgängliga platserna på sin arbetsplats, vilket helt tar bort belastningen av approximationer och gissningar från deras verksamhet. Förutom att bära en LiDAR-sensor kan Elios 3 rymma en andra nyttolast som gör att den kan anpassas för varje enskild användares behov.

Elios 3 drivs av Flyabilitys nya proprietära SLAM-motor FlyAware™, vilket gör att den kan förvandla drönarens LiDAR-data till 3D-modeller i realtid medan drönaren är under flygning. FlyAware™ ger också Elios 3 banbrytande stabilitet, genom att kombinera data från drönarens tre optiska kameror och dess LiDAR-sensor för att fånga den minsta oförutsägbara rörelsen och instruera flygledaren att kompensera för det. Denna stabilitet och andra enkla funktioner gör Elios 3 otroligt lätt att använda, så att nya piloter kan tränas och utföra sin första inspektion samma dag.

Genom att använda Flyabilitys nya Inspector 4.0-programvara gjord för rapportering med Elios 3 kan inspektörer nu visualisera intressepunkter som hittats under en inspektion i en högupplöst 3D-karta med Inspector 4.0:s 3D Map Viewer. Den här funktionen låter intressenter navigera från POI till POI i en digital representation av sina tillgångar, vilket ger en tydlig visualisering av de defekter som finns inom dem för att stödja planering, övervakning och underhållsinsatser.

"Elios 3 är det enskilt största projektet som Flyability någonsin har genomfört", säger Adrien Briod, CTO för Flyability. "Om du tänker på Elios 2 som din klassiska vipptelefon, endast designad för att ringa telefonsamtal, är Elios 3 smartphone. Den är gjord för att anpassas för varje användares specifika krav, så att du kan fästa den nyttolast du behöver så att du kan använda verktyget som du vill, och låter det växa och förbättras över tiden med nya nyttolaster eller mjukvarulösningar..

Flyability har arbetat på Elios 3 i fyra år. Under den tiden har dess ingenjörer spenderat tusentals timmar på forskning och utveckling och utfört över 200 uppdrag på fältet för att samla in feedback, lära sig vad kunderna vill ha och förfina tekniken och därigenom kunna utveckla den mest pålitliga inomhusdrönaren på marknaden.

Som en del av ansträngningen att göra Elios 3, samarbetade Flyability med toppuniversitet runt om i världen genom att gå med i Team Cerberus, som tävlade i – och vann – DARPA:s fleråriga Sub-T-utmaning för autonom robotik i underjordiska miljöer.

Lär dig mer om Elios 3.--

Om

Flyability
Flyability var banbrytande för inspektionsdrönare för slutna utrymmen, och skapade ny teknik som gör det möjligt för inspektörer att samla in data på distans i farliga slutna utrymmen istället för personligen. Sedan lanseringen 2014, Flyability har blivit en pålitlig leverantör av interna inspektionslösningar, vilket möjliggör fjärrdatainsamling med banbrytande hårdvara och mjukvara för inspektionsprofessionella onals för att hjälpa dem att förbättra säkerheten, minska stilleståndstider och minska kostnaderna för sina interna inspektioner. Idag har Flyability kontor i Schweiz, Kina, Singapore och USA, med nästan tusen kunder i över 60 länder. Flygbarhet fungerar i alla branscher som kräver interna
inspektioner, inklusive kraftproduktion, olja och gas, gruvdrift, avloppsvatteninfrastruktur, kemikalier, sjöfart och infrastruktur och verktyg.

Mer information på www.flyability.com / @fly_ability
Kontakt: media@flyability.com, +41 21 311 55 00

Svenska Elektrod AB
Med rötterna i svetsindustrin har Svenska Elektrod under de senaste 10 åren utvecklats mer och mer inom teknik och Industri 4.0. Företaget är guldpartner till Flyability och har varit med på resan sedan starten med Elios 1. På sitt huvudkontor i Täby, utanför Stockholm, har företaget piloter, tekniker och lärare för att kunna tillgodose att de nya kunderna med Elios 3 i sin portfölj får bästa möjliga start, samt att befintliga kunder av Elios 1, 2 och 3 får bästa möjliga service och support. På Euromine Expo i Skellefteå den 14-16 juni 2022, kommer Elios 3 att premiärvisas i Sverige.

Mer information på www.svenskaelektrod.se
Kontakt: ludvig@svenskaelektrod.se, +46 70 973 41 72


SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion