SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Gnosjö Automatsvarvning skjuter energitjuvar

På Gnosjö Automatsvarvning jagar man energitjuvar
Under hösten började man stänga av maskinernas standby-läge under helgerna och halverade elförbrukningen. Nu jagar Nicklas Lundh läckande tryckluft med laserpistol.

– Pistolen kostade naturligtvis en slant, men den har redan betalat sig. Jag har hittat två stora läckor och flera mindre små, säger Nicklas Lundh som är underhållsmekaniker på Gnosjö Automatsvarvning.

De två stora läckorna, en inne i en svarv och en under i en vattenavskiljare, beräknar Nicklas skulle kostat företaget runt 50 000 kronor per år med de höga elpriserna. Han har även hittat flera små läckor.

– Vi avsöker och justerar område efter område i fabriken. Jag börjar med att lokalisera eventuella stora läckor i en del av fabriken, för att sedan fokusera på de små.

Då hela fabriken ännu inte är avsökt finns det ingen siffra tillgänglig på hur mycket man kommer att spara på ett år. Men Nicklas berättar att vanlig liten tryckluftsslang som läcker kan pysa för flera hundra kronor per år. Det kostar både pengar och onödig energi.

– Just nu säkerställer jag att instruktioner och tillvägagångssätt finns tillgänglig så att fler än jag kan göra effektiv avsökning varje år. För det här är en rutin vi kommer att göra årligen.

För vd Linda Fransson är engagemanget hos medarbetarna att hitta energitjuvar mycket glädjande och viktigt.

– Jakten på tryckluftsläckage var Nicklas idé, och idén att stänga av maskinernas standbyläge över helgerna kom också från personalen. Det går inte att bli riktigt hållbar om inte de som är mitt i verksamheten tänker hållbart.

Kontakt:
Jens Ringborg, Renhet
Mail: jens@svarvning.nu Mobil: 0370-33 32 50

Linda Fransson, VD Gnosjö Automatsvarvning
Mail: linda@svarvning.nu Mobil: 0370-33 32 51
Kontaktinformation
Postadress
Box 182
33524 Gnosjö
Besöksadress
Lidängs­vägen 1
33524 Gnosjö
Region
Gnosjö
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556040-6521
Grundat: 1974
Anställda: 55
Välkommen till Gnosjö Automatsvarvning.

Gnosjö Automatsvarvning tillverkar produkter med hög precision och bästa tänkbara kvalité. Vi har alla möjligheter att automatsvarva avancerade detaljer i vår moderna maskinutrusting.

Gnosjö Automatsvarvnings maskinpark består av ett flertal rundbordsautomater och NC-svarvar.
Dessa klarar upp till diameter 42 mm och NC-svarvarna klarar upp till diameter 65 mm, samtliga för tillverkning av komplicerade detaljer. Rundbordsautomaterna används i huvudsak till stora serier och CNC-maskinerna är lämpligast för små serier.

En styrka på Gnosjö Automatsvarvning är vår kvalitetsmätutrustning som borgar för en jämn och hög kvalité. Alla mätningar som görs lagras och sparas i SPS.

Renhetsanalys:
Gnosjö automatsvarvning erbjuder också renhetsanalyser av komponenter, oljor och tvättvätskor. Renhetsmätning av komponenter görs för att fastställa den mängd smuts som detaljer (ytan), oljor, tvättvätskor eller system innehåller. Det finns flera sätt att mäta renhet, vilken metod som används beror på vilka förutsättningar som finns för att erhålla ett bra resultat.

Produkter: Axlar, Bussningar, Distanshylsor, Hydraulikkopplingar, Kontaktstift, Maskindetaljer, Muttrar, Precisionsdetaljer, Rostfritt, Skruvar, Syrafast

Välkommen att kontakta oss.

Certifieringar

ISO 14001:1996 – ISO 9001:2000 – ISO/TS 16949:2002

Kontakter

Linda Fransson
VD
0370-33 32 51
Solweig Fransson
Försäljning, inköp
0370-33 32 55
Anna Fransson
Lager, företagsledning
0370-33 32 56
Olle Fransson
Företagsledning
0370-33 32 53

Filmer

Gnosjö Automatsvarvning Rundbordsautomat

Gnosjö Automatsvarvning Rundbordsautomat
Gnosjö Automatsvarvning Ivisys sorteringsutrustning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884