Goldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda - industritorget.se
TORSDAG 06 AUGUSTI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Goldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda

Datalagringslösningsföretaget Infinidat tar in nytt kapital genom en ny investeringsrunda från sina befintliga investerare - Goldman Sachs, TPG Growth, Claridge Israel, ION Crossover Partners och Moshe Yanai, företagets grundare.
Goldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda.

En runda som ytterligare stärker investerarnas engagemang i företaget. Infinidat förstärker samtidigt sin ledning genom tillsättning av Boaz Chalamish som företagets styrelseordförande.

Finansieringen kommer att användas för att bygga vidare på nya initiativ, såsom den ökande efterfrågan på flexibla lagringsmodeller, stärka företagets tillväxtplaner och göra det möjligt att bygga vidare på sin position inom branschledare. Investeringen kommer också att användas för teknisk forskning och produktutveckling.

– Det finns ett växande behov från stora IT-organisationer och tjänsteleverantörer att förbli konkurrenskraftiga genom att överträffa servicenivåerna, samtidigt som de hanterar kostnader och komplexitet inom lagringsmiljöer, säger Tim Millikin, partner vid TPG Growth.

– Vi är stolta över att fortsätta vårt partnerskap med Infinidat och välkomnar Boaz Chalamish till ledningen. Genom att tillföra sina stora erfarenhet från området och genomförandet av en stark finansieringsrunda är Infinidat beredda att möta de snabbt föränderliga behoven hos deras kundbas och positionera sig som leverantör av agila lagringstekniker.

Infinidat-teamet med lång erfarenhet från lagringsindustrin har blivit en branschledare genom att utveckla bättre och snabbare sätt att lagra och skydda data i petabytevolymer, med högsta möjliga tillgänglighet, till lägsta möjliga kostnad.

– Det fortsatta förtroendet och engagemanget som våra investerare visar för vår vision, strategi och kapacitet att leverera är ett bevis på vårt arbete med att bygga, robusta datalagringslösningar i världsklass, säger Infinidat vice VD:ar, Kariel Sandler och Nir Simon. Vi är glada över att samarbeta med Boaz för att genomföra vår kundorienterade strategi med avancerad kundsupport och leverera framtidssäkrade datahanteringssystem. Vi vill säkerställa att slutanvändarna har den bästa kundupplevelsen, behåller systemprestanda med toppkvalitet, samtidigt som vi garanterar högsta nivåer av systemtillgänglighet i en allt mer datadriven ekonomi.

Infinidats datalagringslösningar är utformade för att hantera de mest krävande datavolymerna och processerna. Företaget har levererat över 6EB över hela världen med 1EB tillväxt bara under de senaste sex månaderna. Infinidat utsågs till ledare i Gartner Magic Quadrant för primärlagring 2019 och fortsätter att generera positiva betyg och recensioner om Gartner Peer Insights.

I januari 2020 erkändes Infinidat som Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Primary Storage och utnämndes i februari 2019 till Gartner Peer Insights Customers’ Choice for General-Purpose Disk Arrays vendor.

Infinidat utnyttjade momentum och förstärkte nyligen även sin ledningsgrupp genom tillsättning av Boaz Chalamish, en välkänd branschveteran, som styrelseordförande.

– Kunder kräver allt mer kostnadseffektiva agila lagringslösningar utan att kompromissa med prestanda, tillförlitlighet och skalbarhet, säger Boaz Chalamish. Jag är entusiastisk över att gå in i den här nya resan med Infinidat, eftersom jag tror att de kan möta marknadens krav på det mest innovativa sättet i branschen. Jag ser fram emot att stödja företaget i nästa fas av en fortsatt lönsam tillväxt.

Boaz Chalamish har över 30 års lång erfarenhet av ledande befattningar på företag som VMware, Hewlett-Packard och Mercury. Han var senast VD på Clarizen. Han har lett stora tillväxtföretag, samt drivit fram nya intäktsströmmar.

