SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Högre kapacitet och precision med enkelaxel

De nya modellerna: Bogserade Amazone UX Super med upp till 9000 l behållarvolym och 42 m arbetsbredd.
Amazone utökar sitt program av växtskyddssprutor i UX-serien med typerna UX 7601 Super med 8000 l och UX 8601 Super med 9000 l totalvolym. De nya modellerna är resultat av en systematisk vidareutveckling av den unika, kompakta Amazone designen. I de nya enkelaxlade modellerna är smidigheten och stabiliteten bibehållen, trots att behållarvolymen ökat upp till 9000 liter och arbetsbredden till max 42 meter. De nya modellerna är försedda med en helt ny ramkonstruktion och fyller nu luckan i UX-modellprogrammet, mellan den tidigare största modellen med enkelaxel på 6200 liter och den stora 2-axlade modellen med 11200 l. Här finns den senaste, innovativa tekniken för ett framtidsinriktat, miljövänligt växtskydd, med optimal precision, högsta kapacitet och driftsekonomi.

Maximal volym i kompakt och smidigt utförande

Den nyutvecklade ramdesignen i UX 7601 Super och UX 8601 Super sträcker sig från enkelaxeln direkt till draganordningen. Den framåtlutande ramdesignen möjliggör en perfekt viktfördelning, så att de tillåtna drag- och axelbelastningarna kan utnyttjas till fullo. Tyngdpunkten med den nya ramkonstruktionen ligger extra lågt, vilket ger stabil gång vid körning i lutningar och snäva vändningar. Samtidigt har ramen hög markfrigång och för körning i känsliga grödor finns en bukplåt som extrautrustning.

En annan fördel: Genom att ramen/draget är tillverkat i ett stycke är egenvikten i nya UX Super förhållandevis låg.

Den upptill avsmalnande spruttanken, med de sidomonterade spoltankarna, är starkt bidragande till de stabila köregenskaperna, speciellt då spruttanken inte är helt fylld. En annan stor fördel med spruttanken, vilken är tillverkad av polyeten, är den rundade utformningen och de exceptionellt jämna och släta in- och utsidorna, vilket avsevärt underlättar rengöringen. Tack vare den genomtänkta designen finns inga vrår eller skrymslen som inte blir rengjorda.

4-faldigt avfjädrade Super-L3-ramper, nu upp till 42 m arbetsbredd
De båda nya UX-modellerna kan fås med Super-L3 sprutramper upp till 42 m arbetsbredd. Viktigt: Med ledpunkter vid 12, 24 och 33 m och med möjlighet att som tillval erhålla olika, infällbara rampreduceringar för den yttre rampsektionen, kan sprutan enkelt anpassas till olika kunders körspårsavstånd. En annan stor fördel är möjligheten att ensidigt kunna fälla in rampsidan för att köra runt ett hinder, t ex vid kraftledningsstolpar, och samtidigt kunna behandla på andra sidan.

Med den mycket lätta och samtidigt stabila rampkonstruktionen, bestående av en utåt avsmalnande stålprofil med hydrauliskt förspända påkörningsskydd och yttersektioner helt i aluminium, uppnås en fantastiskt lugn och stabil ramphållning. De nya Super-L3-ramperna från 39 till 42 m arbetsbredd är dessutom, som standard, utrustade med den aktiva rampstyrningen ContourControl och den aktiva, horisontella svängningsdämpningen SwingStop.

En annan viktig egenskap: Tack vare rampens flersektionsinfällning förblir rampen mycket kompakt i transportläge och sticker inte ut framför sprutan. Den infällda Super-L-rampen ligger tryggt och avfjädrat i de specialdesignade transportstöden. Därför uppstår heller inga rampskador vid transportkörning med Amazone växtskyddsprutor.

För de båda nya UX typerna 7601 och 8601 finns även smalare sprutramper att tillgå: Super-L2 (från 21 till 40 meter) och Super-L3 (från 36 till 42 meter).

Kraftfulla pumpar
För att säkerställa optimal omrörning för de stora tankvolymerna är två kraftfulla kolv/membran-pumpar på 250 l/min (sprutpump) resp 350 l/min (omrörningspump) installerade. Den mycket tillförlitliga tekniken i kolv/membran-pumparna möjliggör stora vätskemängder oberoende av spruttryck. Därför erhålls fullgod omrörning även vid högt spruttryck och stora vätskemängder. Dessutom är kolv/membran-pumpar självsugande, varigenom hela vätskekretsloppet kan designas mycket kompakt med korta slangledningar. Detta ger också fördelen att rengöringen blir enklare och snabbare. Den nyutvecklade pumpgenerationen har fått större kolvdiameter, vilket reducerar den mekaniska belastningen på membranen. Detta garanterar lång livslängd med minimalt underhållsbehov.

Sprutorna kan beställas antingen med kraftuttagsdriven eller hydraulisk pumpdrivning. En stor fördel med den hydrauliska pumpdrivningen, är att den är helt integrerad i ISOBUS-systemet, varvid pumpvarvtalet regleras helt automatiskt efter rådande behov.

