Gasdrivna Volkswagen Golf Sportscombi TGI erbjuds i Sverige igen - industritorget.se
MÅNDAG 25 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Gasdrivna Volkswagen Golf Sportscombi TGI erbjuds i Sverige igen

Golf Sportscombi TGI har 440 km räckvidd på gas.
Volkswagen i Sverige erbjuder nu åter den fordonsgasdrivna modellen Golf Sportscombi TGI, som klassas som klimatbonusbil. Bilen är utrustad med tre gastankar, vilket ger en riktigt god räckvidd på fordonsgas: upp till 440 km enligt körcykeln WLTP.

Inte heller behöver man oroa sig för utrymmet ombord – gastankarna sitter integrerade under golvet på ett platsbesparande sätt.

Dessutom har motorn uppdaterats: under huven ruvar en kraftfull 1,5-liters fyrcylindrig turbomotor med en effekt på 130 hk ett vridmoment på 200 Newtonmeter.

Tack vare TGI-motorns Miller-förbränningscykel och turboladdarens variabla turbingeometri (VTG), är den fyrcylindriga 1,5-litersbensinmotorn i Golf Sportscombi TGI ännu snålare med bränslet än sin föregångare och dessutom ännu piggare.

Motorn drivs primärt på fordonsgas – bensintanken är betydligt mindre och fungerar som ”reservtank”. Bensintankens volym har minskats till nio liter, vilket för Golf Sportscombi TGI motsvarar en räckvidd på cirka 200 km.

De tre gastankarna har tillsammans en volym på 115 liter, motsvarande en totalvikt på 17,3 kg. Tankarna är endera tillverkade i kolfiberarmerad plast eller metall.

Fordonsgas är idag ett av de drivmedel som har absolut lägst klimat- och miljöpåverkan. CO2-utsläppen från en fordonsgasdriven bil är betydligt lägre än för en bil med konventionell motor eftersom det vid förbränning av fordonsgas bildas cirka 25 % mindre CO2 än vid förbränning av bensin. Detta beror på att andelen kol i fordonsgas är mycket lägre. Tack vare bland annat en innovativ ”lambda split”-process, är förbränningen av fordonsgas dessutom extremt ren: avgaserna innehåller mycket mindre kolmonoxid och kväveoxider (NOx).

Tankar man med biogas kan utsläppen minimeras ännu mer, upp till 90 procent, eftersom biogas fås genom nedbrytning av organiskt material. I Sverige finns det god tillgång på biogas. Under det första halvåret 2019 var 94 procent av fordonsgasen förnybar, enligt statistik från SCB.

Att köra på fordonsgas är jämförelsevis något billigare än att köra på diesel eller bensin. Fordonsgas innehåller också mycket mer energi – 1 kg gas motsvarar cirka 1,3 liter diesel eller 1,5 liter bensin.

Golf Sportscombi TGI är framhjulsdriven och levereras med en 7-växlad DSG-växellåda. Bränsleförbrukningen vid blandad körning är 4,2 kg/100 km enligt WLTP, vilket motsvarar ett CO2-utsläpp på 116 g/km. Topphastigheten ligger på 207 km/h och 0-100 klaras av på 10,9 sekunder.

Golf Sportscombi TGI är nu beställningsbar på den svenska marknaden. Det rekommenderade cirkapriset är från 297 900 kronor, innan avdrag för klimatbonusen på 10 000 kr. Bilen går också att bygga i konfiguratorn på volkswagen.se.

Senare i höst utökar Volkswagen sitt utbud av gasdrivna modeller på den svenska marknaden genom Polo TGI.

− Vi på Volkswagen har en stark tradition av gasbilar och vi är glada över att nu återigen erbjuda populära Golf Sportscombi med gasdrift. Vi förväntar oss ett stort intresse och tillgången för vår marknad är god. Vid beställning idag kan bilen levereras redan innan årsskiftet, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Marcus Thomasfolk
Informationschef
070-35 896 57
marcus.thomasfolk@volkswagen.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-15
Redan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledareVehco byter namn till AddSecureMischa Moszkowicz ny marknadschef på XL-BYGGHär är årets Drömjobbare!Ingen extra kostnad att gå över till elfärjorSpecial-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår​Renault största elbilsmärket i aprilLindab lanserar TEKNOsim 6.0Gaser centrala i världens största polarexpedition
2020-05-12
Kompakt lösning för kantpressrobotiseringSträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitetProducera mer konkurrens­kraftigt med en CobotPrima Power presenterar Prima@HomeSwecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premiumFörsta vindkraftstornet i trä står klartParker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionernaUponor lanserar nytt värme- och kabelskyddsrörFörsta spadtaget för Örebro läns största markförlagda solparkGyproc Monteringshandbok i ny upplagaNorconsult samarbetar internationellt i nytt uppdrag för Svenska KraftnätViktiga standarder för ångturbiner under omarbetningRobotar kan hjälpa företag i regionenNya krav när litiumjonbatterierna tar över50% mer utrymme i distributionsboxar med Siemens nya RCBO-switcharFörarlösa transportsystem (AGV) vilka är möjligheterna? Tillväxten fortsätter för Dachser NordicEitech installerar elteknik i nytt badhus i TimråLansa Fastigheter och Wästbygg uppför unikt trähus i Lund
2020-05-11
Kantpress med intelligent verktygsväxling från SafanDarleyDamaskus Maskinskydd lanserar nytt Roll-Up-skydd EXACT och SkyMap Innovations i samarbete för att ytterligare digitalisera byggbranschen. Finja Prefab firar att den första klimatpositiva betongstommen är restTvå driftsäkra gasolpumpar med VapourView till Preem.Toppsiffror för Tekniska när museibesöket blivit digitalt
Annonser