TISDAG 15 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Geomatikk-gruppen förvärvar finska tech-bolaget Keypro Oy

Geomatikk-gruppen förvärvar teknikföretaget Keypro Oy och stärker därmed sin position på den europeiska marknaden.
Förra året omsatte Geomatikk-gruppen 788 miljoner norska kronor med ett rörelseresultat (EBITA) på 143 miljoner norska kronor, en ökning från 100 miljoner norska kronor 2019. Förvärvet av Keypro Oy är strategiskt och banar väg för ytterligare expansion i norra Europa.

— Geomatikk och Keypro har kompletterande affärer och det finns flera fördelar med en sammanslagning. Vi har nu ett komplett erbjudande inom dokumentation och skydd av nedgrävd infrastruktur för ledningsägare, säger Knut Bratsberg, VD Geomatikk-gruppen.

Efter ett rekordår 2020 och med Hg Capital som ny majoritetsägare från februari 2021 fokuserar Geomatikk nu på tillväxt genom förvärv. Keypro är ett ledande företag inom sektorn Network Information System (NIS) i Europa och tillhandahåller mjukvara för att dokumentera olika typer av infrastruktur, inklusive fiber, elnät, VA, gas- och fjärrvärmenät.

Bratsberg påpekar att Geomatikk nyligen har kommit in på den brittiska marknaden och planerar att expandera ytterligare på den nordeuropeiska marknaden.

— Flera möjligheter öppnas när vi nu går samman med Keypro Oy. I synnerhet Fiber to the Home (FTTH)-marknaden i Europa växer mycket snabbt och det finns ett tydligt behov av den kombinerade teknik- och servicelösning de två företagen erbjuder, säger Bratsberg.

— Företagen vill vidareutveckla och förbättra tjänster för både nätägare och utvecklare, säger Keypros ordförande Ari Rummukainen.

— Geomatikk Sverige välkomnar förstås Keypro Oy som vi samarbetar med sedan en tid, säger Petter Holmberg, VD Geomatikk Sverige och fortsätter:

— Vårt fokus är att möta efterfrågan av ett komplett tjänsteutbud för bästa skydd och förvaltning av ledningsnäten. Keypros lösningar har den spets vi själva alltid strävar efter.

Keypro Oy förblir en egen juridisk enhet med samma utbud av produkter och tjänster efter förvärvet. Att bli en del av Geomatikk-gruppen ger fler resurser och marknadsmöjligheter för vidareutveckling av Keypros erbjudande.

Förvärvet är det första som slutförs efter att Hg Capital gick in som ägare i Geomatikk. Bratsberg bekräftar att förvärvet är en del av en långsiktig tillväxtstrategi.

För ytterligare information, vänligen kontakta Petter Holmberg, VD Geomatikk Sverige.

Petter Holmberg
VD
petter.holmberg@geomatikk.se
0739 - 81 25 20

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-07
ifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrinI Trollhättan är assisten störst av alltGör en SWAPP® till mer hållbara förpackningar! Pernilla har fått en ny kollega
2021-06-02
PON Equipment bygger världens största batteri-elektriska grävmaskiner - utrustade med CEJN’s ultraFLOWEcoStruxure Micro Data Centers med IP- och NEMA-klassning är tillgängliga i EuropaNya resecentrum i Sundsvall får markvärme från LKMaterialbristen lamslår svensk industriFramtidens industriarbetare är inte mest hotad - det är fotomodellenFörvärv av kroatiska Spacva gör Bjelin till Europas största tillverkare av ekfanérNya Daily: det smarta fordonet som tar lätta transporter till nya höjderSå gör nätverksjätten Cisco sin molnresaEY:s Andreas Bliersbach med på prestigefylld listaDachser satsar på större lastutrymme
2021-06-01
Vi byter namn!Anmäl dig till vårt webbinariumBusch Vacuum Solutions nominerade till priset Rudolf Diesel Nya investeringar i TYRI:s eget EMC-laboratorium Entreprenör lanserar innovativ diskhandske med hjälp av crowdfunding Igår invigdes nytt landmärke på LandvetterXL-BYGG lanserar XL-PadeltourAhlstrom-Munksjö lanserar FiltEV®
2021-05-31
Schneider Electric lanserar Easy Rack-serien i Europa Vibrationsdämpare förlänger livslängden för tunga applikationer inom bl. a sten- och gruvindustrinHem med solceller på taken från BoKlok säljstartas i Linköping!Altech breddar sortimentet av diffusionstäta anslutningsslangarNytt nätverk skall stärka europeisk edtechMakita lanserar nytt 18V multiverktygLeverans av Komatsu WA500-8 Stone Handler till Bilfrakt Bothnia AB.Hydroscand ser ett ökat intresse för att förebygga slangbrott
2021-05-28
Välkommen till vårt andra webbinarium om stållinorTraktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att ökaEtt nytt flaggskepp bland svarvsorter bildar en ny generationNy Pneumatisk slipmaskin för smalbandNy version av ePI – uppdaterad och förbättrad design!Marknadens bredaste kedje- och kabelsortiment för robotapplikationerFlexibla produkter med hjälp av Prodtimes produktkonfiguratorStora Enso avyttrar bruk i tyska SachsenVägen till framgång byggs med en Komatsu väghyvelNy försäljningschef på LAPP Miltronic AB
Annonser