ONSDAG 17 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ford reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapport

Ford släpper nu sin 20:e hållbarhetsrapport i ordningen, och tittar tillbaka på två årtionden av framsteg.
Ford släpper nu sin 20:e hållbarhetsrapport i ordningen, och tittar tillbaka på två årtionden av framsteg – tillsammans med nya målsättningar för framtiden. Mål som att bli det mest inkluderande företaget globalt och att bara använda återvunnen plast i tillverkningen, ska hjälpa Ford på resan med visionen att bli världens mest tilltroddaföretag. I Sverige har Ford nyligen berättat om sina hållbarhetsplaner med en introducering av bilar som kan köras på det förnybara bränslet E85.

Ford släppte sin första hållbarhetsrapport 1999, och var då först i branschen. Sedan dess har företaget jobbat aktivt med att bidra till en med hållbar värld.

– Vi är fast beslutna att ha en positiv påverkan på vår planet och de samhällen vi lever och rör oss i. Genom att jobba med våra partners och leverantörer kan vi göra en ännu större skillnad i vårt försök att finna lösningar som kan skydda vår jord och människors liv, säger Kim Pittel, chef inom hållbarhet, miljö och säkerhet på Ford.

Vision för framtiden
Ford förbereder sig nu för ytterligare 20 års hållbarhetsarbete, där företaget bygger vidare på tidigare uppsatta mål och sätter upp nya. Följande strävanden ska ligga till grund för framtida hållbarhetsarbete och tillhörande strategier:

Driva mänsklig utveckling genom att erbjuda mobilitet och tillgänglighet för alla
Bli världens mest pålitliga och diversifierade företag
Använda råmaterial som brukas i fordonstillverkning med ansvar globalt
Endast använda återvunnen och förnybar plast i all biltillverkning globalt


Arbetet mot visionen
Medan de strävande målen formar Fords långsiktiga hållbarhetsstrategi har företaget också tagit fram nya specifika hållbarhetsmål för kommande insatser härnäst:

Ford ska fortsätta att ta sitt ansvar med att reducera koldioxidutsläpp, i enlighet med Parisavtalet.
Ford ska eliminera enskilda plastprodukter från tillverkningen till år 2030.
Ford ska använda förnybar energi till 100 procent vid alla sina tillverkningsanläggningar globalt innan 2035. Energin ska därmed komma från källor som återställs naturligt, som exempelvis vattenkraft eller vindkraft.


Satsning i Sverige på förnybara drivmedlet E85
I början av april berättade Ford att företaget kommer att elektrifiera samtliga segment, från lilla Ford Fiesta till de stora transportbilarna. I Sverige tar Ford sina hållbarhetsplaner ett steg till genom att introducera bilar som kan köras på det förnybara bränslet E85, en viktig del i den offensiv som Ford gör för att ställa om till förnybara drivmedel.

– Bilbranschen måste ställa om till förnybara drivmedel och det behöver gå fort. Elbilar kommer inte kunna vara hela lösningen inom de närmaste fem–tio åren, och under den perioden behövs kompletterande lösningar. Där ser vi att etanolen fyller ett stort behov. Distributionsnätet finns redan och tekniken är beprövad. De problem med för höga sulfatnivåer som fanns för 20 år sedan är borta sedan länge tack vare en EU-standard, och nu är även priset på E85 rimligare tack vare ett smartare skattetryck. Vi tror på elbilen som en av flera lösningar på lång sikt, men här och nu är etanolen nästan helt oslagbar för att åstadkomma en snabb klimatomställning i stor skala, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Hållbarhet i Europa
I april månad visade Ford upp en rad elektriska fordon vid sitt event "Go Electric" i Amsterdam. Företaget presenterade 16 olika elektriska fordon för den europeiska marknaden, designade för att bidra till renare och tystare städer. Modellerna som presenterades var allt ifrån små familjebilar till SUV:ar och minibussar, alla under en ny Ford Hybrid fana. Vid tillverkningen i tyska Köln har företaget använt 100 procentigt grön elektricitet sedan tio år tillbaka, inklusive elektricitet från tre vattenkraftverk i Sverige och Norge.

Rapporten i sin helhet:
corporate.ford.com/microsites/sustainability-report-2018-19/assets/files/sr18.pdf

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincoln lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 53 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser