Ford reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapport - industritorget.se
TORSDAG 28 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ford reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapport

Ford släpper nu sin 20:e hållbarhetsrapport i ordningen, och tittar tillbaka på två årtionden av framsteg.
Ford släpper nu sin 20:e hållbarhetsrapport i ordningen, och tittar tillbaka på två årtionden av framsteg – tillsammans med nya målsättningar för framtiden. Mål som att bli det mest inkluderande företaget globalt och att bara använda återvunnen plast i tillverkningen, ska hjälpa Ford på resan med visionen att bli världens mest tilltroddaföretag. I Sverige har Ford nyligen berättat om sina hållbarhetsplaner med en introducering av bilar som kan köras på det förnybara bränslet E85.

Ford släppte sin första hållbarhetsrapport 1999, och var då först i branschen. Sedan dess har företaget jobbat aktivt med att bidra till en med hållbar värld.

– Vi är fast beslutna att ha en positiv påverkan på vår planet och de samhällen vi lever och rör oss i. Genom att jobba med våra partners och leverantörer kan vi göra en ännu större skillnad i vårt försök att finna lösningar som kan skydda vår jord och människors liv, säger Kim Pittel, chef inom hållbarhet, miljö och säkerhet på Ford.

Vision för framtiden
Ford förbereder sig nu för ytterligare 20 års hållbarhetsarbete, där företaget bygger vidare på tidigare uppsatta mål och sätter upp nya. Följande strävanden ska ligga till grund för framtida hållbarhetsarbete och tillhörande strategier:

Driva mänsklig utveckling genom att erbjuda mobilitet och tillgänglighet för alla
Bli världens mest pålitliga och diversifierade företag
Använda råmaterial som brukas i fordonstillverkning med ansvar globalt
Endast använda återvunnen och förnybar plast i all biltillverkning globalt


Arbetet mot visionen
Medan de strävande målen formar Fords långsiktiga hållbarhetsstrategi har företaget också tagit fram nya specifika hållbarhetsmål för kommande insatser härnäst:

Ford ska fortsätta att ta sitt ansvar med att reducera koldioxidutsläpp, i enlighet med Parisavtalet.
Ford ska eliminera enskilda plastprodukter från tillverkningen till år 2030.
Ford ska använda förnybar energi till 100 procent vid alla sina tillverkningsanläggningar globalt innan 2035. Energin ska därmed komma från källor som återställs naturligt, som exempelvis vattenkraft eller vindkraft.


Satsning i Sverige på förnybara drivmedlet E85
I början av april berättade Ford att företaget kommer att elektrifiera samtliga segment, från lilla Ford Fiesta till de stora transportbilarna. I Sverige tar Ford sina hållbarhetsplaner ett steg till genom att introducera bilar som kan köras på det förnybara bränslet E85, en viktig del i den offensiv som Ford gör för att ställa om till förnybara drivmedel.

– Bilbranschen måste ställa om till förnybara drivmedel och det behöver gå fort. Elbilar kommer inte kunna vara hela lösningen inom de närmaste fem–tio åren, och under den perioden behövs kompletterande lösningar. Där ser vi att etanolen fyller ett stort behov. Distributionsnätet finns redan och tekniken är beprövad. De problem med för höga sulfatnivåer som fanns för 20 år sedan är borta sedan länge tack vare en EU-standard, och nu är även priset på E85 rimligare tack vare ett smartare skattetryck. Vi tror på elbilen som en av flera lösningar på lång sikt, men här och nu är etanolen nästan helt oslagbar för att åstadkomma en snabb klimatomställning i stor skala, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Hållbarhet i Europa
I april månad visade Ford upp en rad elektriska fordon vid sitt event "Go Electric" i Amsterdam. Företaget presenterade 16 olika elektriska fordon för den europeiska marknaden, designade för att bidra till renare och tystare städer. Modellerna som presenterades var allt ifrån små familjebilar till SUV:ar och minibussar, alla under en ny Ford Hybrid fana. Vid tillverkningen i tyska Köln har företaget använt 100 procentigt grön elektricitet sedan tio år tillbaka, inklusive elektricitet från tre vattenkraftverk i Sverige och Norge.

Rapporten i sin helhet:
corporate.ford.com/microsites/sustainability-report-2018-19/assets/files/sr18.pdf

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincoln lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 53 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovation
Annonser