SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fokus på att utveckla anläggningarna

XL-BYGG Karlstad och XL-BYGG Hilmer ingår samgående
Samgåendet mellan XL-BYGG Karlstad och XL-BYGG Hilmer blev nyligen klart och innebär att man slår ihop både bolagen till ett men att man behåller de två försäljningsställena i Karlstad och i Koppom. Målet är en fortsatt stark gemensam expansion och tillväxt.

I det nybildade bolaget blir Jesper Johansson, idag delägare XL-BYGG Karlstad, VD medan Karl Andersson, idag delägare XL-BYGG Hilmer, blir platschef för XL-BYGG Hilmer samt ny Styrelseordförande. Utöver de två butikerna finns det även ett sågverk som skapar stora möjligheter. till att arbeta med närproducerad skog.

-Trä är vår kärna och det vi är bäst på och för oss är det en styrka att kunna arbeta med närproducerad skog. Vi har nu en miljövänlig produkt från Värmland där vi både bor och verkar vilket också skapar en intern stolthet bland personalen, säger Karl Andersson, XL-BYGG.

Båda två ser en rad synergier med samgåendet och redan nu finns det flera planer för att fortsätta sin expansion och tillväxtresa.

-Vår huvudfokus ligger på att göra ett flertal investeringar i Karlstad där vi bland annat kommer att utveckla fastigheten och anläggningen för att höja kundupplevelsen och samtidigt skapa en bättre och effektivare logistik. Vårt mål är att skapa den bästa bygghandeln i Karlstad, säger Jesper Johansson.

Det finns också fler synergier där de nu gemensamt kan hjälpas åt att utöka upptagningsområdet i Värmland samtidigt som de också får möjligheten att skapa en annan typ av organisationen med spetskompetenser på ett helt annat sätt i och med att bolaget växer och blir större.

-Vi båda har velat utökat vår respektive bygghandel under en längre tid så när möjligheten kom kändes det väldigt bra. Vi är nu flera personer som tillsammans kan hjälpa till att driva, utveckla och bredda vårt kunderbjudande, säger Jesper Johansson.

Både XL-BYGG Hilmer och XL-BYGG Karlstad är familjeföretag med en lång historia på respektive ort, bland annat närmar sig Hilmer Anderssons Sågverk 100 år.

-För oss är det familjära fortfarande väldigt viktigt. Därför känns det bra att all personal är kvar och att vi samtidigt kan göra denna tillväxtresa tillsammans, säger Karl Andersson.

Även centralt från XL-BYGG ser man väldigt positivt på samgåendet och affären visar bland annat på det starka DNA som finns och som bygger på ett starkt entreprenörskap och en vilja att hela tiden vilja göra saker bättre och tillsammans.

-Jag är stolt över det framåttänk som våra entreprenörer ständigt visar upp. I sann XL-anda ser de styrkan i att arbeta tillsammans och de skapar hela tiden de bästa förutsättningarna för sina kunder. Jag vill passa på att önska de ett stort lycka till i sina kommande och framtida satsningar och investeringar, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd