Hallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JH - industritorget.se
LÖRDAG 30 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JH

Hallströms Verkstäder gick över till digital målstyrning och pulsmöten, vilket gör att alla post-it-lappar försvinner.
Hallströms grundades 1914 av den unge plåtslagaren Carl Theodor Hallström. Startkapitalet var 15 kronor och en verktygslåda. Tre generationer senare har plåtslageriet utvecklats till en tekniskt avancerad industri med effektiv produktion och konkurrenskraftiga priser. Och ja, Hallströms Verkstäder AB finns fortfarande kvar där allt började, i Nälden i hjärtat av Jämtland.

Vi lever i en global värld där krav från kunder, samhälle och medarbetare hela tiden snabbt förändras behövs nytänkande och utveckling.

I april 2019 påbörjades därför ett förändringsarbete med stöd av projektet Smart Industriell Modernisering JH (SIM). Ett treårigt projekt finansierat av ERUF, Region JH, Tillväxtverket, IUC Z-GROUP AB och Engcon AB.

Vi träffade Nikolaj von Krusenstierna och John Jonsson hos Hallströms Verkstäder för att ta reda på deras erfarenheter av projektet så här långt.


Vad var den främsta anledningen till att ni tog steget och deltog i projektet?

- Vi har över tid skapat olika synsätt, regler och normer mellan olika avdelningar och personer. Hur skall man exempelvis ta hand om en kund? Skall en intern kund ses som en riktig kund eller är det bara externa kunder som skall ses på som en kund? Vi hade också olika syn på hur och vem som skall jobba med utveckling, både inom verksamhet och produkter. Nu är vi två företag som jobbar mer och mer ihop, och vi behövde hjälp med att få en mer enhetlig bild av läget, säger John Jonsson, ansvarig konstruktör?


Vilka lösningar tycker ni att projektet har bidragit med i ert fall?

- Genom Smart Industriell Modernisering har vi bland annat fått hjälp med att skapa standarder, och att titta på hur man skall jobba med standarder för att ta fram nya. Inom kvalitetsarbetet har vi fått jättebra verktyg för att synliggöra hur vi kommer framåt, och vad som händer under processen. Det är också mycket positivt att fler numera får ta del av utvecklingen som händer, säger Nikolaj von Krusenstierna, produktionschef på Näldens Värmeindustri.


Har ni fått några nya insikter under arbetets gång?

- Att förändringsarbete tar tid! Och att vi har behövt den pushen som gör att vi håller riktningen och tempot så vi inte faller tillbaka i gamla mönster, säger Nikolaj.


Hur kan dessa insikter hjälpa er i fortsättningen?

- Vi ser resultat och framsteg och vi ser att vi har gjort och gör jättemånga saker som faktiskt ger effekt i vår verksamhet, och det bidrar till en förhöjd motivation vad gäller förändringsarbete, säger John.


Vad vill ni säga till andra företagare som funderar på att utveckla verksamheten med Smart Industriell Modernisering?

Det viktiga är att våga fortsätta framåt. Att ha tålamod, planera och planera tid för projektet är viktiga faktorer för att kunna förändra på sikt och för att kunna uppnå bra resultat i slutändan, avslutar Nikolaj von Krusenstierna och John Jonsson.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-25
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Annonser