Utöver sin senaste finansieringsrunda har Infinidat även genomfört en rad befordringar inom sin ledningsgrupp. Catherine Vlaeminck befordras till VP Worldwide Marketing, Dan Shprung blir EVP, EMEA och APJ och Steve Sullivan blir EVP, Americas.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-07-10
Uppsving för onlinevideo under COVID-19Ny version av affärssystemet Unit4 ERP lanserat
2020-07-09
ABB gör tillverkning mer hållbar genom att återvinna och fabriksrenovera tusentals gamla robotarNy lärportal för kompetenshöjning inom industrin2D-kodläsare får automatiseringen att rullaEffektivitet på en ny nivå med IE5+ motorer och LogiDriveNy undersökning bland småföretagare: Få känner till vad fossilfri el innebär Equinix i nytt globalt samarbete med Alibaba Med IT som vapen besegrar Panini matsvinnet
2020-07-08
LFE – Animation av elektromagnetisk digital flödesvaktHantera dina spännband som ett proffsFöråldrad teknik gör att transport-och logistikföretag förlorar kunder Svenskarna börjar pensionsspara för sent – många riskerar att få klara sig på halva lönen BluJay partnerskap med Raven Logistics ger ett enda transportsystemUnit4 introducerar nytt globalt partnerprogramVerizon Business utökar sin VNS-portfölj med Ciscos ENCSAI-företag ska hjälpa handeln fylla butikerna med bibehållet avstånd
2020-07-07
Stort projekt för bilindustrin avklarat!Förbättrad säkerhet och ergonomi med ny och modern produktionsutrustningCTEK och Ferroamp lanserar ny integrationslösning för Chargestorm Connected och EnergyHubElesa tilldelas Högsta Kreditklass av Syna!
2020-07-06
Ny och unik data visar på bred och stor efterfrågan av byggplåtWELAND AB förvärvar Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland ABJuni blir den första månaden under 2020 med färre inledda konkurser i Sverige än 2019.Ny rapport uppmärksammar HCL som ledande leverantör av specialiserade insiktstjänster Emballator skräddarsydde guldhink för Svenska SpelHushåll i Europa är för varma under sommarenNya möjligheter för telekomoperatörer med edge computingMambu ingår partnerskap med Google Cloud för att snabba på kundernas övergång till molnet
2020-07-04
Nytt distributionsavtal med Pedab breddar marknaden för dynabook
2020-07-03
Bolt introducerar ny och unik prissättningsmodell för sina elsparkcyklar mySwecon uppdaterad - här är nya finesserna!Wibax ingår i avtal om att förvärva Baltic TankNorelem säkrar fabriksteknik med ny skärmhållare och tillbehörssortimentFallskyddsprodukter från PetzlDana Lim rekryterar nyckelkompetens inom industriförsäljningMolnanvändningen i företag ökar både under och efter pandeminTechnima Nordic har lanserat nya aerosoler med RAL-bättringsfärger avsedda för färgmarknaden
2020-07-02
En återfödelse i innovationens namnNy gratis e-utbildning inom byggetik ska nå flerFixera med vakuumteknik direkt på arbetsbordetAtt anlita en konsult kommer aldrig blir detsamma igen!Maximera era digitala verktyg – för kreativitetens skull Lindab lanserar ställbar rännkrok som passar alla takNy handbok beskriver hållbarhetsaspekterna för skogsråvara från svenskt skogsbrukMontera i sten eller betong vid sommarhuset
2020-07-01
100 procent återvunnen plast i ny pall för Systembolagets flödenAnimation av flerstegsejektorer som minskar luftförbrukning100-årig forskning kan utrota dödsolyckornaKompakt och tunn centrifugalfläktHär är utsuget som renar utandningsluften från virus och bakterier
2020-06-30
VBN Components hårdmetall vinner Best of Industry AwardWeland investerar i såglinje från KaltenbachTryggare arbetsplats inom tillverkningsindustrinIntegrerat packflöde skapade ökad effektivitetEtt par räcker - HARTING TW1STEREftermontering av dödvinkelassistent för tunga lastbilarMotorer för puckhantering och sorteringsarmar i automatiserat i labbFör gemensam och säker hantering av produkt- och miljödata
2020-06-29
Unikt samarbete med ABB säkrar leverans av Tiki-maskerEldriven hjullastare – ett bättre alternativ för både klimatet och arbetsmiljön
Annonser