Bekväm kranmanövrering via SmartCenter
Förutom den enorma kapaciteten i de båda nya UX Super modellerna, har Amazone även fokuserat på att göra förarens arbete så enkelt och bekvämt som möjligt. Under den stora sidoluckan på vänstersidan, sitter alla manöverkranarna för SmartCenter bekvämt och välskyddat placerat. Här återfinns även den effektiva 60 liters inspolningsbehållaren. SmartCenter kan beställas idealiskt anpassat efter olika kunders behov: Antingen Standard Paket med helt manuellt manövrerade kranar, eller med det intuitivt enkla Comfort-Paket med Twin Terminal 3.0 monitorn. I det senare paketet ingår automatiskt påfyllningsstopp vid fyllning via suganslutning, autodynamisk, nivåreglerad omrörning samt fjärrmanövrerad rengöring. För maximal komfort finns Comfort-Paket plus med färg-pekskärm, med vilken man bekvämt kan förprogrammera helt automatiska påfyllnings- och rengöringsprocesser.

Maximal kapacitet med High Flow+
UX 7601 Super och UX 8601 Super kan som extrautrustning beställas med HighFlow+ systemet, detta för att garantera stora vätskemängder och behandlingseffekt även vid stor arbetsbredd och hög körhastighet. Med detta synnerligen smarta styrsystem utnyttjas båda pumparnas flöde till sprutningen, med bibehållen omrörningseffekt för att säkerställa att preparatblandningen i spruttanken förblir homogen. Alla komponenter i HighFlow+ systemet är helt integrerade i rengöringsprocessen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bertil Andersson
Försäljningsansvarig Amazone och Krone
bertil.andersson@sodhaak.se
046-25 92 02

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-09-10
Varner expanderar sitt distributionslager och Inhouse Tech är med igen!Bjelin tar produktionen av trägolv till en ny nivå
2021-09-09
Koncernsynergier ger globala leveranser till elbilstillverkareTeleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningenMycket prestanda i litet format – poc datorserie från neousysFramtiden är härTingstad Rörinstallationer får Higabs EntreprenörsprisNy tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbilVindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i BålstaBalanserade godsflöden öppnar vägar för svensk exportNovedo förvärvar VE Sten AB samt Valter Eklund Stenentreprenader ABRedClean lanserar tvättsystem för rengöring av komponenter till elfordon
2021-09-08
SFDA – Smidigt bakterie­filter med hög reningsgradSchneider Electric lanserar nästa generation motor­startare i serien TeSys Deca ABB presenterar banbrytande ABB Ability™ eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvorMöjlighet till miljardvinster tack vare ökad “reshoring”, visar ny rapport Vi kundanpassar din tryckknappslådaSnart tar tusentals robotar över 100,000 svenska jobbNy serie fordonskopplingar hos HydroscandKraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i EslövProjektstart för bioflyg­bränsle av skogsrester vid SandviksverketFortum och Uniper inleder samarbete inom nedmontering och rivning av kärnkraftPeab Asfalt asfalterar med 97,6% återvunnen asfaltEmballator lanserar monotub i 100% aluminiumGratis startpaket till UF – unga företagareParker Hannifin presenterar ett nytt 2-dagars online­evenemang om olja och gasUtan kvinnor stannar industrinCamptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i SverigeRejlers hjälper Gävle Energi i unikt fjärrvärmeprojektTillgänglighet byggs in i verktyg för redaktörer
2021-09-07
Den minsta ytmonterade plinten från Sauro CMM-laserskanning 70 % snabbare inspektion och ultrahög noggrannhetSkanska tecknar nytt rikstäckande avtal med AhlsellVägservice centralen i Norden AB InvesterarABB moderniserar schweizisk pappersmaskin som modell för energieffektivitetInvestera i innovation och säkra ditt företags konkurrensfördelarSkyddande luftrenare från KärcherDana Lim stärker personal­styrkan och storsatsar på svenska industrinEldriven Mercedes-Benz G-Klass på vägHORSCH och Swedish Agro satsar på gemensam Roadshow för att visa årets nyheter5G router för proffsEaton och Microsoft hjälper datacenter minska koldioxidutsläppen och förbättra systemstabilitetenSverige får fortsatt skattebefrielse för flytande biodrivmedel
2021-09-06
Borret som blivit en legend – 20 år med A002Styrka och säkerhet förankras med rostfria komponenterVolvo EW160E - Henriks blå drömmaskinEtt upplyftande samarbeteVertiv presenterar lösningar när utrymmeskrisen slår till i datacentretScanStar till Boxon för briljant förpackningslösningDuni Group först i världen med biogasol i pappersproduktionen Procurator och Supplies Direct introducerar - nya generationens städrobotMicroGroup rekryterar i en spännande branschBara tre av tio småföretagare har en hållbarhetsplanNytt smidigt eldrivet arbetsfordon ser dagens ljus - PRO Litium CarrierFrån konsultaffär till mjukvarubolagMareld lanserar frostade ledslingor som är skonsammare för ögonen Samarbetet mellan Maskin Väst och Söderberg & Haak återupptas
2021-09-03
Kabel efter dina behovSvenskt, innovativt och hållbartHüllert Maskin ser fram emot att träffa kunder på Entreprenad LiveElmässan Stockholm arrangeras den 19-20 oktober 2022