Handheld lanserar ALGIZ RT8 - industritorget.se
FREDAG 10 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Handheld lanserar ALGIZ RT8

En ny ultrastryktålig Android-tablet för tuffa förhållanden
Algiz RT8 är en unik stryktålig 8-tums Android-tablet utvecklad för arbete i tuffa förhållanden. Den har en 8-tums kapacitiv skärm förstärkt med Gorilla Glass, regnläge och handskläge.

Handheld Group, den svenska ledande tillverkaren av stryktåliga handdatorer och tablets lanserade i dag den nya Algiz RT8 – en 8-tums ultrastryktålig Android-tablet utvecklad för arbetare som behöver ett modernt mobilt arbetsverktyg som är pålitligt i tuffa förhållanden.

Handhelds Algiz RT8 är en stryktålig datorplatta som klarar utmaningar i alla typer av industri- och utomhusmiljöer, exempelvis extrema temperaturer, vibrationer, fall, vatten och damm. Denna unika 8-tums platta, som kommer med Android 9.0, möjliggör snabbt, säkert och effektivt arbete i transportfordon, på lager, byggen eller ute i fält.

Algiz RT8 kommer med:

• En 8-tums kapacitiv multi-touch skärm som är fullt läsbar i solljus. Skärmen är extra tålig, med Gorilla Glass, regn- och handskläge.
• En IP67-klassning (inklusiveportarna), vilket betyder att den är helt damm- och vattentät.
• Tålighet för arbete i –20 °C till 60 °C.
• 4G/LTE high-speed data, Wi-Fi, blåtand och NFC.
• En åtta-kärnig Qualcomm Snapdragon-processor och operativsystemet Android 9.0.
• Google GMS-certifiering för tillgång till Google Maps och Google Play Store.
• Förstklassig u-blox GNSS-mottagare för precis navigering med GPS, Glonass, Galileo eller BeiDou.
• Dubbla kameror: en 13-megapixels bakåtriktad och en 5-megapixels framåtriktad.
• Ett kraftfullt batteri som räcker hela dagen och kan bytas i fält.
• HDMI ut via bottenkontakt för dockning på kontoret.
• Ett flertal tillbehör (tillval) för proffsanvändaren– inklusive fordonsmonterade hållare, bordsladdningsstation, roterande handrem, bärväskor, stolphållare med mera – för effektivt fältarbete i en rad olika branscher.

”Algiz RT8 är otroligt lätt och kompakt för att vara en ultrastryktålig tablet”, säger Johan Hed, Handhelds Director of Product management. ”Den har en mycket tålig 8-tums skärm som är fullt läsbar i solljus. Med Android 9 och en rad smarta tillbehör gör det Algiz RT8 till ett riktigt mångsidigt verktyg för fältarbetare.”

”Vi ser en konstant ökning i efterfrågan av stryktåliga Android-tablets och phablets”, säger Thomas Löfblad, CEO för Handheld Group. ”Vi jobbar hårt med att utveckla produkter som uppfyller de tuffa krav som våra återförsäljare och deras kunder möter i sitt arbete. Algiz RT8 är en modern, mobil och byggd stryktålig inifrån och ut, vilket är något som våra kunder alltid kan räkna med från oss.”

Algiz RT8 levereras med mjukvarukonceptet MaxGo, en kostnadsfri MDM-lösning för hantering av Handhelds mobila Android-enheter. Den möjliggör snabb konfiguration och tillämpning av universella inställningar, oavsett antal enheter som hanteras. Ett brett sortiment av tillbehör för en effektiv arbetsdag är särskilt framtagna för Algiz RT8 och ger ytterligare mångsidighet.

Se video: ALGIZ RT8 på jobbet
www.youtube.com/watch?v=I4pNlTk6iQk

Sofia Löfblad
Marknadsansvarig
Handheld Group AB
s.lofblad@handheldgroup.com
+46 (0)510 54 71 70
+46 (0)709-90 16 14

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-03
Självförsörjande trästuga revolutionerar vårt sätt att levaElectrolux Professional effektiviserar sin tvättservice - satsar på digitaliseringNy 1000 V isolationsprovare från Chauvin-ArnouxHögskolan Väst tillverkar plastvisir till vårdenCamfil svenska AB förvärvar Resema AB & Resema A/Sweberfloor moisture control- trådlös fuktmätning för Webers avjämningsmassorBatteridriven hydraulpump förändrar elarbeten fundamentalt!Ryobis nya serie med fyra högtryckstvättar gör rent hus!Daloc investerar 250 miljoner i Töreboda
2020-04-02
norelem styr vidare med ny modulär precisionspositionsserie CEJNs ultraFLOW nu tillgänglig i rostfritt stålISCAR MILL – Spårfräsar med MultiMaster- och FlexFit-skaftPRISJUSTERINGHöj- och sänkbart utsugsbordIndustri 4.1 - Revolution­erande energieffektiviseringScantruck prioriterar grön omställningJobba effektivt ‒ borra dammfrittVolkswagens leveranser av laddbara bilar ökariLOQ 5-serien – nyckeln till smartare fastigheter Palo Alto Networks köper CloudGenix för att stärka erbjudande inom SD-WANBravida förvärvar kylteknikföretag i BohuslänPowerbox lanserar robust dual channel kraftaggregat för marin motorstyrningTL Bygg går mot strömmen – satsar på yrkesarbetareCELLINK erhåller order om 5,2 MSEK från SocialstyrelsenDyrare bioolja hindrar utfasning av fossila bränslenE.ON och System Verification tecknar treårigt ramavtalFrån tillverkning av bilar till respiratorerTjeders ställer om produk­tion för tillverkning av visir till Svensk vård- & omsorgNy arkskrivare i varioPRINT iX-serien med offsetkvalitet, digital flexibilitet och produktiv bläckstråleteknikUtmärkt tid för serviceMotordrifter – Reviderad standardNu finns alla Webers största lagervaror i lättare säckarMer solenergi i Hammarby SjöstadPlanera och gör dina inköp av konstruktionsplast i vår webbshop när det passar dig Från matproduktion till att producera skyddsvisir - Mixum ska tillverka 15 000 visir om dagenTeknikprodukter och Rönnes går samman till ett bolagKonkurserna ökar, högsta siffran på över 10 år
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga
Annonser