SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Framtiden hör till innovatörer

HPE:s utsikter för kanalen 2024
Världen står inför ojämn återhämtning och orsaker som bidrar till makroekonomisk osäkerhet finns det gott om. Trots detta är HPE:s partner optimistiska om framtiden och de möjligheter branschen står inför. Den digitala affärsresan är här och enligt IDC kommer organisationers utgifter för digital teknik att växa sju gånger snabbare än den totala ekonomin under 2024.¹

Det farligaste strategin en organisation kan välja är att ”vänta och se”. HPE ser det som sitt uppdrag att hjälpa partner att nyttja innovation kring megatrenderna edge, hybridmoln och artificiell intelligens (AI), med stöd av Compute-teknik i världsklass. En bit in på 2024 är det dags att titta på resultaten för 2023 och vad 2024 har att erbjuda.

Innovationer för bättre och fler möjligheter
Under de senaste 12 månaderna har HPE investerat kraftigt i produkter och program för att utöka sitt breda partnerekosystem. Genom organisk och icke-organisk innovation – inklusive förvärvet av OpsRamp – har HPE utvecklat och förbättrat strategiska initiativ för att hjälpa partner skapa efterfrågan, öka sin relevans och leverera transformativa resultat till våra gemensamma kunder.

Under HPE Discover 2023 Barcelona med Atmosphere presenterades en utökad portfölj som gör det möjligt för partner att skapa mervärde när vi tar AI till företag. HPE tillkännagav även nya AI-nativa och hybridmolnserbjudanden som för samman ledarskapet inom hybridmoln, superdatorer och AI-programvara, samt en ny Compute-lösning för företag som påskyndar AI-modellträning, tuning och inferens. Ett antal av våra produkter utsågs även till vinnare bland CRN:s 2023 Products of the Year-utmärkelser.

Under 2024 ökar fokus på att bredda möjligheterna för partner att sälja och förnya tillsammans med HPE. Med denna strategiska prioritering som utgångspunkt har satsningen på HPE Partner Ready Vantage fördubblats för att hjälpa partner utveckla och sälja sina egna varumärkestjänster, vilket öppnar för möjligheter med bättre marginaler. Hittills har över 3 000 partner valt att anmäla sig till HPE Partner Ready Vantage.

Innovationer för att driva lönsam tillväxt
Enligt Technology and Services Industry Association (TSIA) väntar sig HPE:s partner under året en tillväxt på 56 procent gällande intäkter från everything-as-a-service (EaaS). Att partner kan leverera tjänster under eget varumärke blir viktigare än någonsin när tjänsteleverantörer genererar mer än hälften av sina intäkter under eget varumärke.²

Lönsam tillväxt för partner kommer även fortsättningsvis att vara en strategisk prioritering. Under 2023 introducerades nya verktyg och tjänster, vilka banade väg för en ny ersättningsmodell via HPE Partner Ready Vantage. Denna gör det enklare för våra partner att snabbare och mer effektivt skala för att möta marknaden.

Innovationer för att leverera en klassledande upplevelse
HPE:s tredje strategiska prioritering fokuserar på att leverera en förstklassig upplevelse som gör det möjligt för partner att sälja mer. Genom förbättringar av IT-stabilitet och förenklade processer har partner- och kundupplevelsen förbättrats.

Under 2024 ökar takten i att leverera Compute-erbjudanden och -program till partner. HPE bygger vidare på HPE GreenLake for Compute Ops Management (COM), som möjliggör säker och automatiserad serverhantering var som helst. Genom att introducera ett nytt, förenklat system för kontrakt – FAST 2.0 – fortsätter vi göra framsteg inom leveranstider och synlighet för orderstatus.

Slutligen kommer partner erbjudas samma utbildningsmöjligheter som HPE-anställda och att föra samman dem med rätt experter, för att genom förbättrade HPE Pro Series snabbare avsluta affärer. HPE Sales Pro för säljteam, HPE Tech Pro på tekniksidan och HPE Marketing Pro för marknadsförare.

Innovationer som en kraft för det goda
HPE var det första IT-bolaget som i linje med Parisavtalet satte upp vetenskapligt baserade klimatmål för hela värdekedjan. Då HPE och dess partner tar klimatfrågan på allvar har de i årtionden publicerat Living Progress Report. Tidigare i år förhandsvisades en serie omfattande tjänster för hållbarhet, HPE Sustainability Insight Center, för att hjälpa organisationer att minska sina koldioxidavtryck. Arbetet med att hjälpa våra partner att leverera hållbara lösningar fortsätter 2024.

Tidigare i år välkomnades den första kunden till HPE Diversity Startup Program. Programmet ger nystartade företag som ägs av kvinnor och minoriteter tillgång till HPE GreenLakes molntjänster. HPE ser fram emot att välkomna fler underrepresenterade startups till programmet 2024.

Vägen framåt
HPE har alltid drivits av innovation och innovationsmotorn har aldrig varit starkare. Under 2024 kan partner förvänta sig ytterligare breddning av utbudet för att möjliggöra transformativa resultat, som alla behöver för att öka sin relevans, sticka ut och främja sättet vi lever och arbetar på. HPE:s uppdaterade verksamhetsmodell möjliggör större fokus och effektivitet, snabbare genomförande och en överlägsen, molnbaserad upplevelse för partner. Ökat fokus på expertis och specialisering gör det möjligt för HPE att bättre samarbeta med partner och skapa mervärde, när vi hjälper gemensamma kunder att möta marknadstrender. På så sätt gör vi gemensam sak i att skapa värde för oss och våra gemensamma kunder.

¹ IDC FutureScape: Worldwide Digital Business Strategies 2024 Predictions, October 2023
² Technology and Services Industry Association (TSIA), Revenue Domain Market Performance Snapshot – H1 2022

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884