TORSDAG 23 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.

Den svenska tryckluftsdistributören Granzow AB med sitt norska systerbolag Granzow AS har sedan den 1 januari 2020 förvärvat tryckluftsavdelningen från Kompauto Nordic AB.
Detta medför att Granzow stärker sin position som en av de ledande aktörena på den svenska och norska tryckluftsmarknaden.

Genom att avyttra tryckluftsavdelningen blir Kompauto Nordic AB tillsammans med sitt norska systerbolag Kompauto Norway AS starkare genom ökat fokus på sina instrument- och ventilavdelningar.

- För både Granzow och Kompauto ger även denna affär fördelar genom ett ökat samarbete mellan företagen, där Granzow fokuserar på sin expertis inom tryckluft och Kompauto på sin expertis inom instrument och ventiler till process-/verkstadsindustri i Sverige och Norge säger Mikael Jansson, VD på Granzow AB, tillsammans med Jonas Lindgren, VD på Kompauto Nordic AB.

För mer info om respektive företags produktportfölj framåt,
se webbsidorna www.granzow.se och www.kompauto.com
Kontaktinformation
Postadress
Box 265
77126 Ludvika
Besöksadress
Fläder­stigen 1
77126 Ludvika
Region
Ludvika
Dalarnas län
Sverige
Orgnr:
556250-7698
Grundat: 1984
Anställda: 7
Välkommen till Kompauto Nordic!

Kompauto Nordic är leverantör av instrument, ventiler och tryckluftssystem för olika industriella applikationer.

Tryckluftssystemet är ofta ett kritiskt produktionsverktyg som alltid måste finnas tillgängligt för att säkerställa drift och produktion. Därför är det viktigt att det är optimerat för just de behov du har.

Olika industrier och användare av tryckluft har olika krav på kvalitet av tryckluft. Det finns därför olika sätt att optimera tryckluftssystemet så det är anpassat till just de krav anläggningen kräver.

Delarna i ett tryckluftssystem består av :
Kompressor – Anpassad efter förbrukning, tryck och luftkvalitet.
Luftbehållare – Ackumulerar luft och ger en skonsammare drift av kompressorn.
Vattenavskiljare – Separering av kondensvatten
Torkanläggning – Tar bort vattenånga ur den komprimerade luften.
Dräneringsventiler – Automatisk avledning av det kondenserade vattnet vid filter och trycktank.
Kondensreningsverk – Rengör vattenkondensat från oljerester som kommer ifrån kompressorn.
Filter – Tar bort partiklar som kan vara skadliga för instrument och ventiler.
Flödesmätare – Ger kontroll av var och hur mycket luft som används.
Ventiler - För på/avstängning eller reglering av tryckluft eller andra system.

Alla dessa delar avgör kvaliteten på den producerade tryckluften. Vi hjälper er att välja rätt delar och komponenter för bästa funktion och för att få ett kostnadseffektivt och driftsäkert tryckluftssystem.

Agenturer

ALICAT SCIENTIFIC, Sverige (Generalagent)
Badger Meter, Sverige
Control Air, Sverige (Generalagent)
CORDIVARI, Sverige
DELTA-CONTROLS, Sverige
EUROMAG INTERNATIONAL, Sverige (Generalagent)
FOX THERMAL INSTRUMENTS, Sverige (Generalagent)
GRACE, Sverige (Generalagent)
HEINRICHS, Sverige (Generalagent)
HO-MATIC, Sverige (Generalagent)
JORC, Sverige
KOBOLD, Sverige (Generalagent)
NUOVA GENERAL INSTRUMENTS, Sverige
PARKER TRANSAIR, Sverige
PRO.COM, Sverige (Generalagent)
VALVOLE HOFMANN, Sverige (Generalagent)

Kontakter

Jonas Lindgren
VD, Teknisk säljare
010-130 10 07
Stefan Johansson
Teknisk säljare
010-130 10 05
Johan Abrahamsson
Teknisk säljare
010-130 10 06
Lars-Gunnar Johansson
Eftermarknad/Order
010-130 10 01
Denice Lindgren
Administration
010-130 10 03
Anders Tjernström
Logistik
010-130 10 04
Magnus Corén
Innesäljare & Teknisk support
010 130 10 06
010 130 10 06

Filmer

Smart och kostnadseffektiv tryckluft för lackerings-, däck- och bilverkstad.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-16
CARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
2020-01-15
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATICEngcons grundare: Branschkollegor – ta ansvar och ställ krav!Materialflödet reproduceras perfekt i miniatyr med LEGO® Spännande om svenska framsteg inom forskning och teknik 2019Wästbygg AB bygger handelshus i Kristianstad
2020-01-09
EB80 multifunktionsmodul – en nyhet från Metal Work PneumatikNy app från Atlas Copco ökar intelligensen hos vakuum­pumparSwecamp Bomstadbaden – nöjd BAGA-kundVolkswagen Tiguan − Sveriges populäraste bilmodell hos privatköpareABB ska leverera kraft­försörjningen till Europas största batterifabrikCramo AB uppgraderar sin arbetsmiljöcertifiering
Annonser