SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Golvboxen som tål vatten och 1000 kilo

Golvboxarna finns med tre olika lock och i fem färger
Den nya golvboxenserien från Hager är skapad för att hålla. De kan användas i miljöer som våtstädas och tål hög belastning.

– Det går till och med att köra över dem med en bil, säger Jörgen Palm som är produktchef på Hager.

Det kan vara en utmaning att erbjuda flexibel strömförsörjning och data i stora lokaler. Hagers små och runda golvboxar tacklar utmaningen tack vare tåligt yttre, diskret design och flexibla anslutningsalternativ. Skyddsklassen gör uttagen lämpliga för golv som våtstädas eller utsätts för mycket tyngd. Den starka skyddsklassen IP66 gör uttaget lämpligt för alla inomhusgolv.

– I kontor eller offentliga miljöer är det inte ovanligt att golv moppas med vatten. Detta tål våra nya golvboxar, säger Jörgen.

Slitstark design
Eftersom golvboxarna är skapade för att hålla kan de till och med köras över med bil. Detta gör att de exempelvis kan installeras i bilhallar.

– Gångjärnslocket i metall har en robust konstruktion. Det integrerade fjädersystemet ger användarvänlig hantering. När du har anslutit kablarna kan du låsa gångjärnslocket i ett användarläge. Det skyddar de anslutna kablarna från skador som kan uppstå när du kliver på locket, säger Jörgen.

Upp till fyra anslutningsalternativ
Den kompakta golvboxen utnyttjar anslutningsutrymmet. Två 230 V-uttag och två multimedieanslutningar ryms på en monteringsdiameter på 122 mm. Alla uttag kan användas samtidigt.

– Våra nya golvboxar har en modulär uppbyggnad och består av en montageram, ett anslutningsutrymme och ett lock. Alla komponenter matchar snyggt och våra praktiska installationstillbehör säkerställer snabb och enkel installation i alla golv.

Versioner och färger
Golvboxarna finns med tre olika lock och i fem färger: Gångjärnslock, eller skruvlock i metall med distansring, som finns i silver, koppar eller mässing. Det finns även plastlock i grått eller svart.

Johan Ran
Head of Marketing & Communications
johan.ran@hager.com
031-706 39 05

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-08
Heimstaden tar hjälp av AI-teknik tado° introducerar smart laddningslösning AlixLabs announces EU-wide APS TrademarkAlutrade fortsätter tradi­tionen med vinstdelning Automatisk biltvätt med smart teknik
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
2024-04-03
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
2024-04-02
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan
2024-03-29
Vad du behöver veta när du köper ny kompressorLaserskärmaskinernas kritiska roll Maskinsvärdens roll för effektivt skogsarbeteNyhet för massflödes­mätare och regulatorer Kabeltrumvagnar underlättar kabelarbetet