Hållbarhetsarbete som ger global effekt - industritorget.se
LÖRDAG 04 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hållbarhetsarbete som ger global effekt

CERTEX har sedan lång tid tillbaka fokuserat på att driva en hållbar och långsiktig verksamhet.
Under hösten 2019 certifierades miljöledningssystemet enligt ISO 14001 och nya hållbarhetsmål implementerades. Med fokus på fem huvudområden och med ambitiösa handlingsplaner för respektive område, ger hållbarhetsarbetet även effekter långt in hos företagets underleverantörer.

– Vi har satt höga hållbarhetsmål inom främst fem olika områden där vi ser att vi kan göra stor skillnad – arbetsmiljö, resursanvändning, produkter, affärer samt socialt ansvar. I arbetet med våra leverantörer är vår Code of Conduct, som vi har gemensamt inom Axel Johnson International, ett viktigt verktyg. Genom att bland annat ställa krav på säkra, jämställda och hälsosamma arbetsmiljöer hos våra leverantörer kan vi medverka till en ökad hållbarhet i flera led säger Håkan Donnerlid, VD på CERTEX.

Tack vare Axel Johnson Internationals storlek och inköpskraft har gruppen styrkan att få till förändringar som leder till omedelbara förbättringar hos leverantörer. Två nyckelpersoner för företagets hållbarhetsarbete med leverantörer av egna varumärken är Alice Yang och Helen Qi som arbetar på SCM:s Citras kontor i Ningbo, Kina. Sedan februari 2019 utför de hållbarhetsrevisioner hos leverantörer av egna varumärken runt om i Kina. Med hjälp av lokala granskningar säkerställs ansvarsfull produktion, goda arbetsvillkor och mänskliga rättigheter i leverantörskedjan, det vill säga att vår Code of Conduct efterföljs.

Trots den kinesiska regeringens satsning på stärkta miljöskyddslagar återstår fortfarande många utmaningar när det kommer till miljö-, hälso- och säkerhetsaspekter inom främst små och mellanstora industrier.

– Det finns två huvudsakliga faktorer som påverkar en leverantörs inställning till hållbarhet; brist på transparens och brist på stöd från ledningen, säger Alice.

När en revision genomförs tittar Alice och Helen extra noga på en rad olika områden; säkerhetsmedvetenhet, anställningsavtal, arbetsmiljö, löneförhållanden, hantering av avloppsvatten, hantering av luftutsläpp och hantering av kemikalier.

– Vi har varit med om en del överträdelser som inte har följt vår Code of Conduct, bl.a. bristande hantering av avloppsvatten, säkerhetsaspekter gällande kemikalier i fabrik och felaktig användning av skyddsutrustning, säger Helen.

Efter det att leverantören granskats, graderas den som en leverantör med hög, medel eller låg risk. Leverantören får därefter ett uppföljningsmöte då en åtgärdsplan presenteras och godkänns av båda parter. . I planen framgår vilka åtgärder som måste vidtas samt en tidsplan för åtgärderna. Ett uppföljningsbesök genomförs för att säkerställa att leverantören utfört nödvändiga åtgärder.

– Om det är så att en leverantör inte agerar för att utvecklas och möta den överenskomna åtgärdsplanen och därmed inte lyckas erbjuda en säker och hälsosam arbetsplats för sina anställda, kommer vi att avsluta samarbetet, förklarar Helen.

Konceptet har haft en framgångsrik påverkan på leverantörerna. De flesta genomför de åtgärder som krävs efter det att de granskats.

– Det blir lätt fokus på vilka typ av problem vi upptäcker. Det finns dock många bra exempel bland våra leverantörer, där de hanterar miljörelaterade områden på ett ansvarsfullt sätt och uppfyller kraven för goda arbetsförhållanden, avslutar Alice.Läs mer om CERTEX hållbarhetsarbete.
www.certex.se/om-oss/hallbarhet

Läs mer om Axel Johnson Internationals hållbarhetsarbete och hela artikeln om Helen och Alice arbete på Axel Johnsons hållbarhetssida.
sustainability.axinter.com/
Kontaktinformation
Postadress
Box 2073
18302 Täby
Besöksadress
Penta­vägen 3
18730 Täby
Region
Täby
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556083-2577
Grundat: 1904
Anställda: 66
Välkommen till Certex Svenska AB!

Certex Svenska AB är en av Sveriges ledande leverantör av helhetslösningar inom lyft, stållinor och service. I vilka former lyft än förekommer i industrin, i hamnar, på byggarbetsplatser, i gruvor eller inom något helt annat område, så har vi på Certex produkterna och tjänsterna som gör det möjligt. Stållinor är vår huvudprodukt, som vi sedan kompletterat med cirka 7 000 andra lyftrelaterade produkter för att täcka de flesta lyftbehov direkt från hyllan. I de fall våra lagerförda produkter ändå inte räcker till, tar vi hjälp av vårt europeiska nätverk av systerbolag och leverantörer för att hitta rätt produkt för ett specifikt lyft.

Certex Svenska AB har en lång historia på den svenska marknaden och grundades redan 1904. Sedan 2007 är vi en del av Axel Johnson-koncernen, där vi tillhör Axel Johnson International och affärsområdet Lifting Solutions.
Vi finns där du finns

Vi värdesätter lokal närvaro. Våra försäljningskontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö, men vi har också lokala säljare runt om i landet. Du hittar alla våra lokala säljare under Kontakta oss. För att kunna erbjuda en heltäckande service i Sverige har vi också ett nätverk av servicebussar med tekniker som kommer till dig som kund och utför service och inspektion av dina produkter på plats i din unika arbetsmiljö.
Våra kontor är specialister på den lokala marknaden och anpassar sortimentet av produkter efter vilka behov som finns hos de lokala kunderna. Vårt Lifting KnowHow, våra produkter och tjänster finns här för dig, oavsett om du är i Malmö eller i Luleå.
Kundanpassade produkter

För att kunna matcha de mest komplicerade lyft har vi ett konstruktionsteam i Varberg, där alla typer av lyftok och redskap konstrueras, testas och certifieras. Produkterna skräddarsys oftast helt efter våra kunders önskemål. Du kan läsa mer om våra specialprodukter under Kundanpassade lösningar, eller kontakta våra säljare för mer information.
En del av något större

Som en del av Axel Johnson Internationals affärsområde Lifting Solutions ingår Certex Svenska i en grupp om 25 bolag runt om i Europa, som alla är specialiserade på lyftutrustning. I varje land finns ett lokalt nätverk av serviceenheter och servicebussar med lång erfarenhet och tillgång till expertis från lyftexperter i hela Europa. Detta ger oss en bredd, både gällande produkter och kunskap, och en unik möjlighet att erbjuda den bästa lösningen för varje kundbehov.

Välkommen att kontakta oss

Certifieringar

AAA – AFS 2001:1 – ISO 9001:2000

Kontakter

Certex Sales
Försäljning
08-758 00 10
Emma Max
Marknadschef
08-473 54 76

Filmer

Funktioner som lyfter din verksamhet - CERTEX industrikranar

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-31
Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i Karlskrona
Annonser