Full fart på Nordsvets mitt i coronakrisen - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Full fart på Nordsvets mitt i coronakrisen

Stefan Nordvall startade smidesföretaget Nordsvets år 2002. Sedan dess har verksamheten vuxit rejält och i fjol omsatte de 90 miljoner kronor, en ökning med 60 procent från året innan.
Trots att Sverige befinner sig mitt i coronakrisen har de ändå fullt upp med att leverera till pågående projekt.

Nordsvets ligger trots sitt namn, söderut i Sverige, närmare bestämt i Göteborg. Namnet Nordsvets kommer istället från grundaren, Stefan Nordvall. Bolaget ägnar sig främst åt smide och tillverkning av stålkonstruktioner, men man renoverar och förstärker också befintliga konstruktioner.

På Nordsvets märker de inte av coronakrisen så mycket, utan har fullt upp med att leverera till pågående projekt. Såväl stora som mindre projekt utförs. Just nu pågår ett större projekt där de bygger om flera delar av Borås lasarett.

- Vi jobbar ofta med projekt med lång framförhållning och det kan nog vara därför som vi inte har blivit så påverkade av coronakrisen än, säger Stefan Nordvall, vd Nordsvets.

Stefan Nordvall är ursprungligen från Kiruna och har lång erfarenhet från bland annat tungt smide i gruvindustrin.

Personalen har alla olika erfarenhet och kompetens och de utbildas kontinuerligt enligt rådande krav. Även maskinparken förnyas ständigt för att vara så modern och effektiv som möjligt.

Från början höll Nordsvets till i Gunnilse, strax utanför Göteborg. De lokalerna växte man snabbt ur och våren 2012 flyttade företaget till nybyggda lokaler i Hisings Kärra. Då utökades verkstadsytan från 600 till 2000 kvadratmeter och därmed fick både kontor, lager och verkstad plats under samma tak.

Nordsvets arbetar inte bara i Göteborgstrakten, utan åtar sig uppdrag i hela Sverige. Materialet stansas och tillverkas på hemmaplan för att sedan transporteras till byggen runt om i landet, där de också har monteringspersonal.

Nordsvets använder Sinf som sin arbetsgivarorganisation och är medlemmar i Stål- och Mekangruppen där Sinf även hjälper till med att driva viktiga frågor för branschen.

- Det bästa med Sinf är att jag kan få snabb support vid personalfrågor. Jag har även tagit hjälp av Sinfs jurister med leveransvillkor och andra affärsjuridiska frågor i vår tillväxtfas, avslutar Stefan Nordvall.

Jenny Persson
Kommunikatör
jenny.persson@sinf.se
08-440 11 73

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser