Hållbara startups belönas med 100 000 kronor - industritorget.se
MÅNDAG 25 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hållbara startups belönas med 100 000 kronor

Eva Nyh Hederberg på BizMaker och Carina Bergquist Palm på Nordeas Norrlandsstiftelse ser fram emot att premiera hållbara företag.
Stipendier om totalt 100 000 kronor ska delas ut till BizMakers startups. Det är Nordeas Norrlandsstiftelse som vill uppmärksamma nya företag som på ett tydligt sätt inkluderat hållbara värden i sina affärsmodeller och innovationer.

- Det känns jätteroligt att vi, tillsammans med Nordea, kan lyfta fram och belöna entreprenörer som genom sina affärsidéer bidrar till en positiv samhällsutveckling, säger BizMakers vd Eva Nyh Hederberg.

Carina Bergquist Palm, ordförande för Nordeas Norrlandsstiftelse, beslutar om vilka startups som erhåller stipendierna.

- Innovation och entreprenörskap skapar stora värden för vår regionala tillväxt, vilket är viktigt för oss som bank. Vi hoppas att denna typ av satsningar på nytänkande företag även ska leda till utveckling och förnyelse inom vår egen bransch, säger Carina Bergquist Palm.

BizMaker har under 2019 antagit en ny strategi där hållbar utveckling genomsyrar verksamheten.

- Ett av områdena som omfattas är intaget av nya startups till vår inkubatorverksamhet, där affärsidéerna ska kunna bidra till ett eller flera av FNs globala hållbarhetsmål, säger Eva Nyh Hederberg.

För att stötta det arbetet har Nordeas Norrlandsstiftelse beslutat att dela ut stipendier till tre av BizMakers startups som på ett bra sätt bidrar till dessa mål.

- Vi vill premiera människor med hållbara affärsidéer och lyfta fram dem som inspirerande förebilder för andra, säger Carina Bergquist Palm.

Prisutdelningen sker den 28 november i anslutning till BizMakers event "Framtidens Företag" på Grönborg i Sundsvall. Stipendierna delas ut i följande kategorier:

• Lönsamhetspriset: 40 000 kr
Går till en startup som visar att en hållbar affärsidé skapar lönsamhet och konkurrenskraft.
• Jämställdhetspriset: 40 000 kr
Går till en startup som visar att ett jämställt företagande skapar ökad dynamik och bättre resultat.
• Utvecklingspriset: 20 000 kr
Går till en startup som tar framtidens utmaningar på allvar och stegvis styr mot ett hållbart företagande.

- Vi kommer utvärdera om utdelningen av stipendier till BizMakers startups är något vi kan göra fler gånger. Det är vår förhoppning, avslutar Carina Bergquist Palm.

Pressinbjudan
Media inbjuds att delta på plats den 28 november. Prisutdelningen sker kl. 16.15. Mer information: framtidens-foretag.confetti.events

Kontakt
Eva Nyh Hederberg
Vd, BizMaker
070 280 34 35
eva.nyh-hederberg@bizmaker.se

Carina Bergquist Palm
Ordförande Nordeas Norrlandsstiftelse och chef Region Norr, Nordea Bank AB
070 322 18 43
carina.bergquist.palm@nordea.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-15
Växande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledareVehco byter namn till AddSecureMischa Moszkowicz ny marknadschef på XL-BYGGHär är årets Drömjobbare!Ingen extra kostnad att gå över till elfärjorSpecial-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår​Renault största elbilsmärket i aprilLindab lanserar TEKNOsim 6.0Gaser centrala i världens största polarexpedition
2020-05-12
Kompakt lösning för kantpressrobotiseringSträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitetProducera mer konkurrens­kraftigt med en CobotPrima Power presenterar Prima@HomeSwecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premiumFörsta vindkraftstornet i trä står klartParker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionernaUponor lanserar nytt värme- och kabelskyddsrörFörsta spadtaget för Örebro läns största markförlagda solparkGyproc Monteringshandbok i ny upplagaNorconsult samarbetar internationellt i nytt uppdrag för Svenska KraftnätViktiga standarder för ångturbiner under omarbetningRobotar kan hjälpa företag i regionenNya krav när litiumjonbatterierna tar över50% mer utrymme i distributionsboxar med Siemens nya RCBO-switchar
Annonser