SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Generativ AI nätfiskemejl mer trovärdiga än någonsin

Tre åtgärder som skyddar dig mot AI-drivet nätfiske
Det finns gott om statistik som visar på effektiviteten av nätfiske som metod. Enligt säkerhetsföretaget Fortinets 2023 Global Ransomware Report är nätfiske den vanligaste taktiken bland cyberkriminella för att infiltrera ett nätverk med ransomware, och används i över hälften (56 procent) av fallen.

Använder generativ AI för att lura mottagarna
Historiskt sett har nätfiske varit relativt lätt att upptäcka på grund av slarvigt översatta mejl med många stavfel och felaktig grammatik. Detta är något som håller på att ändras i samband med inträdet av AI-drivna innehållsverktyg som utnyttjas av allt fler cyberbrottslingar för att skapa trovärdigt innehåll – något som ökar chanserna att mottagare klickar på de skadliga länkarna.

Samtidigt som det skadliga innehållet blir allt mer trovärdigt visar siffror från amerikanska Cybersecurity and Infrastructure Security Agency varför nätfiske fortfarande den främsta attackvektorn förknippad med leverans av ransomware. En av deras rapporter från 2023 visar att så mycket som 8 av 10 företag har minst en anställd som fallit offer för ett simulerat nätfiskeförsök.

Trots dessa siffror menar en överväldigande majoritet av företagsledarna att de är redo att försvara sig mot ransomware (78 procent säger att de är "mycket" eller "extremt" beredda att möta hotet). Samtidigt har hälften fallit offer för en ransomware-attack under de senaste 12 månaderna.

Tre åtgärder som skyddar dig mot AI-drivet nätfiske
Framtiden är lyckligtvis inte helt nattsvart. Det finns flera viktiga åtgärder som kan vidtas för att skydda din organisation, dina medarbetare och viktiga data.
Här är tre åtgärder för att förhindrar dina tillgångar från att hamna i fel händer:
Säkerhetsutbildning: Anställda är värdefulla mål för cyberkriminella. Att implementera kontinuerlig säkerhetsutbildning för cybermedvetenhet som utvärderas och uppdateras löpande i takt med den föränderliga hotbilden är en central del av att hålla en organisation säker.

Simuleringstjänster: Genom att leverera simulerade nätfiske-mejl till organisationens anställda kan de öva på att identifiera skadlig kommunikation, en insats som blivit viktigare i takt med att nätfiskemejlen blivit alltmer trovärdiga. Detta gör att anställda vet hur de ska agera i skarpt läge.

Investera i rätt teknik: För att bredda skyddet mot nätfiskeattacker är en avgörande förutsättning att rätt teknik finns på plats. Se till att aktivera spamfilter och implementera multifaktorautentisering för att komplettera utbildningen av anställda och minimera de cyberkriminellas chanser att genomföra en framgångsrik attack.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-11-24
QNAP lanserar TVS-h674T/TVS-h874T1KOMMA5° förvärvar nu Easy InstallationsSenergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst Tio skäl att automatiseraSvedbergs Group har slutfört förvärvet av Thebalux
2023-11-23
Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal Clip-Lok SimPak på Elmia Subcontractor 2023Produktlansering - Treston BiOX Volvos nya höglyft hos MoelvenSå investerar AJ i bättre arbetsmiljöer
2023-11-22
Maximera ESD-skyddet vid era arbetsstationerVoyado förvärvar ReDeals verksamhet Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsida
2023-11-21
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
2023-11-20
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen