TORSDAG 21 JANUARI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Goldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda

Datalagringslösningsföretaget Infinidat tar in nytt kapital genom en ny investeringsrunda från sina befintliga investerare - Goldman Sachs, TPG Growth, Claridge Israel, ION Crossover Partners och Moshe Yanai, företagets grundare.
Goldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda.

En runda som ytterligare stärker investerarnas engagemang i företaget. Infinidat förstärker samtidigt sin ledning genom tillsättning av Boaz Chalamish som företagets styrelseordförande.

Finansieringen kommer att användas för att bygga vidare på nya initiativ, såsom den ökande efterfrågan på flexibla lagringsmodeller, stärka företagets tillväxtplaner och göra det möjligt att bygga vidare på sin position inom branschledare. Investeringen kommer också att användas för teknisk forskning och produktutveckling.

– Det finns ett växande behov från stora IT-organisationer och tjänsteleverantörer att förbli konkurrenskraftiga genom att överträffa servicenivåerna, samtidigt som de hanterar kostnader och komplexitet inom lagringsmiljöer, säger Tim Millikin, partner vid TPG Growth.

– Vi är stolta över att fortsätta vårt partnerskap med Infinidat och välkomnar Boaz Chalamish till ledningen. Genom att tillföra sina stora erfarenhet från området och genomförandet av en stark finansieringsrunda är Infinidat beredda att möta de snabbt föränderliga behoven hos deras kundbas och positionera sig som leverantör av agila lagringstekniker.

Infinidat-teamet med lång erfarenhet från lagringsindustrin har blivit en branschledare genom att utveckla bättre och snabbare sätt att lagra och skydda data i petabytevolymer, med högsta möjliga tillgänglighet, till lägsta möjliga kostnad.

– Det fortsatta förtroendet och engagemanget som våra investerare visar för vår vision, strategi och kapacitet att leverera är ett bevis på vårt arbete med att bygga, robusta datalagringslösningar i världsklass, säger Infinidat vice VD:ar, Kariel Sandler och Nir Simon. Vi är glada över att samarbeta med Boaz för att genomföra vår kundorienterade strategi med avancerad kundsupport och leverera framtidssäkrade datahanteringssystem. Vi vill säkerställa att slutanvändarna har den bästa kundupplevelsen, behåller systemprestanda med toppkvalitet, samtidigt som vi garanterar högsta nivåer av systemtillgänglighet i en allt mer datadriven ekonomi.

Infinidats datalagringslösningar är utformade för att hantera de mest krävande datavolymerna och processerna. Företaget har levererat över 6EB över hela världen med 1EB tillväxt bara under de senaste sex månaderna. Infinidat utsågs till ledare i Gartner Magic Quadrant för primärlagring 2019 och fortsätter att generera positiva betyg och recensioner om Gartner Peer Insights.

I januari 2020 erkändes Infinidat som Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Primary Storage och utnämndes i februari 2019 till Gartner Peer Insights Customers’ Choice for General-Purpose Disk Arrays vendor.

Infinidat utnyttjade momentum och förstärkte nyligen även sin ledningsgrupp genom tillsättning av Boaz Chalamish, en välkänd branschveteran, som styrelseordförande.

– Kunder kräver allt mer kostnadseffektiva agila lagringslösningar utan att kompromissa med prestanda, tillförlitlighet och skalbarhet, säger Boaz Chalamish. Jag är entusiastisk över att gå in i den här nya resan med Infinidat, eftersom jag tror att de kan möta marknadens krav på det mest innovativa sättet i branschen. Jag ser fram emot att stödja företaget i nästa fas av en fortsatt lönsam tillväxt.

Boaz Chalamish har över 30 års lång erfarenhet av ledande befattningar på företag som VMware, Hewlett-Packard och Mercury. Han var senast VD på Clarizen. Han har lett stora tillväxtföretag, samt drivit fram nya intäktsströmmar.

Utöver sin senaste finansieringsrunda har Infinidat även genomfört en rad befordringar inom sin ledningsgrupp. Catherine Vlaeminck befordras till VP Worldwide Marketing, Dan Shprung blir EVP, EMEA och APJ och Steve Sullivan blir EVP, Americas.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-01-12
Rekordleveranser av plantor från SCAPrecisa, robusta, och verktygssäkrade vattenpass från Luna ToolsElförsörjningslösningar från ABB stödjer Asiens största vattenreningsverkChargePoint: Är vårt elnät redo för den elektriska revolutionen?Nätverk får ekonomin på nätet att växaNutanix tar in tidigare VMware-chef som ny VDDynabook uppdaterar utvalda enheter med 11:e generationens Intel Core-processorer
2021-01-11
FC Maskin ny leverantör av Mitsubishi edmStora snömängder ökar betydelsen av att alltid anlita licensierade takskottareABB lanserar ytterligare ett ställverk med lägre miljöpåverkanSTARK Group välkomnar CVC Capital Partners Fund VII som ny ägareNy Quick & Easy koppling och fördelare till ISO-sortimentetOptimera din ventilationsapplikationNytt rekordår i Sverige – nästan var tredje såld lätt transportbil var en VolkswagenHCL och Claim Genius i samarbete – ska tillsammans utveckla AI-lösningar för hantering av försäkringsanspråkMambu samlar in 110 miljoner euro i finansieringsrunda ledd av TCV
2021-01-08
Sedan starten på 60-talet har Knutwall tillverkat märkning främst mot byggsektornSå här blir cirkulär ekonomi och återvinning en lönsam affär för tillverkande företag 2021Veldi godkänd nu som leverantör av Stöd och matchning även i Malmö och Göteborg! Ny samarbetsmodell kan underlätta återbruk av byggmaterialFem funktioner att tänka på när du ska köpa en bärbar datorEquinix säkrar flera nya etableringar under det gångna åretVeeam: Så blir teknikåret 2021
2021-01-07
Wallåkra mekaniska gasar sig igenom corona-tiderVår koncern står pall även i orostider Största robot­säkerhets­standarden för robotsystem på remissVad väger du egentligen?Utbyggnaden av laddinfrastruktur behöver påskyndas för att klara omställningen från dagens 11 000 laddpunkter till 250 000 år 2030Manovi Varberg utbildar personal under permitteringAllt inom positionering: Bygg en bättre framtid med fixering och positioneringCyberspionage träder fram ur skuggorna och in i rampljusetSkurup får högteknologisk biltvätt med medlemskap
2020-12-23
God Jul och Ett Gott Nytt År!CERTEXs Julhälsning!
2020-12-21
Kipp Scandiinavia AB önskar En God Jul och Ett Gott Nytt År!
2020-12-18
VD-skifte vid årsskiftet | Helge Nyberg ABNCC:s och Volvos digitala tjänst för schaktmassor har under första året sparat 1 600 transporter i GöteborgHögpresterande produkter från elesaKör du små cylindrar med snabb frekvens? - JASVABB leder elektrifiering och automationsinnovation för framtidens gruvdrift i Sustainable Underground MiningHelge Nyberg tar historiskt rekord i orderingång Företag i länet får nya perspektiv med ProduktionslyftetABB stödjer World Childhood Foundation med donationToyota gör ytterligare satsning på bränslecellsdrivna bussarVeeam anställer ny regionchef för Sverige och FinlandMolnlösningar för finansiella kärntjänster: Den oundvikliga framtiden
2020-12-17
OilQuick får ny logotyp och grafisk profilÖkad maskinsäkerhet utan att kompromissa med prestandanIndustrirobotar från ABB utrustas med Wizard Easy ProgrammingArcSave®-teknik från ABB ska öka effektiviteten för stora kinesiska ståltillverkareLitet men mäktigt, norelem lanserar kompakt linjärt komponentområdeAffärerna rullar på som vanligtKabelmärkning i rostfritt syrafast 316 stålMelin Carlsson firar 30 år!CATIA från Dassault Systèmes ska hjälpa Polestar öka takten på design av elbilarChargePoint: Därför är synergin med förnybar energi nödvändig vid elektrifiering av transporterNytt nummer av tidningen Din Skog
2020-12-16
Förnyade certifikat enligt miljö och kvalitet!Innovativ mottagar- och sändarteknik hos ConradValeo lanserar ny motor med smart växellåda som passar alla typer av elcyklarSvenska CTEK växer på den europeiska marknadenDet personliga mötet blir återigen viktigt på banken
Annonser